luni, 24 august 2009

Prima casa-BRD-Elodia-episodul 3





Sper ca nu v-am plictisit, ca eu sigur nu am terminat foiletonul.

Revenim la ziua de luni, 10 August, cand primesc mail ca trebuie sa schimb un act la dosar.
Mail-ul face referire la "declaratia pe propria raspundere", cea prin care eu, vaca de vreau sa ma marit cu ei 30 de ani, declar ca nu am nicio proprietate.
Ei bine, banca doreste sa schimb aceasta declaratie, care este conform normelor in vigoare, cu alta declaratie.
Diferenta dintre cele 2???? Cea transmisa de banca continea urmatoarele cuvinte in plus fata de prima "nu am mai achizitionat o alta locuinta prin Programul Prima casa". La acel moment, ar fi fost imposibil sa fii achizitionat deja o casa prin programul asta, dar...

Fug la notariatul din colt, dau declaratia in 4 exemplare- toate le opreste banca, si platesc 60 RON.
Norocul meu se cheama R., prietena de la coltul strazii, care s-a inscris in program o data cu mine si intampina aceleasi obstacole cu mine. Cum si ea a mers la notariat sa schimbe declaratia, o rog sa mearga si cu hartiile mele la banca. Oricum "lucram" amandoua cu acelasi ofiter de credite.

Luni dupa-masa sun la banca si intreb daca mai trebuie ceva.
Mi se spune ca asta e tot, ca e ok, dar cine sa-i mai creada.

Restul saptamanii 10-14 August, liniste si pace.

17 August- Imi dau seama ca extrasul de carte funciara informativ expira dupa 3 saptamani sau, mai bine zis, 15 zile lucratoare. Cum a fost emis pe data de 3 August, sigur expira pe 21 August. Emiterea unui nou extras dureaza 3 zile lucratoare si costa 20 RON. La urgenta, adica 24 de ore, costa 50 RON.

19 August- Cum nu am niciun semnal de la banca, ma hotarasc sa sun si sa ii intreb eu ce se mai intampla. Totodata, pentru ca este imposibil sa-mi plece dosarul la fond in 2 zile, si oricum imi expira extrasul, decid sa mai scot unul. Merg la notar, fara proprietareasa care este gravida in 7 luni, si solicit un nou extras de carte funciara informativ. Platesc 20 RON extrasul si 30 RON comisionul notariatului pentru serviciul asta.

Trag linie si adun banii dati pana la acest moment. 660 RON, fara sa iau in calcul copii, benzina si alergatura, si fara sa stiu daca voi termina la timp toata nebunia asta.

20 August- Primesc mail de la banca prin care sunt anuntata ca... urmarea in episodul 4.

12 comentarii:

Dili spunea...

Ce idioti, pai aia cu "nu am mai achizitionat o alta locuinta prin Programul Prima casa" nu trebuiau s-o verifice cu mana lor proprie si personala? Ce, asta se da pe proprie raspundere? Ca sa las deoparte faptul ca e o aberatie la momentul actual..

Off topic, cum mai sa ma feresc de tine, pai nu stiam ca tot prin Moghioros umbli si dumitale.. zi drept, vazusi aseara filmul de la lac? :DDD

asdfgh spunea...

eu astept finalul, si iau notite. Inca ma mai gandesc daca sa intru in jocul asta sau nu. Nu cred ca am rabdarea ta...uoff :(

Little Miss Sunset spunea...

@dili: pai cine a spus ca sunt destepti? ca toate pitzi de n-au ajuns la administratia financiara, au ajuns la front office in banci :)))

off topic: aseara bananaiam prin alte locuri :) tre sa ne vedem prn moghioros intr-o buna zi... :)

Little Miss Sunset spunea...

@rox: pai nici eu nu am rabdare, dar nu stiam la ce ma expun :)))
oricum programul tine 7 luni, din care 2 s-au scurs deja :)))
macar stii la ce sa te astepti si pleci montata :))))

Dili spunea...

Call me stupid da; io nu stiam ca programul asta tine doar 7 luni, pai cand se sucesc si se-ntorc astia sa rezolve toate cererile?!! Deci asta ;e era tactica.....!!!!!!!! No comments.

Daaa, ne vedem noi prin parc, eu vrand nevrand tot ajung de 2 ori;zi acolo.

Little Miss Sunset spunea...

@dili: pai asta-i sparla..tine putin, timp in care nu ai cum sa aplici decat la maxim 2 credite, daca te freaca astia asa si vanzatorul nu asteapta.

pt mine parcul nu exista decat sambata si duminica...io-s aia de se aseaza pe banca si injura copii ca o deranjeaza :)))

Anonim spunea...

Eu cred ca esti anuntata ca....s-a rezolvat si trebuie sa dai berea aia :)

Little Miss Sunset spunea...

@joker: pana vii tu din concediu, ma anunta..ca sigur o sa ai nevoie de o bere sa-ti uzi gatlejul cand ne povestesti aventurile d-acolo :)))

Ana-Maria spunea...

Ca ce Missy...pfuai ce stil foiletonist ai...hahahahahahaha....
Dap,Multi bani dati si o sa mai tot dai,din cauza nesimtirii si incompetentei unora!

Little Miss Sunset spunea...

@ana: nu m-am prins eu, dar cred ca brd-ul vrea sa-mi dezvolte calitatile de prozatoare...in cat mai multe volume :))))
deci uite jumatatea plina a paharului :))

Ana-Maria spunea...

Da,daaaaa...chair ca partea plina a paharului,caci iti descoperi talente nebanuite...tot e o chestie si asta!:)
Succes Missy!
Eventual,dupa cele cateva zeci de episoade,catre final,cred ca vei putea sa-ti faci si un mic bussiness,cu birou de consultanta,contra cost-evident-pentru noii veniti in istoria foiletoanelor...:))

Little Miss Sunset spunea...

@ana: sau consulatanta in depunerea dosarelor la brd ;)