joi, 15 ianuarie 2009

Sclavul unei gauri negre

Am auzit astazi o vorba mare "In spatele unui barbat puternic, se ascunde o femeie". Nimic mai adevarat. De ce? Pentru ca orice barbat are nevoie de o motivatie pentru a deveni ceea ce este.
Sa luam un barbat frumos, constient de frumusetea sa, care va invarti gaurile pe degete. Nu are nevoie de scheme pentru a atrage, de planuri complicate, de scenarii. El atrage prin simpla lui prezenta. Este el sclavul unei gauri negre? O da! Va merge la sala sa arate bine pentru a impresiona domnitele si domnii, va face coada la cosmetica pentru a avea o fatza precum un fund de bebe, va merge la dentist pentru a nu-si pierde zambetul. Si toate astea pentru o gaura neagra.
Sa luam un barbat sters, fad, la care nu te-ai uita nici daca ai fi singur/a cu el pe o insula. Te-ar impresiona daca l-ai vedea in metrou cu o haina ponosita si cu o fatza trista? Deloc. Atunci acest barbat isi va dori putere sau bani pentru a impresiona o gaura.
Va invata si va calca pe cadavre sa ajunga in functii importante, apoi isi va cumpara un autobuz, scuze o masina imensa, sa iasa in evidenta, se va tunde asa cum vede in reviste, chiar daca fatza lui exprima tzarana patriei de la 100 de km, se va imbraca de la cele mai scumpe magazine chiar daca hainele arata pe el ca pe sarma de uscat rufe si va impresiona, cu siguranta o rapandula. Va face un barbat toate astea pentru o gaura neagra? O da.
Ce ii place barbatului sa faca atunci cand crede ca este stapanul unei gaurii? Sa iasa cu prietenii, care ii vor spune ca nu este stapanul ci sclavul acelei gauri. Atunci barbatul schimba tactica si spune ca el nu este scalvul nimanui si nu face ce spune gaura. Gaura se supara si ii transmite "then go fuck your friends" (adica "umple gaurile prietenilor"). Ce fac prietenii? Il asculta pe barbat, beau bere cu el, merg cu el la fotbal, dar nu isi lasa gaurile astupate de el. Ce face barbatul atunci? Se intoarce in patru labe, precum un caine odarlit si batut, la vechea lui gaura, cu un buchet de trandafi rosii sau o bratara de aur (atata romantism nu a mai vazut nicio femeie de la Eva pana la gaura lui) si ii va spune cu ochii imensi "they won't let me fuck them" (adica "nu ma lasa sa umplu gauri"). Gaura il va primi sau nu (depinde daca nu a gasit un alt sclav intre timp) si il va face ceea ce este, un sclav al gaurii negre.
Barbatul in esenta este foarte simplu. Da-i o gaura de umplut si el va schimba lumea. O sa spuneti ca scapa unii dintre ei, pentru ca nu le plac femeile. Corectie, bunii mei. Eu am scris de o gaura neagra nu de o femeie si nu am incercat sa fiu draguta.
Acum sa ne uitam in jur. Stiti barbati care sa nu-si petreaca toata viata incercand sa umple o gaura, sa multumeasca o gaura, sa faca ce spune gaura? Eu nu. Au si ei micile lor momente, sporadice, de altfel, de razvratire. Culmea este ca nu au invatat inca urmarea acestor momente de razvratire. Nu vor avea mai multe gauri negre de umplut,din contra, vor manca mancare rece si vor dormi pe canapea, iar gaura va fi istorie.
Cum fac ei, barbatii, mii si mii de studii sa demonstreze ca au alte puncte slabe, cand stim si noi si recunosc si ei ca punctul slab e gaura cea neagra.
De ce scriu asta azi, te-ai intrebat? E 15 Ianuarie si Eminescu a fost si el un sclav. Al propriilor demoni si al Veronicai (cele mai impresionante poezii-Scrisorile, Luceafarul- le-a scris in timpul relatiei cu Veronica Micle).
Nu vad prea multe argumente impotriva a ceea ce am scris, desi orice barbat va spune ca nu este sclav. Serios? Atunci de ce alergi prin baruri dupa rapandule, de ce te uiti la stirile din sport dar nu stii stirea, stii prezentatoarea, de ce e berea blonda si nu e suvite sau bruneta, de ce injuratura preferata e "S-o mut pe ma-ta", de ce tii minte numerele cu 89.89 dar uiti cand e ziua prietenului tau (probabil pentru ca si prietenul uita, ma gandesc eu), de ce?
Am vrut sa spun sa fiti iubiti, dar va descurcati si singuri.

