vineri, 26 februarie 2010

Despre ziaristi si jurnalisti...numai de bine

Pe zi ce trece ma minunez, mai mult si mai mult, de toate maimutele care ne strica ziua cu zambetul pe buze sau rautatea in varful degetelor.
Acesti oameni, formatori de opinie, modele in viata publica si privata, acesti sublimi manuitori ai creionului si cuvantului, se intrec pe ei in a debita cele mai mari ineptii din lume.
Lipsa de documentare, lipsa de profesionalism, lipsa de minim bun simt sau toate la un loc creeaza ziaristul sau jurnalistul de azi.
Exista exceptii, desigur, dar majoritatea cititorilor de prompter si dactilografilor sunt incredibili de limitati. Orice *uta zbuciumata iesita de pe bancile unei facultati se crede ziarist sau jurnalist, chit ca-i trebuie buletinul sa-si spuna numele.
Este suficient sa privesti televizorul si sa ai intre urechi mai mult decat un neuron stafidit, ca sa te simti insultat de prostia care razbate din cutiuta aceea. Nu stiu daca sunt alesi pe criteriul "slab cu duhul" sau pe criteriul "latra si nu gandi", dar este evident ca unii sunt incredibil de incantati cand spun cea mai mare prostie de pe lume. Peste noapte ei devin analisti politici, analisti economici desi unii dintre ei habar nu au ce reprezinta 24 Ianuarie sau care este diferenta dintre balanta externa si datoria externa.
Este adevarat ca presedintele lor le-a confirmat ca in tara sunt 90% cocalari; ascultatori de manele si votanti de-ai lui, deci prin deductie logica pentru *utifrici, sunt 90% de idioti care le inghit prostiile.
Ca sa-mi intelegeti revolta si sa nu credeti ca mi s-a pus mie pata pe stimabilii din cutiute si print, acum cateva zile, un deosebit purtator de barba de la o televiziune cu nume de urs, tot insista sa afle unde se duc banii de pensii. Daca ar fi avut bunul simt sa-si asculte interlocutorul, ar fi aflat ca parte din contributia lui la pensie se duce la pensionarii de azi, nu se duc intr-un cont constituit pe numele lui, sa-l astepte pe el pana se pensioneaza.
Da. Contributia noastra la pensie merge catre pensionarii de azi, dar si catre cei care nu au venit si au pensii sociale, catre cei cu cu handicap si cu pensia aferenta. Noi, la randul nostru, vom primii pensie de la cei care vor muncii cand noi vom mirosii zambilele in Cismigiu. V-a apucat frica? Va uitati la cei ce vin in urma noastra si va ganditi ca nu o sa aveti pensie? Nb- cei ce muncesc afara nu platesc pensia "mosilor si babelor" din ziua de azi.
Tot acum cateva zile, un domn important de la o televiziune, aproape reala, insista stupid pe vizitele unui proaspat demisionar din marele pardit de stanga. Nu conta ca acel om fusese urmarit, nu conta ca ii fusese violata intimitatea familiei, pe jurnalistul/ziaristul nostur il interesa ce a cautat domnul respectiv la SRI. Poate isi face cineva mila de grizonat si ii spune ca s-au dus vremurile cand se dadeau prietenii si familia in gat la secu. Acum suntem ascultati legal la telefon, deci nu trebuie sa mai batem drumul pana la ei sa turnam.
Si ca sa inchei apoteotic acest articol, dupa zarva din presa starnita de venirea lui Steve Tyler, un alt ziarist/jurnalist ne informeaza... ASTA. Care-i problema? Nici una, doar ca turneul se cheama "Cocked, Locked, Ready to Rock" si nu "Cocked, Loaded, Ready to Rock", dar pentru asta trebuia sa-l intrebe pe mister goagal, insa unghiutele ei de absolventa de jurnalistica (probabil, daca nu ase mai degraba) nu se preteaza la asa ceva.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce bre astia crezi ca sunt vreo specie aparte? Neeeaaah!!
Tot oameni si ei. Superficialitatea e la mama ei acasa. Ba mai rau cred. Ciupesc si ei idei de ici de colo si cica sunt formatori de opinie. Daca ii iei la bani marunti nu trec de primul prag la Vrei sa fii miliardar

Little Miss Sunset spunea...

@joker: te-ai dus departe cu miliardarul :) daca-i scuturi, mai mult de-o ciunga mestecata nu le cade din par, dar cand ii vezi cum rad ei de jiji....macar asta isi recunoaste originea ;)