joi, 10 decembrie 2009

Un om normal intr-o tara anormala

In duminica alegerilor, dupa ca m-am bucurat de darurile primite de la Mos Nicolae si am servit o cafea calda, m-am asezat in fata televizorului, cat sa-mi caut cheful de a pleca spre sectia de votare.
Dau sa beau din cafea si, mai,mai sa murdaresc televizorul, cand il vad pe unul dintre candidatii la presedentie cum e strans de brat de consoarta si cum i se sopteste pe sub buze ce sa faca. Raman la parerea ca un barbat puternic are in spate o femeie puternica, dar parca femeia aceea parea, mai degraba, papusar.
Nebunia zilei de duminica a continuat cu o emisiune politica in plina zi de alegeri. Si uite cum Rudotel si alte personaje politice isi dadeau cu parerea cine ar trebui sa ne fie presedinte. Schimb postul, socata de emisiune, si ajung la un alt rudotel...omul suna la 112, in direct, sa reclame emisiunea de pe care tocmai schimbasem eu.
Scarbita de ceea ce se intampla in jur, plec sa votez. In drum spre scoala, trec pe langa un birt unse de discuta politica la un pahar de tuica puturoasa. Oameni care fusesera la vot, oameni care urmau sa voteze se certau si mai dadeau un paharel peste cap. Chiar la coltul sectii de votare. Sectie de votare intr-o scoala. Legea interzice birturile langa scoli? Asa si?
Nu am inteles de ce erau pline culoarele scolii de oameni, nu in fata listelor cu sectiile, ci pe la colturi sau in dreptul scarilor. Se dicuta politica...doar e o sectie de votare. In salile unde erau urnele, mai multi contopisti decat votanti.
Duminica seara ma asez in pat crezand ca ala cu par e presedinte.
Luni dimineata, in drum spre birou, aflu de la radio ca ala fara par e presedinte.
Cine sa va mai inteleaga, oameni buni?
Ziua de luni scoate tot ce-i mai rau din oameni. Incep injuriile, incep aratarile cu degetul, incep intrebarile si incep luptele pentru scaune.
Subit constatam ca avem o diaspora, cu drepturi asemenea noua, ROMANII. Sper din tot sufletul ca invidia si nu prostia sa-i fi manat pe toti acei care au spus ca ar trebui sa li se ridice drepturile romanilor plecati din tara. Asa cum au dreptul la vot, asa au dreptul sa trimita in Romania sute, mii sau zeci de mii de euro.
Vine ziua de marti. Inca nu se stie sigur cine e presedinte, emigrantii sunt improscati cu injuraturi, iar eu aflu ce inseamna 3 ceasuri rele.
O teava sparta, 2 muncitori de la Enel prosti, materiale noi care se strica imediat ce sunt scoase din ambalaj, vecini care se indreapta catre linistea eterna si sunt deranjati de orice tantar, niste scari prea inalte si niste picioare obosite= cazatura...
Miercuri primesc o hartie de la ANAF. Urasc plicurile acelea cu sigla ANAF, niciodata nu anunta ceva bun. Desi compania si-a platit darile la stat, datorita unei probleme din sistemul lor suntem buni de plata, asta daca nu ne inchid conturile. Repet, gresela este in sistemul lor.
In tara asta, lucrurile normale au devenit anormale si invers. Poate si noi oamenii suntem ca ele, devenim anormali cand nu mai stim cum e normali.

8 comentarii:

Dili spunea...

auuu.. aia cu anormalitatea e evidenta, dar zi mai bine - tu te lovisi marti?

Stelian Muscalu spunea...

sa-ti mai explic cum e cu ciorba, nu are rost. sunt convins ca deja ai citit. ce-mi ramane acum e sa aleg daca sunt prost sau invidios. din doua as alege a 3 varianta... realist. stiu ca nu o sa-ti convina... dar asa sunt eu. nu-mi plac vecinii care vin la mine sa-mi puna sare-n ciorba, eu le dau peste mana... si gata

Little Miss Sunset spunea...

@dili: nu eu, mama..destul cat sa necesita o saptamana la spa dupa cat a muncit :))

@stelian: nu la tine faceam referire, neaparat. inteleg ce spui tu cu ciorba, dar daca vecinul tau nu plateste apa calda iti inchide si tie apa???? cam la asta se rezuma o tara....la comunitate si nu la indivizi.
asemeni multora, ai cazut in plasa cu "diaspora e de vina". nu ei sunt de vina, ci cei care nu inchid sectiile la aceeasi ora, astfel incat sa nu mai aiba 7 ore la dispozitie cei din america sa voteze. orice cei ce hotarasc asta sunt aici, in tara si nu peste hotare.

Anonim spunea...

hai bre ca parca scrisesesi tu un post cu de ce nu ar fi bine sa traim in Fr, B, Uk, ...aici e actiune, e coedie, avem di tatii

nina spunea...

Coanaaaaaaaa de ce mi-ai furat sloganul sau cum naiba ii zice cu " om normal intr-o tara anormala"?. Plagiat. Ma duc la OSIM. Te razbuni pe mine pentru ca Geoana ti-a furat tie ideile. ::) ::)

Mare dreptate ai maica. Ce sa facem, ne adaptam. :)

Little Miss Sunset spunea...

@joker: cum sa nu? iti dai seama ce m-as plictisi intr-o tara normala, ca belgia...unde as testa toate berile posibile :)))

@nina: scuze mujer, nu a fost cu intentie, dar asa anormale sunt toate in jurul nostru.
ne adaptam noi, dar ne mai lasa balamalele din cand in cand.

Anonim spunea...

@ LMS

Ai spus bere? :)),.......stttt ca se declanseaza reflexul pavlovian

Coana Zoitzica spunea...

@joker: pai si nu merge un duvel asa pe stomacul gol?