vineri, 15 ianuarie 2010

Me Batman, Batman

Sutana neagra imi lipsea, ca-n rest le-aveam pe toate.
Dupa ce m-am mutat cu surle si trambite in noua casa, dupa ce am inundat vecina de la etajul superior, deci implicit m-am inundat singura pe tavan, a venit vremea gazelor.
Dupa montarea plitei de aragaz, si dupa aproape 3 saptamani de locuit in casa noua, au inceput scurgerile de gaze. Le-am depistat cu nasul cel fara miros. Cum nu ma pricep la cifre si nu am lociga nici cat un soarece de laborator, nu m-am gandit sa urmaresc contoarul pentru a-mi demonstra nebunia. M-am bazat strict pe mirosul "lipsa" ce-mi depista in fiecare dimineata miros de gaze in bucatarie. Am senzor doar ca sa nu spun ca nu am.
Sun luni seara la domnii de la Distrigaz sa le spun ca am scurgeri de gaze. Intr-o ora vine echipa formata din 2 nenici la usa. Mai trebuie sa spun ca m-am minunat de cat de repede s-au miscat?
Dupa ce le spun ce si cum, imi cer un pahar cu apa. Intai m-am gandit ca le este sete, dar nu, ei dorea apa pentru a-mi verifica instalatia.
Cum se verifica instalatia de gaze?
-metoda noua- cu aparat de masurat- stricat, de obicei;
-metoda traditionala- cu sapun si apa.
Folosind metoda "sapun si apa" imi manjesc toate tevile cu clabuci si asteapta sa vada unde se umfla. In acelasi timp, ma anunta ca daca depisteaza vreo problema imi inchid gazele iar eu trebuie sa chem o firma autorizata sa-mi remedieze problema.
Atunci ce mama ciorilor mai cauta ei la mine? Sa verific cu apa si sapun pot si eu, sa chem o firma pot si eu, atunci ei pentru ce naiba sunt platiti?
Intr-un final, descopera ca-mi scapa gaze pe la racordul de la plita. Imi desfac ei racordul, schimba o garnitura de aluminiu cu una de cauciuc, strang racodrul la loc si pleaca.
Minunat.
Doua zile a tinut minunea. A doua zi, toata casa miroasea a gaze, contoarul, pe care am avut grija sa-l verific dimineata, se miscase, iar eu ma gandeam cu ma transform in Batman.
Nu am mai sunat la Distrigaz, ca doar aveam si eu acasa apa si sapun.
Problema? Racordul "strans" de cei de la Distrigaz se putea desface si de un copil de 2 ani pentru ca nu era strans.
In cazul in care aveti probleme la instalatia de gaze, in cazul in care va transformati subit in Batman sau Superman si zburati, stati linistiti, Distrigazul nu-si asuma raspunderea pentru deficiente in functionare. Este numai raspunderea utilizatorului pentru deficiente de utilizare.
Sutana o fii sa poti zbura sau sa vezi popa la cap?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Offf fi-ar al ciorilor de contor :D

Dili spunea...

Aoleu maica, tu si cu Stelian ce mai mirositi scurgeri de=alea... aveti mama grija mare!
Si data viitoare lasa mantia neagra a lu; Batman si ia-o pe-aia a lui Rumburak, si ospateazaaa nene oamenii de la Distrigaz cu o friptana ceva, ca sa aiba forta sa stranga tare racordul, nu???!!!! Pfff...

Little Miss Sunset spunea...

@joker: nu te lua de ciorile mele :)))

@dili: pe mine si stelian ne iau aia la antidrog sa mirosim bagajele :))))
sa-i ospatez inainte? eu stiam ca doar la .... se dau banii inainte :)))

Dili spunea...

da nene, dar cand de plata inainte depinde reusita actului, atunci musai sacrifici porcu'!

Little Miss Sunset spunea...

@dili: eu mai mult cu pasarile, nu sacrific porcii :))