marți, 25 august 2009

Prima casa-BRD-Elodia-episodul 4





...si nervi pe moate.
In episodul acesta, ajungem pana-n zilele noastre...so, eat my dust "The young and the restless".


Cum spuneam in postul anterior, pe 20 August primesc mail de banca prin care sunt anuntata ca sunt unele probleme la acte. Cum am nevoie de explicatii, o sun pe duduia de la banca.
Cam ce probleme, intreb si eu ca tampita, de parca nu ma asteptam sa se intample asta.

In primul rand, mi se spune ca au descoperit in Biroul de credite un card de 600 RON. Raman ca tuta, pentru ca anuntasem banca de acest card. Culmea ironiei, cardul era deschis la ei si inchis, tot la ei, acum 2 luni. LA BRD. Ei nu au reusit sa-l gaseasca in sistemul lor, dar l-au gasit la biroul de credite.
Duduia Oana imi spune ca-mi trebuie hartie de la banca din care sa rezulte ca am inchis cardul.
WTF? Adica sa iau o hartie de la BRD ca am inchis un card si sa o duc tot la BRD????????? Sunt eu proasta sau ...? Raspunsul e DA.

Inutil sa ma mai enervez, asa ca intreb care este cealalta problema. Mi se spune ca trebuie sa aduc o copie dupa contractul de munca, desi acesta nu era prevazut printre actele solicitate.
Motivul acestei cereri- in carnetul meu de munca, prima inregistrare nu avea stampila inspectorului de la ITM (inspectoratul teritorial de munca). Logic ca nu avea stampila cu inspector itm, pentru ca aveam inspector intern, dar....
In acelasi timp, sunt rugata sa nu mai semnez eu actele si sa le semneze altcineva. Cum ar fi CINE? Pe adeverinta de venit se vede functia, salariile sunt confidentiale ca pe orice alta plantatie, deci cine mama ciorilor poate sa-mi semneze actele daca nu eu? Adica mi se cere sa fac un fals in acte, dar cu acceptul lor. Daca semneaza femeia de serviciu e ok, daca semnez eu, nu e ok.


Inchid telefonul stupefiata. Oamenii acestia nu au habar de cum se-nvarte roata. Nu stiu sa puna cap la cap 2 informatii si cer unele suplimentare.

La modul in care lucreaza, se pot face mii de falsuri pe drum, tocmai pentru ca se arunca intr-o mare de hartii, unde informatiile nu sunt verificate decat printr-o noua hartie solicitata.

Tot pe 20 August, prietena R. este anunta de catre duduia Oana ca dosarul ei a plecat la Fond... yuppi my ass.

21 August- Primesc mail, din nou, de la banca si sunt anuntata ca nu mai este nevoie de hartia de la BRD pentru a o depune la BRD.

Am senzatia ca v-am pierdut pe undeva cu hartia asta de la BRD. Nicio problema, si eu m-am simtit la fel, dar a trecut.

24 August- Merg la banca si depun ultimele acte, sper eu. Un nou extras de carte funciara informativ, ca cel evechi expirase de cat a stat in banca, si copie dupa contractul de munca.

Duduia Oana se uita pe contractul de munca si observa ca denumirea firmei este alta. Ii explic ca numele s-a schimbat intre timp, prin adaugirea unui SINGUR cuvant, restul datelor ramanand aceleasi.

"...pai da, dar..."

CE???????? Copie dupa actele firmei nu va aduc, chit ca nu mai primesc creditul. Nu firma face imprumut, eu fac imprumut. Schimbarea de denumire a firmei o gasiti in cartea de munca. Daca o acceptati bine, daca nu...asta este.

Madama de la banca renunta la ideea unor copii dupa actele firmei si imi spune ca e ok si ca in maxim 2 zile pleaca la Fond. Mda, de parca nu am mai auzit asta.
Pentru ca tuta nu a observat, nici nu avea de unde prin maldarul de hartii, ca am 2 prenume, trebuie sa modifice cererea de credit si imi spune, cu zambetul pe buze, ca e mai aeriana. SERIOS???

