duminică, 23 august 2009

Prima casa-BRD-Elodia-episodul 2



Ieri m-am oprit la data de 6 August, cand duduia de la banca ma suna si ma anunta ca nu am depus la dosar fisa de imobil. Urmeaza o discutie foarte inteligenta...de ambele parti...
"Ea-Nu ati depus la dosar fisa de imobil.
Eu- Am depus toate actele solicitate.
Ea- Da, dar asta nu ati depus-o.
Eu- Ce reprezinta?
Ea- Nu stiu exact, dar nu este la dosar. Parca e din cadastru.
Eu- ....
Ea- Va astept maine cu ea.
Eu- Cu ea, ce?"
Intre timp, dau cateva telefoane, il intreb pe google ce reprezinta si aflu ca e parte din dosarul de cadastru, dosar depus la banca.

7 August- Cu inca o copie dupa cadastru, ma prezint la banca. Ma asez la biroul duduii Oana si privesc cum imi rasfoieste dosarul...adica o mare de hartii necapsate, neperforate, nenimic (
Nina..e cazul sa faci ceva in acest sens). Ii mai explic odata ca am depus deja o copie dupa cadastru, iar ea o tine pe a ei. Aruncand o privire in jur, ca asa m-au invatat parintii, observ cadastrul meu aruncat intr-o tavita de pe biroul ei. O rog sa verifice acea hartie.
Stupoare. Cadastrul exista pe biroul ei dar il ignora. Motivul?
Pe prima pagina a dosarului de cadastru era trecut numele proprietarului si nu al meu. Ea cauta cadastru cu numele meu pe el. Pentru cei ce nu stiu, cadastrul unui apartament nu poate fi facut decat de proprietar si nu de un viitor-potential-probabil cumparator. Imi vine sa-i pun biroul in cap, dar numar pana la o suta.

Mai semnez un teanc de hartii, unele in 3 exemplare- un exemplar la mine cica, dar nefiind sefa de sucursala acolo, sa le semneze, o sa le primesc la final.

Desi programul "prima casa-ultimii nervi" nu prevede obligativitatea intocmirii unei asigurari de viata, ci doar a unei asigurari a imobilului cesionata in favoarea Ministerului de Finante, duduile de la banca incarca sa ma convinga sa inchei una si sa o cesionez in favoarea bancii.

Intreb si eu ca omul prost, de ce as face asta? De ce in favoarea bancii si nu a familiei sau a catelului de la coltul strazii... doar e viata mea? Nu au un raspuns coerent la intrebarea mea si sfarsesc prin a spune "ca e mai bine asa".

Dupa ce semnez toate hartiile si petrec juma de zi in biroul duduii Oana, intreb daca e totul ok. Mi se raspunde ca da, nu mai exista nicio problema si luni, 10 August, pleaca la analiza.

Am mentionat cumva prin posturile mele ca nu ma aflam in concediu in aceasta perioada? Nu cred. N-are importanta, doar sunt liber profesionista si am timp oricand sa merg la banca si, in plus de asta, port dupa mine tot dosarul pentru casa.

10 August- Vin dimineata la birou si cu mare incantare, deschid mail-ul sa aflu ultimele vesti de la banca. Stupoare. Banca ma anunta ca trebuie sa schimb un act.

Despre ce este vorba, maine, in episodul 3.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Pataniile tale aproape ca mi se par voite.Exact ca ale personajului din Anger Management ( daca ai vazut filmul cu Jack Nicholson si Adam Sandler )

Little Miss Sunset spunea...

@joker: voite, cum sa nu? eu renunt la management, raman cu anger :))))

ioana spunea...

:)) prea tare. nu stiu unde am citit despre unul ca a trebuit sa isi schimbe buletinul pentru ca nu mai arata ca in poza :))

Little Miss Sunset spunea...

@ioana: norocul meu ca am facut buletinul anul asta :))) desi nu se stie niciodata :)))

Anonim spunea...

halatul, halatul cat costa?

Little Miss Sunset spunea...

@anonim: gratis mama soacra :)))

Ana-Maria spunea...

Ei Missy honey...pai tu ai inceput sa scri o adevarata saga acilea...deci cum spuneam io intr-un coment anterior...daca nu ameninti ca mori cu caninii in gatul dnei Oana,s-ar putea sa nu-ti iasa...hehehehehe...Deci uite hartia,nu e hartia!
Prea multa incompetenta!Groaznic!
Succesuri Missy draga,pe mai departe!:)

Little Miss Sunset spunea...

@ana: nu punem cainii la gatul "doamnei" oana ca turbeaza bietii de ei...curat caragiale, stiu, dar traim in romania :)))

nina spunea...

Hai bre cu continuarea. Am asteptat si eu odata o aprobare din asta de credit in 24 de ore, cam doua saptamani si pana la urma i-am sunat. raspunsul lor a fost ca nu am toate actele in regula si din cauza asta nu s-a aprobat creditul. Actul care nu era ok era de fapt o copie dupa buletinul meu in care nu se vedea ultima cifra de la anul in care expira. Daț se vedea clar de cand e valabil si era asa usor de calculat. Oricum nu mai conteaza.... Tu hai cu restul povestirii.

Little Miss Sunset spunea...

@nina: vine mamicule...sa ai ce citi la ceaiul de dimineata :)
si oricum, poveste merge mai departe, vorba lu' chirila :)