vineri, 27 martie 2009

3, 2, 1 ... Formula 1

A venit primavara si incepe sezonul de ambalat motoare, scartait de roti, miros de cauciuc incins, acrosaje, sampanie, vedete, calatorii pe toate continentele si campioni la viteza.
Da, incepe sezonul de Formula 1.
Il lasam pe Miki Alexandrescu cu comentariile lui penibile si urmarim prima cursa de la Melbourne (Australia), dupa care plecam la Kuala Lumpur (Malaezia).
Da, eu inca mai cred ca Alonso este un campion innascut; a castigat 2 titluri importriva lui Schumi (2005-2006), a fost sabotat de echipa, pe vremea McLaren (2007), in favoarea lui Hamilton si titlul a ajuns in curtea Ferrari printr-un alt driver cu fler, Kimi.
In 2008 a "construit" masina pentru Renault, echipa cu care a castigat cele 2 titluri, l-a ignorat pe Hamilton care a castigat campionatul cu o masina preparata de el si a facut ce fac marii campioni-se rezuma la competitie si nu la viata in lumina reflectoarelor.
Anul acesta, mizez pe o lupta intre Alonso (Renault), Kimi (locotenentul lui Massa la Ferrari) si Kubica (BMW). McLaren nu intra in discutie, lui Hamilton nu mai are cine sa-i prepare masina, iar Kovalainen, oricat de bun ar fi si este mai bun decat Lewis, nu poate sa-i ia fata vedetei (deh, politica echipei, adica aia care a facut-o sa piarda titlul in 2007 si la echipe si la driveri).
Oricum, se anunta un sezon frumos, plin de adrenalina si cu multe rasturnari de situatie.
Voi ce parere aveti?

17 comentarii:

Anonim spunea...

Go Hamilton! :P

Anonim spunea...

vrei sa spui ca este mai bun fernando decat lewis? mai verifica la hamilton ca are 2 titluri la fel ca alonso.

Coana Zoitzica spunea...

@joker: da ii incape in monopost cantareata, iar pe eleron ii stau paparazzi, poate go, atlfel na indoiesc ca o sa faca ceva anul acesta, mai ales ca s-a schimbat regulamentul :P

@anonim: dreghe, nu trebuie sa verific pentru ca stiu ca nu are DECAT 1 titlu. mai are de muncit pana la al doilea si nu cred ca taticul si tot stafful, chiar cu furaciuni, il pot ajuta mai mult decat se poate ajuta singur ;)

Anonim spunea...

cum s-a schimbat regulamentul, asta nu stiam. am verificat si trebuie sa spun ca ma inclin in fata ta, are doar 1 titlu. anul acesta o sa fie al doilea :)

Coana Zoitzica spunea...

@anonim: multumesc, dar nu cred in al doilea titlu. de anul acesta, campion este cel cu cele mai multe curse terminate pe primapozitie si nu cel cu cele mai multe puncte.
GO ALONSO :P

Anonim spunea...

alonso are mentalitate latina si nu rezista presiunii asa ca nu il vad castigator. :)

Coana Zoitzica spunea...

@anonim: de ce am sentimentul ca esti fan schumi de fapt? apropo de mentalitate, vezi vreun american prin formula 1? ma refer doar la piloti.

Anonim spunea...

Go Alonso!!!
La noi in familie toata lumea tine cu Alonso, suntem toti maniaci.
P.S. Initial am crezut ca am nimerit pe alt blog. :D

Coana Zoitzica spunea...

@nina: cum sa nimeresti pe alt blog? aici sunt fanii alonso. anul acesta bem sampania victoriei, cu siguranta. ii convertim pe toti, daca trebuie ;)

Unknown spunea...

alonso? fii realista ca nu are nicio sansa in fata lui Massa.
nu credeam ca femeile cunosc atat de multe despre formula 1.

Anonim spunea...

@nomanland- vezi, cum te-ai inselat in cazul femeilor, s-ar putea sa te inseli si in privinta sanselor pe care le are Alonso. :)

Anonim spunea...

@Little Miss

Hey..doar o tachinare nevinovata.La mine F1 s-a incheiat o data cu Senna.

Coana Zoitzica spunea...

@nomanland: Massa? poate ar trebui sa fii tu realist. nici nu cred ca intra in calcule.

@nina: normal, daca purtam fusta, ne pricepem doar la cratita ;)- eu nu :P

@joker: pai inseamna ca nici nu a inceout la tine. senna a fost mare, pacat ca a disparut prematur, dar lumea merge inainte. adevarul e ca un duel senna schumi merita tot efortul.

Stelian Muscalu spunea...

doamne vorbesti mai patimas ca un barbat... cand vine vb de motoare :-)

Coana Zoitzica spunea...

@un om: nu-mi plac motoarele in general, ci formula 1. daca ma pui sa-ti spun unde este diferentalul la o masina habar n-am.

Unknown spunea...

nina &miss: m-am inselat partial, in privinta sanselor lui alonso. respectele mele doamnelor pentru cunostintele in materie. cunosc putini admiratori ai formulei 1 si nici unul femeie.

Coana Zoitzica spunea...

@nomanland: e corect nick-ul tau? poate trebuia sa fie no woman land ;) acum stii 2 si crede-ma ca sunt multe femei care urmaresc formula 1.