luni, 25 ianuarie 2010

UNICREDIT sau ANAF

Radem in fiecare zi de oamenii care vad mai departe, radem de flacarile violet, radem de pasapoarte biometrice, radem de tot ceea ce nu intelegem. Cum nu am fost educati sa reactionam altfel in fata lucrurilor, persoanelor sau situatiilor pe care nu le intelegem, le luam in deradere.
Ni se pare prea greu de crezut ca in societatea de astazi oricine, chiar si un amarat de "pizza boy", poate sa aiba telefonul ascultat. Filmele de genul "Demolition man" ( e primul care-mi vine in minte) ne-au aratat un viitor scapat de sub control.
Anul trecut, prin Decembrie, primeam de la ANAF, in acelasi plic, 2 scrisori- prima era o somatie de plata cu termen de 14 zile, iar a adoua era decizia de inchidere a conturilor. Somatia era datata cu 14 zile in urma Deciziei. Ambele au ajuns la firma in acelasi plic. ANAF are dreptul legal de a bloca conturile unui contribuabil, fie pesoana fizica sau juridica, inainte de a verifica si de a discuta cu persoana in cauza. Prezumtia de nevinovatie sau eroarea in sistem NU EXISTA.
Azi dimineata, pe pagina de internet a unei dintre "marile" banci din Romania, ma intampina urmatorul mesaj:

In acest sens, va invitam la unitatile UniCredit Tiriac Bank S.A. la care aveti deschise conturile, in vederea actualizarii documentelor, datelor si informatiilor de identificare, pana in data de 31 martie 2010.

In caz contrar, incepand cu data de 01.04.2010, conform legii, accesul la conturile dumneavoastra va fi restrictionat temporar, pana la prezentarea la unitatile UniCredit Tiriac Bank S.A. la care aveti deschise conturile pentru actualizarea documentelor, datelor si informatiilor de identificare.

Va multumim pentru intelegere, asigurandu-va de intregul nostru suport in continuarea unei relatii de buna colaborare

UniCredit Tiriac Bank


Cum isi poate permite o persoana juridica din Romania sa restrictioneze accesul la conturile PERSONALE?

10 comentarii:

Anonim spunea...

Ce-mi plac abuzurile. Iti vine sa le pui bomba, nu?

Coana Zoitzica spunea...

@joker: yap, doar ca mai am nevoie de o slujba si a doua zi :)))

nina spunea...

Incet, incet lumea asta se va sfarsi cumva.Noi punem umarul. Nu trebuie sa contribuim cu totii la tavalugul asta care ne duce in directia dorita de mai marii lumii?

Coana Zoitzica spunea...

@nina: si tu crezi in "guvernul mondial"?

Tanti Jeni spunea...

Am și io o întrebare, maică. Accesul la portofel se poate restricționa? că io plătesc cheș măraru-n piață că ăia nu au banconomate d-alea. Decât banconomate de cafea.

Coana Zoitzica spunea...

@tanti: pai banii in portofel de unde vin? cumva dintr-un cont? :)

Tanti Jeni spunea...

@LMS: păi nu știu ce să zic... Gheorghe zice că are niște conturi: pe iahuu, feisbuc și gimeil. Mă... ăsta ascunde banii pe feisbuc și io nu-știu? unde-i polonicu...

Coana Zoitzica spunea...

@Jeano: maine, poimaine iti spune la marar ca primeste doar plata pos, dar nu te poate onora, ca ai niste debite neperformante la castraveti :)

Tanti Jeni spunea...

@LMS: ha, ha.. ce o să mă râd când o să o văd pe Lisaveta, mărăreasa, cu POS d-ăla agățat de gât cum umblă controlorii RATB... cred că o să-i dau bacșiș numa că mă bine dispune :) și acu zi și mie, că te văd fată citită: cum se măsoară debitu neperforat la castraveți? După grosime?

Coana Zoitzica spunea...

@Jeano: grosime, lungime si cantitate bruta :))))