Ca sa fac conversatie si sa nu-i fac monitorul guleras, o intreb cat mai dureaza dupa ce se primeste aprobarea de la Fond, aprobare ce trebuie sa vina in maxim 5 zile lucratoare. Tot cu zambetul pe buze imi spune ca asta nu stie.

Ca de la fond trebuie sa primeasca contractul, apoi sa-l semneze ei, apoi sa-l semnez eu, apoi sa-l trimita la fond, apoi sa... LE **T MUMA-N **R.

Incerc sa ma calmez, sa numar pana la infinit si inapoi, sa nu ma gandesc la ce se poate intampla. Precontractul imi expira pe 15 Septembrie. Cand l-am facut, parea atat de indepartata data, acum pare aici. Incerc sa ma gandesc la rece si sa trag niste concluzii. Nu reusesc, inca. Sper doar sa nu vad primi fulgi de nea cand semnez contractul.

Voi ce parerea aveti? Va place sa cumparati fructe, sa-mi aduceti la spital? Sau preferati sa ma vedeti la stirile de la 19?


25 de comentarii:

Anonim spunea...

Bre eu am o idee si aia fixa.Prefer sa te vad la Curtea Berarilor nici la spital nici la stiri. Inteleg perfect prin ce trec pt ca in urma cu un an juma am suferit la fel de mult

asdfgh spunea...

Acu' m-am apucat sa citesc pe net aventuri de genul acesteia pe care o traiesti tu....intrebare: de ce ai ales brd? se pare, din ce spune lumea pe ici pe colo, ca ei sunt cei cu cea mai mare birocratie. Nu cunosc amanunte, nu dati cu pietre, insa imi face cu ochiul Banca Transilvania...

Little Miss Sunset spunea...

@joker: pai de ce curtea berarilor si nu austria? d-aia ai albit? :))

@rox: pentru ca au fost primii, pentru ca nu ma obliga sa virez salariul acolo, pentru ca e rata mai mica, pentru ca aveam un card deschis-inchis la ei si nu voiam sa alerg dupa alte hartii, pentru ca...
eu zic sa te hotarasti repede ca mai ai 5 luni de program "prima casa"

Ana-Maria spunea...

Sincer,Missy,din punctul meu de vedere te-as prefera la stirile de la ora 19...in care aia de la descarcerare incearca sa te scoata din gatul Doamnei Oana,unde ai ramas intzepenita cu dintii...parole!

nina spunea...

Eu vreau sa te vad de la stirile de la ora 5 ca-s mai sangeroase.
Cunosc senzatia aia cand iti vine sa-i tragi doua palme sanatoase fufei de la banca, dar te abtii si-i spui ceva dragut. :)

Little Miss Sunset spunea...

@ana: tot la descarcerare ma gandeam si eu :))) lasa dintii, ca abia mi i-am facut, cu unghiile si cu sare :))

Little Miss Sunset spunea...

@nina: bre, nu la 5 cu toti tarani si violatorii, ca o sa ma chinui sa fac ceva de ora 7. numa 2 plame? dar o gramada organizata, cu toti prietenii, ca la rugby, nu merge?

Ana-Maria spunea...

Oooooo,Missy,la gramada aia ma bag si io...chit ca as bate 600 km pana la tine,vin si io...parole!Tre' sa ma racoresc pe sistemul bancar si tu mi-ai oferi sansa...:))))

Dili spunea...

"Baiii..." e singurul lucru pe care-l mai pot zice dupa ce am sters de doua ori comentariul.
Io as baga poll cu premiu: cand va pupati in casa noua, de valentine's sau sub vasc?!

Coana Zoitzica spunea...

@ana: pai daca tot bati 600 de km, dece sa ne limitam doar la brd? eu as baga si un unicredit, bcr, bancpost ...ce zici?

@dili:tre sa fie mai multe variante la poll. a treia ar fi la pastele cailor....100% votat :))))

shogun spunea...

Am 2(doi) prieteni care se chinuie cu programul prima casa, si asta la alte banci. aceeasi poveste. Cred ca e o consiratie a bancilor, si a guvernului impotriva cetateanului cu speranta la o locuinta.

