luni, 25 mai 2009

Nu e important


Ce lucruri sunt importante in viata? Poate niciunul, poate toate. Pierre de Coubertin spunea "ca important nu e sa castici, important e sa participi", eu as spune ca important nu e sa participi, important e cum participi.
Nu e important cati ani de scoala ai, fie ca sunt 12, 20 sau 50, important e sa ai cei 7 ani de-acasa.
Nu e important sa cunosti oameni, important e sa te cunosti pe tine.
Nu e important sa ai bani, important este cum ai facut acei bani.
Nu e importanta functia, important e peste cate cadavre ai calcat pana acolo.
Nu e important sa zambesti cu gura si sa urasti cu inima, important sa zambesti cu ambele.
Nu e important unde iti faci concediile, important este sa le faci cu cei ce te iubesc.
Nu e important cat de mare este apartamentul tau, important e sa ai caminul tau.
Nu e important IQ-ul copilului tau, important e sa-l auzi cand spune primul cuvant.
Nu e importanta haina ta, importanta este personalitatea ta.
Nu e important sa ai multi prieteni, important e sa fii prieten celor pe care ii ai.
Nu e important ceasul tau, important e sa nu uiti cand e timpul tau.
Nu e important sa fii sef, important este sa stii sa fii sef.
Nu e important sa ai totul, important e sa ai ce-ti doresti.
Nu e important doar sa-ti doresti, important e sa-ti mai doresti dupa ce ai obtinut.
Tu stii ce e important pentru tine?

19 comentarii:

Good girl spunea...

Important e sa lupti pentru lucrurile in care crezi cu adevarat, sa traiesti fiecare zi de ca si cand ar fi ultima, sa iubesti si sa strigi asta in gura mare, sa razi, sa crezi ca ziua de maine nu va fi neaparat mai buna, ci ca va fi si maine o noua zi, sa nu privesti inapoi cu manie, sa stii ca toate lucrurile, bune sau nu, ti se intampla cu un scop, sa fii TU fara sa-ti pese ca te judeca cei din jur.

Coana Zoitzica spunea...

@good girl: tu stii asta, eu stiu asta, dar nu toti stiu ce e important si se cred importanti.

nina spunea...

"Nu e important sa ai multi prieteni, important e sa fii prieten celor pe care ii ai."
E mult adevar in vorbele astea.

Anonim spunea...

Familia si prietenii...in rest totul e efemer si nu prea conteaza

Dili spunea...

Importanta pt mine e linistea interioara si impacarea cu propriile-mi fapte, important e sa nu regret ce am facut ci ceea ce n-am facut inca, important e sa pot tine privirea sus fata de oricine. Si mai e important sa-mi dau seama de semnificatia celor ce se-ntampla pt a nu ma lasa doborata de unele din ele.

Tree spunea...

In iad toate natiile au cate un reprezentant care sta langa cazan si cand un compatriot incearca sa iasa paznicul ii da in cap sa-l bage la loc sa-si ispaseasca pacatele. La cazanul romanilor nu e paznic pentru ca daca incearca unul sa iasa, ceilalti il trag inapoi imediat :)
Important este sa invataam sa traim frumos, sa avem un suflet implinit si cat mai putine regrete.

Coana Zoitzica spunea...

@nina: dar cati stiu adevarul asta? habar n-au pe ce lume traiesc.

@joker: de acord cu tine, doar ca unii cred ca banii si functiile sunt importante. oare cine o sa le aduca un pahar cu apa la batranete?

@dili: e important sa poti privii omul in ochi si sa nu treci pe celalalt trotuar cand il vezi.

@tree: problema ca e ca frumosul nostru e diferit de frumosul altora. poate trebuie sa invatam sa dam in cap, sa injuram, sa mintim, sa injunghiem pe la spate, sa calcam in picioare ... sau poate nu :)

Stelian Muscalu spunea...

pentru mine importanta e famili.. ar fi in capul acestei liste scrisa de tine. o lista pe cat de profunda pe atat de adevarat. dar primul punct ramane familia

asdfgh spunea...

Pentru mine e important sa ma trezesc zambind dimineata, sa mearga pm3-ul sa ascult muzica in metrou, sa vorbesc cu orele cu prietena mea la telefon, sa o sun pe mama si sa-mi spuna ca nu o doare nimic, sa ma sune fratele meu si sa nu-mi ceara bani, sa nu tipe cineva la mine si sa gasesc ceva gata facut de mancare cand ajung acasa, sa salivez la vitrine si sa ajung acasa sa ma uit la Badea si sa il astept pe mos Ene pentru inca unul din visele mele fenomenale. Fara prea multa filozofie, pentru mine e important fiecare minut care trece, ca toate trec asa de repede, fir-ar sa fie!

Anonim spunea...

cred ca totul porneste de la noi...important e sa te cunosti pe tine, sa fii impacat cu tine, sa-ti cunosti limitele, sa nu te subapreciezi niciodata dar nici sa te supraevaluezi aiurea, sa te intelegi, sa te poti privi in oglinda fara rusine, sa te iubesti si sa-ti mentii echilibrul. Debea atunci ii poti intelege pe ceilalti, debea atunci le poti respecta limitele, debea atunci nu vei avea prejudecati tampite...si nu vei incerca sa masori lumea cu ruleta ta....

