vineri, 21 august 2009

Prima casa-BRD-Elodia-episodul 1



Ieri am prezentat episodul pilot al acestui serial...era sa spun fara sfarsit, dar ..Doamne fereste. Astazi voi prezenta pasii, asa cum s-au derulat pana la acest moment.

15 Iulie - fac o simulare pe net si ma hotarasc sa merg la banca pentru a afla mai multe detalii. Merg la banca si aflu toate actele necesare intocmirii dosarului.
-copie buletin;
-adeverinta de salariu- valabila o luna, dar asta in alt episod :))
-fisa fiscala pe anul anterior- original;
-copie dupa cartea de munca, toate filele;
-declaratie pe propria raspundere ca nu detii alte proprietati, autentificata la notar, in 3 exemplare- 30 RON taxa notariala;
-antecontract de vanzare-cumparare, in 4 exemplare- la avans de 1.000 euro- 120 RON taxa notariala; la avans mai mare, taxele notariale mai mari;
-cadastrul apartamentului;
-intabulare apartament;
-extras de carte funciara informativ;
-evaluare apartament- evaluator agreat de pe lista oferita de banca- 400 RON fara factura, 476 RON cu factura- la banca nu este necesara factura de la evaluator, este necesar doar dosarul pe care il face el, deci .... alegerea voastra daca salvati aproape 80 RON;
-copie dupa buletinul sau C.I. vanzatorului, daca s-a casatorit sau a divortat- copie dupa certificat sau hotarare judecatoreasca.

Ofiterul bancar imi spune ca este indicat ca termenul de pe antecontract sa fie de o luna jumatate-2 luni, ca cei de la Fondul de Garantare se misca greu, ca asa sunt cei de la stat si este bine sa iau in calcul asta.

22 Iulie - depun actele pentru mine, urmand ca atunci cand gasesc apartament sa aduc si restul. La banca mi se face o simulare dupa salariul din adeverinta, mi se face analiza pentru gradul de indatorare- adica sunt intrebata daca am copil, sunt casatorita, am persoane in intretinere, am alte credite. In urma raspunsurilor mele, dar si a salariului din adeverinta, mi se spune ca este totul ok, se certifica suma de 57.ooo euro pentru credit si mi se ureaza bafta in a gasi un apartament.

27 Iulie- gasit apartament- si se inchide cercul de 3X femeie: ofiterul bancar- Oana... vanzatoarea- Oana... cumparatoarea-...

28 Iulie- semnat antecontract cu termen 15 septembrie, dat declaratie la notar si chemat evaluator. Dus la banca declaratia, antecontractul, intabularea.

29 Iulie- mers cu evaluatorul la apartament.... dat palme ca mi-am gresit meseria, evaluatorul neavand mai mult de 25 de ani si venind cu Mercedesul... calmat si bucurat de profesia mea ca nu mi-a placut culoarea la masina :))

31 Iulie- primit dosarul de evaluare al apartamentului, consider ca nu este necesara factura... daca aveam o economie normala, nu renuntam la factura, dar cei 70 de roni din TVA-ul meu sunt invizibili pe langa ....revenim la apartament.

3 August- primit cadastrul la apartament si depus la banca, impreuna cu evaluare. In acest moment toate actele sunt depuse la banca. TOATE actele.

Toate actele au fost depuse la banca fara numar de inregistrare sau proces verbal de predare.

Deja pierdusem aproape o saptamana, dar toate actele erau depuse, nu aveam de ce sa-mi fac griji.

4 August- dosarul se muta de la o sucursala la alta, pentru ca s-a mutat si ofiterul bancar. Sunt anuntata ca totul e ok.

6 August- primesc mail de la "banca" prin care sunt anuntata ca nu am depus "fisa bunului imobil" sau "fisa corpului de proprietate". Sun la banca sa intreb ce naiba e asta.

Continuarea in episodul 2.


7 comentarii:

Anonim spunea...

Bai si tu chiar asa sa nu depuii fisa....ce naiba :))...curata delasare

Little Miss Sunset spunea...

@joker: daaa... ce caracter si eu, sa nu ma preocup deloc :))))

Anonim spunea...

hahaha, e cu continuare?
are multe episoade?
C

Ana-Maria spunea...

Missy...si daca astia te vor anunta...fereasca sfantul!vorbim utopic,da?...ca au ratacit sau pierdut actele depuse de tine,ce faci?N-ar fi indicat sa ceri macar o fituica colea scrisa cu numele ofiterului de credi si data la care ti-a primit actele?!
Succesuri mai departe,astept episodul doi!

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

Azi e vineri si desi am spus ca va fi ok, se pare ca mai asteptam un pic. Mutam termenul pana marti, hai miercuri. Sa vezi tu! :D

Coana Zoitzica spunea...

@ana: mujer, scuipa-n san, fa 3 pasi inapoi, arunca sare peste umar...si tot ce mai trebuie facut numai sa nu se intample asta, ca tare mi-e ca ma vezi la stiri..la ora 7 nu la 5.

@good girl: story of my life...mai mutam termenul putin :))) ai pregatit molotovul? fa provizii, ca daca maimutam termenul..facem o toamna incendiara :))))

Coana Zoitzica spunea...

@anonim: mai are ceva episoade...sper nu multe :))