Little Miss Sunset spunea...

@shogun: numai incurajari in jurul meu :)))
macar stiu sigur ca atunci cand plec cu molotovul la banca, nu sunt singura :))

Dili spunea...

Bai nene, atunci apelam la ultima solutie civilizata. Fii antena:
se ia un bat d echibrit, se aprinde o lumanare cu aroma de usturoi si se fac rotocoale spiralate la intrarea in BRD ( se creeaza anterior o diversiune/scandal/cearta conjugala pentru distragerea atentiei badigardului de la usa) - si se spune soptit si incruntat, ca sa sperii piaza rea:

"Foaie verde-n batatura
fugi si piei, tu, facatura
Foaie roza saltimbanca
sa nu mai am drum la banca
Foaie-albastra dor de casa
Coamna Oana, ma mai lasa
Foaie galbena sadea
Zilnic nu ma mai chema
Foaie verde de dolar
ca si-asa mi-e tare-amar
Foaie foaie si iar foaie
palosul mi se-ncovoaie
Si nu vrei s-aterizeze
pe spatele-ti sa lucreze.

De prin codru frunza deasa
O sa am dulap si masa
Intr-o luna o sa dau
bairam la noua casa!"

Si dupa asta, in mersul piticului, intri discret pana la duduia Oana si ii dai cu un con de brad de 3 ori in frunte - asta garanteaza disparitia prostiei prin aromatizarea cortexului orbito-frontal.

Daca merge, ma pui prima pe lista la inghetata d ela bairamu' ala.

Little Miss Sunset spunea...

@dili: cu alte cuvinte, tie iti place sa cumperi fructe pentru mine :))))))

Dili spunea...

Nuuuu, mie-mi place sa pap fructe IMPREUNA cu tine! Nu ti-ai dori sa stoarcem lamai impreuna la pervaz... si sa barfim doctorasul cel brunet?

Little Miss Sunset spunea...

@dili: cum sa nu? atata timp cat nu sunteti in vizita la mine, la grilaje :))))

Dili spunea...

Nu draga, suntem impreuna cu tine in spatele grilajelor de la Marinescu. Nu stii, fericiti cei saraci cu duhul...

Little Miss Sunset spunea...

@dili: m-am prins, d-aia sunt atatia oameni tristi, sunt bogati cu duhul :)))
de ce sa ma chinui cu marinescu, direct socola..seamana cu sorbona si pot spune ca-mi continui studiile :))))

BadMovePepi spunea...

Sincer sa fiu sut curios cat se mai intinde... pentru ca fac pariu ca schimbarea denumirii (fie ea si prin adaugarea unui singur cuvant) va fi o problema noua... Sper sa se rezolve curand, dar la cat de idioti sunt functionarii (nu toti, ce-i drept, dar prea multi !) si la cat de urat e sistemul birocratic.... tare frica imi e ca mai trec 2 luni pana rezolvi cu ultima semnatura ! Nu glumesc ! Sper sa ma insel, dar sigur vezi primii boboci de rata ! :))

Little Miss Sunset spunea...

@badmove: 2 luni zici? scuipa-n san omule :)
bine ai venit...cu mult "optimism"

Anonim spunea...

Mie mi-a plăcut expresia ”mama ciorilor”. Restul nu. Eu am traume după căutarea de finanțare pentru firmă în scopuri PRODUCTIVE nu COMERCIALE. Bănci, muriți!

Little Miss Sunset spunea...

@cristian: deci nu ai murit dar ai alergat pe la banci....tot un fel de .., dar in slow motion :))

asdfgh spunea...

Am o intrebare. Pot sa ti-o pun? Da pe ce mail sa ti-o pun? Hai mah ca vreau si eu sa ma apuc de vanatoarea de casa :)

Little Miss Sunset spunea...

@rox: vrei tu sa mi-o pui? ...intrebarea :))

Little Miss Sunset spunea...

@rox: ti-ma raspuns mujer ...la tine :))