miercuri, 17 decembrie 2008

Sunt o furnica intr-un musuroi

Stiu ca sunt o furnica, asemeni voua, intr-un mushuroi prea mare pentru mine. Mai stiu ca sunt sarbatori si ar trebui sa ignor tentatiile de genul acesta. Mai stiu ca parintii nu m-au crescut sa fiu un robotzel. Mai stiu ca bunicii nu si-au dorit o nepoata sclava. Mai stiu ca este foarte usor sa iti traiesti viata "ta", fara sa te intrebi daca sunt ideile tale sau ale altora.


Mai stiu ca totul are un inceput si un sfarsit.




Nu stiu cand a inceput si nu stiu cand se va sfarsi. Am invatat la scoala ca nimic nu dureaza la infinit (acum nu stiu daca asta am invatat efectiv sau este concluzia mea). Stiu doar ca nu sunt spectator al acestui show numit viata, sunt un fir de praf in coltul unei mari scene, imprastiat cand actorii incep sa-si joace rolurile.


O zi buna tuturor ...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cel care munceste pentru bani este sclav al banului. Cel care munceste pentru functii si posturi sus-puse este sclav al puterii.Este liber cel care munceste pentru ai sai.Teoria Big Bang-ului ne spune acelasi lucru: totul incepe si se sfarseste .Unii actori isi joaca bine rolul, iar altii sunt marionete.
Strainul bastinas

Coana Zoitzica spunea...

Suntem sclavii propriilor nevoi, care din pacate ne sunt induse.
Ar fii bine sa fim macar marionete, dar suntem doar furnici care muncesc pentru altii.