vineri, 4 decembrie 2009

Je pense a vous

Festivalul Filmului Francez la Bucuresti s-a incheiat aseara cu ...



Daca aveti ocazia sa il vedeti, nu o ratati. E un film tipic european, tipic frantuzesc, un film nici greu, dar nici usor, un film...

Singurul lucru pe care nu l-am inteles, a fost de ce la Festivalul Filmului Francez de la Bucuresti, toate productiile au fost titrate in engleza?

7 comentarii:

L'emmerdeur spunea...

ei, nu au fost chiar toate subtitrate în engleză. eu am fost la vreo 10 proiecţii iar asta, am văzut că s-a întâmplat la Europa îndeosebi, pentru că acolo nu exista bara albă de jos pe care să se proiecteze subtitrarea.

în general, ca să aplici o subtitrare nouă pe peliculă costă destul de mult: o dată să îţi facă o bandă fără subtitrarea aplicată deja, iar apoi să o proiectezi şi pe a ta. :) Deci raţionamentul este dat de... costuri.

Little Miss Sunset spunea...

@bogdan: facusem doar o constatare, nu m-a deranjat foarte mult. filmul a fost chiar ok si-mi pare rau ca nu am ajuns la mai multe.
dezolant a fost sa vad sala atat de goala.

Nina spunea...

Pai daca nu spesii si tu mai devreme despre festival. Eu habar n-am avut ca e acum. :)

Little Miss Sunset spunea...

@nina: pai spusei..dar in mail conference :))
o sa tin minte data viitoare

L'emmerdeur spunea...

Şi mie mi se pare aiurea să ai subtitrări în engleză la un fest francez. Dar, nah, îi înţeleg pentru că eforturile sunt destul de mari. Şi în plus, anul acesta au fost filme "high class" pe care nu mă aşteptam să le aducă cineva vreodată (filmul lui Desplechin - cred că pentru prima oară proiectat în România, deşi el este făcut de mai bine de 10 ani).

Cu sala plină sau nu... nu ştiu ce să spun. de exemplu, la filmul lui Oliveira sau "Ridicule", Studioul a fost plin (ceea ce se întâmplă cam rar). La filmul lui Desplechin de la Elvira, nu au mai fost nici locuri libere, stând oamenii şi în picioare, pe culoarele exterioare. :)) Pe de altă parte, la Europa, într-adevăr a fost cam gol. La scurtmetraje am fost 10-15.

Cred că a depins strict de film şi regizor. :)

Anonim spunea...

...ca sa inteleaga si americanii de la Kogalniceanu

Little Miss Sunset spunea...

@bogdan: la anu imi fac temele din timp si sper sa ajung la mai multe productii.
mi se pare cea mai buna investitie pe care o poate face un roman in cinematografie..sa mearga la un festival de genul acesta, indiferent daca e film francez, german sau spaniol.

@joker: pai si pe chinezii din colentina cui i-au lasat?