marți, 12 mai 2009

Spray-ul paralizant si prostul

Acum cativa ani, in masinile conationalilor nostrii gaseai mileuri facute de bunica, bibelouri pe bord, schimbatoare cu zaruri in capat si huse "traditionale". Au mai evoluat conationalii nostri si acum poarta prosoape cu femei pe scaun, parbrizul plin de cruci si cruciulite, neoane fosforescente si tunninguri mai scumpe decat masina. Insa, cel mai important, in ziua de azi, in masina romanului este spray-ul paralizant si bata de oina (baseball, daca vreti americanisme).
Toata lumea indruma pe toata lumea sa poarte spray paralizant la el. Daca esti femeie, trebuie sa ai unul in geanta, daca ai masina, trebuie sa ai unul acolo, daca mergi pe scuter trebuie sa porti spray. Desi ma gandesc cum multi confunda spray-ul paralizant cu spray-ul deodorant, nu ca pe cel din urma l-ar folosi, a devenit nebuie nationala sa porti unul la tine.
Sunt de acord ca in tara asta incepi sa-ti faci dreptate cu propriile forte, dar la ce ma ajuta spray-ul in masina, daca vine gealatul cu bata?
Daca sunt in padure si am spray, o sa ma apere de urs, in cazul in care o sa mai pot misca macar o geana?
Daca vine hotul, du ditamai ranga sa-mi sparga casa, un fas de spray o sa-l goneasca?
Astazi dimineata, venind cu tramvaiul la birou (puteti nota in calendar si ziua asta) admiram coada de la stop si nervii soferilor. Nu inteleg cum pot fi oamenii atat de irascibili la prima ora, dar asta e alta mancare de peste. Doi "domni" isi fac sicane cu masinile (desi era coloana) si incep sa-si arate degetele. Cel din masina din fata, pune frana brusca, cel din spate se opreste fix in bara lui si incepe distractia.
Gealatul din spate se da jos, insoti de iubita lui- bata, se indreapta plin de vorbe de duh catre masina din fata, se apropie de geamul soferului si da sa ridice bata, dar se opreste stupefiat. "Domnul" din prima masina, vazand ca se apropie gealatul, a inchis geamul, a luat spray-ul paralizant si a asteptat. Cand a ajuns gealatul in dreptul geamului, a inceput sa dea hotarat cu spray. Uitase ca are geamul inchis.
Un ras general a cuprins tramvaiul, gealatul mai avea un pic si se tavalea pe jos de ras si el, iar "domnul" tusea si plangea, inchis in masina.
Gealatul s-a intors la masina lui si a plecat, tramvaiul la fel, numai prostul a ramas in drum plangand.
Sub deviza "nu faceti asta acasa", domnul a testat calitatea armelor din dotare. Judecand dupa reactia lui, spray-ul era foarte bun, dar la ce i-a folosit ca-l avea?
Daca merge in padure si se intalneste cu ursul, isi da tot lui cu spray ca sa nu mai stie ce se intampla? Ma intrebam si eu.

13 comentarii:

Anonim spunea...

ne recomanzi un pistol cu aer comprimat sau cu bile de cauciuc :P

Little Miss Sunset spunea...

@joker: in general recomand numaratul pana la 10 ianinte de a face/spune ceva. prostului respectiv ii recomand sa nu mai iasa din casa :))) iti dai seama ce ar face nenea cu un pistol??

Anonim spunea...

...lansa un glont in orbita...

Little Miss Sunset spunea...

@impropriu: orbita proprie hahahahaha

nina spunea...

Concluzia logica este, daca ti-e frica ia-ti bodyguard, ha?

Coana Zoitzica spunea...

@nina: sa te bata direct bodyguardul tau, in loc sa te bata altii hahahahaha

Anonim spunea...

@ LMS

Si cu numaratul pana la 10 e riscant, pentru ca pe la 3 te-ai putea trezi cu bata de oina-n crestetu' capului

Good girl spunea...

Miss, ia-ma pe mine in masina, ca pe mine ma apuca instant nervii de pe scaunul din dreapta si ma zbarlesc imediat la personaj.
Apropo, ati observat ca al de sta in dreapta intotdeauna va fi mai violent, in limbaj si nu numai, decat soferul? Oare de ce? ;)

Coana Zoitzica spunea...

@joker: concluzia e sa stam in casa? cred ca tre sa ma duc la sala, sa-mi iau si bata si spray si bodyguard si, cand o fi sa se intample ceva, alerga mai ceva ca michael johnson.

@good girl: pai pe noi ne intrebi de ce-i apuca pandaliile pe cei din dreapta? tu sa ne spui si, pentru scurta perioada, si joker ;)

Dili spunea...

hahaha, ce misto faza!!!!! Mare e idiotenia cateodata; o fi condus ala mai departe au ba?!
Auzi ma gandeam ce viteaza mergeam eu in doi pe coclauri prin munti cu pocnitorile de la revelion in rucsacel, cica sa speriem ursul (mint, le-am mutat din rucsac in buzunar cand am vazut urme de urs si atunci am si constatat ca aveam doar chibrituri ude). Se pare ca imi trebuia doar un spray sa par lesinata fara sa ma prefac, din pacate ambele actiuni necesita mai mult timp decat impietrirea propriului organism, de frica.

Coana Zoitzica spunea...

@dili: si la urs tine faza cu fugitul, asta daca mai poti sa-ti misti picioarele? stiu ca nu se fuge din fata ursului, dar si sa faci pe mortul mizand ca nu te ataca ...nu multumesc.
noroc cu astia de au inventat brichetele :))

Dili spunea...

da, dar ghinion de nefumatorii care uita sa le cumpere la plecare :(((((
(mai sa fiu sincera eram atat de idioata incat gandeam ca nu tocmai mie... presupun ca singura actiune cu cap era sa-i arunc rucsacul si sa fug)

Little Miss Sunset spunea...

@dili: pai ar trebui sa aveti un fumator cu voi, mai o bricheta, mai o hartie pentru foc :)))
in fata ursului nu pot sa gandesc deat "fugi ioaneee, fugi"