marți, 9 decembrie 2008

Cum sa scrii o demisie

Azi mi-am depasit norma la demisii/an. In decurs de cateva luni am scris 2 demisii, destinate aceleasi persoane. Prima demisie a fost aruncata la cos si, ca fapt divers, eu am plecat din firma, m-am intors si am aflat abia atunci ca nu era aprobata nicio demisie (nu eu sunt blonda..nu mai radeti). Astazi la prezentarea celei de a doua demisii (o sa spuneti ca sunt nebuna ca-mi dau demisia acum, in criza, dar enough is enough), am fost invitata de seful meu sa vad cum functioneaza shredder-ul (ca deh...cand n-ai ce face si cumperi astfel de aparate...eu cu mana mea mi-am facut-o) si al naibii aparat functiona (o sa fac plangere la firma furnizoare). Am privit cum demisia mea este facuta bucatzele de aparat si m-am intors in birou sa ma gandesc la alta varianta (stiu ca nu o sa fie acceptata, dar merita incercarea).
Ultima demisie serioasa pe care am depus-o acum cativa ani venea intr-un moment mult asteptat, si am spus atunci ca o sa imi trimit demisia prin e-mail (nu platisem net-ul asa ca a picat varianta), SMS (era telefon propriu si nu voiam sa mai platesc si un mesaj), posta (ajungea dupa ce plecam eu) si traditionala hartie (varianta aleasa in final).
Cum imi scriu eu demisia acum? Variantele sunt urmatoarele:
1. e-mail -netul este platit, conexiunea este buna, dar ma tem ca o sa-mi arunce calculatorul (ca deh...tot eu am zis hai sa cumparam calculatoare) si am cateva date personale pe el-deci nu este cea mai buna solutie;
2. SMS -serviciul este platit de firma, dar telefonul este al meu si ce fac daca il arunca si p-asta? Deci nu este cea mai buna solutie nici asta;
3. posta/curierat -ar fi o varianta buna, dar la aglomeratia asta ma tem sa nu ajunga demisia la o firma partenera si la seful meu sa ajunga o felicitare cu cele mai bune si sincere urari, plus, chiar daca ar ajunge bine- tot la shredder o sa vad si varianta prin posta;
4. telefon -daca sun si spun ca imi dau demisia, ori imi inchide telefonul, ori imi spune ca nu este buna conexiunea si oricum, daca nu e negru pe alb, nu e valabila.
5. coala A4 -varianta traditionala- intai o copiez la copiator (care-o mai cumpara aparate d-astea in urmatorii 200.000 de ani) de cateva sute de ori, apoi o prezint si astept pana cedeaza shredderul (ca doar nu ma dovedeste un aparat pe mine), iar daca asta cedeaza si incepe sa le arunce la cos....pana se epuizeaza sacii de gunoi si innebuneste femeia de servici.
Daca mai sunt si alte variante...astept cu interes indicatii...daca nu, asta este, vin si maine la birou..pana se plictisesc ei de mine (se strica aparatele pana atunci, nu platesc internet si telefon si sa vad cum o sa faca ei :P).

10 comentarii:

Anonim spunea...

scoate-l din priza....poate mananca hartia :)

Anonim spunea...

ofer telefon pentru sms, model vechi, bun de aruncat

Coana Zoitzica spunea...

mersi pentru oferte....ce darnici sunt oamenii cand ajungi la anaghie ;)

necromancer spunea...

Cea mai buna solutie pentru ca demisia ta sa fie acceptata este sa o scrii cu cheia pe masina sefului. Garantat va fi acceptata.

Anonim spunea...

Nu cred ca vrei sa-ti dai demisia. Daca da da-i un nr. de inregistrare.

Coana Zoitzica spunea...

sincer, nu stiu ce m-as face fara prieteni....cum vin ei cu solutii mereu

Anonim spunea...

Codul Muncii defineste demisia ca fiind "actul unilateral de vointa a salariatului care comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă". Se mai precizeaza ca demisia se va face printr-o notificare scrisa si se va tine cont de un termen de preaviz.
Adica las-o pe birou, eventual pune un coleg sa te filmeze :) , si adio si la gara :)
Nu trebuie sa o accepte el !
Asta daca nu faci misto de noi :)

Coana Zoitzica spunea...

@ maniak: eram la a doua demisie pe anul 2008. prima ajunsese la gunoi si contractul a curs, desi eu lucram in alta parte. cu contract de munca.
sunt mai impulsiva si ma bucur ca a testat aparatura atunci si nu mi-a semnat demisia.

Anonim spunea...

Si pana la urma ce-ai facut? S-a stricat shredderul?

Coana Zoitzica spunea...

daca se strica, te sunam. era nou aparatul, venea dupa unul in probe stricat deja. cum nu te-am solicitat ....ce crezi???