Coana Zoitzica spunea...

@un om: nu e o lista, e mai mult o analiza la rece a "omului modern" care nu mai stie ce e important.

@rox: nu e filozofie, important e sa te poti privi in oglinda si sa traiesti totul.

@impropriu: nu masori lumea, compari diferiti indivizi. oricat de bine te-ai cunoaste si oricat de liber esti in gandire, nu poti sa ii accepti pe toti de langa tine. ma dezamagesc oamenii care si-au pus singuri coroana de-mparat.
mie daca nu-mi place un om din primele clipe...nu-mi place.

Anonim spunea...

@LMS...eu vorbeam de oamenii care conteaza, care sunt importanti dar carora uneori le dam in cap pentru ca suntem incapabili de a depunde un minim efort pentru ai intelege, a le intelege comportamentul in anumite situatii, a le intelege deciziile. Eu traiesc aproape de oameni din astia, care nu vad padurea de copaci, care au senzatia ca ei sunt perfecti si asta le da dreptul de a judeca suprem pe oricine in jurul lor, fara a arunca nici macar o privire in gradina proprie.

Little Miss Sunset spunea...

@impropriu: oameni care nu-mi plac din prima, nu vor deveni importanti pentru mine. ipe cei de langa mine ii accept cu toate nebuniile lor caci si ei ma accepta pe mine, si sunt departe de a fi perfecta. daca ar fi numai ei in jurul meu, ar fi ok, dar mai sunt si altii care se vor modele, dar ori sunt "arta abstracta" si nu o inteleg eu, ori s-a terminat materialul si au iesit stift ori ...

Georgi spunea...

hmmm,cred ca asta este (a fost intotdeauna) marele meu noroc:am stiut intotdeauna ce e important pt mine,cine sunt si unde si cum vreau sa ajung acolo unde ajung! O calitate care imi place la mine (hihi!) este faptul ca am luptat intodeauna pt ceea ce am vrut,si nu m-am uitat in gura altora (chiar daca erau persoane la care tineam si care-mi doreau binele), chiar cand mi se dadeau 0 sanse de a castiga am stiut ca "eu stiu mai bine ce e important pt mine", si am avut multa satisfactie cand mi s-a dat dreptate "dupa"!

Anonim spunea...

@LMS din pacate nu poti imparti lumea in aceste doua mari categorii. Eu una nu pot imparti oamenii din jurul meu in oameni de care imi pasa si oameni pe care nu ii plac si atunci ma comport ca atare. Traiesc mai mult de 8 ore pe zi intr-un sistem care ma obliga sa accept oameni care imi displac profund, ma obliga sa ma supun ordinelor unor oameni pe care ii detest din toate punctele de vedere. Atunci nu-mi ramane decat sa-i tolerez intr-o anumita masura, facand un comprimis cu propriile-mi idei.

Little Miss Sunset spunea...

@georgi: ma bucur sa aud asta si sper ca nu ai lasat multe "cadavre" in urma. eu nu sunt de principiul sa calc oamenii in picioare pentru a obtine ce vreau eu, poate pierd de multe ori, dar nu-mi pare rau :)

LMS spunea...

@impropriu: nu impart lumea in 2 categorii, oamenii ii impart. daca nu-mi plac nu devin importanti pentru mine, dar ii tolerez. te inteleg perfect, am trecut si eu prin asta dar am ales "run forrest" cand mi s-a umplut paharul.

Georgi spunea...

tocmai asta este:nu am lastat niciodata cadavre in urma mea!! Detest oamenii care calca pe cadavre ca sa ajunga unde vor, si asta fac incompetentii in general, caci pt ei nu exista alta cale! pentru cine are ceva in cap, intotdeauna exista o solutie (alta decat calcatul pe cadavre!). Iar daca nu exista alta solutie, atunci nu se merita sa mergi pe drumul respectiv (si eu ti-am spus intr-un alt post al tau ca nu conteaza ce ai, ci cum ai obtinut acel ceva - deci impartasim aceeasi filozofie de viata ;))Ma refeream la faptul ca acolo unde nimeni nu vedea o solutie sau o speranta, eu am vazut, am perseverat, am facut eforturi imense si am obitnut ce mi-am dorit! Sunt genul de om care considera ca adevarata diferenta dintre invingatori si invinsi este ca unii persevereaza, incearca de mai multe ori, iar ceilalti renunta (indiferent de rezultat, cel care a obtinut ceva calcand pe cadavre, pt mine este un invins - este ca si cum in sport cineva castiga un meci trisand - este asta o victorie?)

Little Miss Sunset spunea...

@georgi: cel mai bine e sa-ti urmezi calea, chiar daca cei din jur spun ca este drum inchis. putini realizeaza ca nu "gura satului" conteaza cand e vorba de viata ta.
lumea e plina de filfizoni pentru care importante sunt functiile, masinile, hainele sau cei pe care-i pupa-n fund, iar daca-i scuturi putin ...nu cade nimic de pe ei pentru ca nu au nimic :))
desi sunt o diplomata, ultimele evenimente scot din mine toate ironiile si subtilitati posibile, iar verde-n fata e la ordinea zilei ... poate ii voi rani pe multi, dar nu ii voi minti ;)