luni, 3 august 2009

Nu exista vara

Inca nu am intalnit persoana care, contrar a ceea ce spune, sa nu se conformeze anotimpului.
Cand vine caldura, totul se masoara in week-end-uri la mare sau la munte. Toata viata noastra se raporteaza la week-end, dar vara mai mult ca oricand.
Cineva ne fura, in fiecare an, cateva luni din viata. Ne fura lunile calduroase, cand sleiti de puteri ne ascundem sub un aparat de aer conditionat sau sub o umbrela, ne bem limonada rece si ne gandim la urmatorul sfarsit de saptamana.
Timpul parca sta in loc cand e cald. Nimic nu se misca, nici frunzele copacilor, nici cainele din colt, nici gandacul de pe scara. Telefonul inceteaza sa mai sune, iar cand o face, primesti o invitatie la mare.
Indiferent de cat de rebeli suntem, indiferent de cat de mult luptam impotriva standardelor si cliseelor, vara trebuie sa mergem la mare. Sa ne luam bucata noastra de fericire si sa ne laudam apoi ca am facut altceva, adica tot ce fac si ceilalti.
Ne trezim toamna, cand ne intrebam ce am facut in ultimele 2 luni. Nimic. Am fost intre 2 drumuri la mare. La atat s-a redus vara noastra. La drumurile catre mare.
Totul e inchis. Totul sta. Totul e nemiscat.
E un concediu total pentru noi si neuronul nostru. Vara nu facem planuri de afaceri, nu invatam, nu analizam, nu daca nu se intampla la mare.
Desi orasul este plin, il simt gol, lipsit de viata, stins. E parca in alta galaxie ... departe de zbuciumul marii. Acolo, la mare, totul e in miscare ... e viata, e zgomot, e zi mereu.
Aici, pustiu si praf, ca intr-un vechi western.
Va veni toamna. Atunci ne vom intoarce la viata noastra, fara sa stim ca am pierdut ceva. Atunci vom face planuri, vom invata, vom face tot ce am uitat sa facem 2 luni. Ne vom opri, din cand in cand, si ne vom intreba unde am fost in tot acest timp. Am fost aici sau acolo, dar nu a fost timpul nostru. A fost timpul verii. A fost timpul concediului mental.
A fost ... o alta vara.
Si o vom astepta pe urmatoare, convinsi ca nu ne vom lasa iar prada marii. Ca nu vom vrea iar rasaritul de pe mal, ca nu vom pierde nopti pe plaja, ca nu vom ....
Si iar ne vom lasa furati de vara ....

10 comentarii:

good girls go to heaven bad girls go everywhere spunea...

baga nene cutitul in rana! si nu te multumi sa-l bagi, rasuceste-l! vreau la maaaareeeee... :(
sau cine stie, poate totusi... un weekend la mare... macar o zi...
sunt incoerenta, nu? pai daca-mi sta mintea la mare, la soare, la o bere rece pe plaja... hai ca bat campii in mod festiv.
poate mergem si noi cu pensionarii in septembrie, ce zici? ;)

Anonim spunea...

Eu as vrea sa fiu pentru totdeauna prizonierul verii..dar unul mai de lux:D adica sa nu ma tina in Baragan ci macar 150 km mai la est sau mai la vest.

Dili spunea...

.. si de ce trebuie sa vedem viata ca pe o linie cu un urcus si un coboras, si de ce sa nu ne luam concediu in octombrie, si de ce sa ne imbracam in palton doar fiindca e iarna, dar sunt 20 de grade afara? Cam din aceeasi sfera a conformarii la obiceiul haitei fac parte si aceste lucruri.
Din pacate, avem ochi sa vedem, urechi sa auzim, organe sa simtim si toate astea au loc involuntar. De ce e vacanta mare vara nu am inteles niciodata. Asa cum unora le e greu sa invete poe caldura, asa altora le e greu pe frig. Vara ne discriminam singuri, din copilarie ne obisnuiesc asa ei, lupisorii din haita. Iar cand urli la luna toti fie se sperie si te izoleaza, fie te transforma in expoinat si incep pelerinajele prin sufletul tau.
Inchei inainte sa ma etichetezi gresit :D. Tot ce putem face este sa break the rules. Dar cu grija, fiindca si dintr-un vartej ca sa scapi trebuie sa inoti la inceput in sensul lui :P

Little Miss Sunset spunea...

@good girl: soarele provoaca cancer de piele, berea e fara alcool, marea e plina de alge... ce ti-o place acolo nu stiu? ;)

@joker: tu vrei la craiova si nu stii cum sa spui? :)))) si-au tras si oltenii mare?

@dili: ca sa te etichetez, trebuia sa inteleg :))))

Anonim spunea...

@ LMS

VNV ..nah :)

Little Miss Sunset spunea...

@joker: cum spui tu mamicule :))))

Anonim spunea...

@ LMS

Parol....ca nu am injurat :)

asdfgh spunea...

la mine clar timpul s-a oprit in iunie. Si o sa reincep sa functionez probabil in septembrie. Chiar daca furate, lunile astea de vara pot fi delicioase...

Little Miss Sunset spunea...

@joker: te cred ;)

@rox: hai octombrie, ca daca-i vremea buna-n septembrie parca nu-ti vine sa te apuci de munca. delicioase si pustii ;)

Dili spunea...

:-))))) .. deh, moment de mare furie