P.S. Tocmai am primit un banc demn de postat aici.
"O tipa blonda super eleganta si frumoasa foc iese dintr-un bar cu un indice de alcool in sange foarte ridicat Merge leganandu-se spre masina ei, un BMW al anului, scump ca naiba, si incearca sa-i deschida usa cu cheia, dar starea ei de ebrietate o impiedica si pica in fund linga usa masinii... Cu picioarele deschise si fara chiloti, isi observa "pasarica" si cand o recunoaste incepe sa-i vorbeasca: - Din cauza ta am masina, - Din cauza ta am bijuterii - Din cauza ta am bani - Din cauza ta pot avea barbatul care vreau - Din cauza ta am ... Deodata incepe sa se pise... si ...duios ii replica: - Nu, nu plange, mai, ca nu te cert !"
Onorata instanta, eu imi inchei pledoaria.

12 comentarii:

Dili spunea...

Haha, bun punct de vedere. Suntem prea umani sa nu fim sclavi. Ei bine, ei au nevoie de o motivatie si motivatia in aproape toate cazurile e neagra. Putin si pretiosi la vedere sunt cei ce-si slujesc propriile gaurele de prin cerebel. Si poate uneori si acestia se mint ca fac ce fac doar de amorul propriilor nobile scopuri pana o cred si ei. Tot in ce scrii tu e raspunsul. Suna dur.. darvreau sa cred ca poate cateodata gaura slujita cu ardoare e in inima si prezinta reciprocitate, si atunci e numita iubire.

Coana Zoitzica spunea...

dili, putin dintre ei reusesc aceasta stare unica, denumita iubire. finalitatea este aceeasi pentru ei-suna dur, dar atat de adevarat.

Georgi spunea...

Bravo little miss SUNSHINE!! Biiiineeee scris, si super idee. Mi-a placut cel mai mult faza cu "da-i o gaura si va schimba lumea", poate deveni un motto! Parca si aud un ala cu bube pe fatza strigand: Dati-mi o gaura si voi schimba lumea!! Dar stau si ma gandesc, cred ca si femeile ar fi sclavele vreunei proeminente (si unele chiar sunt, pana cand...)daca nu ar fi mame. Cred ca aceasta forma de iubire ne acapareaza si ne inalta atat de tare, incat avem puterea sa dam jos toate lanturile terestre si carnale, si se ne inrobim doar divinului si iubirii absolute, facand doar un singur, simplu lucru: iubindu-ne copii!Si cum instinctul matern este in genele noastra, in ADN, fiecare femeie este capabila de a se elibera din tern!

Coana Zoitzica spunea...

de acord cu tine georgi ca si femeile sunt sclavele unei proenimente, dar in 90 si% din cazuri, proeminenta este portofelul.
am scris postul foarte simplu, sa-l inteleaga si barbatii. nu sunt suparata pe ei azi, doar ca ma amuza cat sunt de infantili in insistenta lor.

Anonim spunea...

imi place.
eu sunt sclav. recunosc.

Georgi spunea...

Da, asta este tragedia care se intampla astazi cam peste tot: femeile sunt mult prea ieftine. ce s-a intamplat cu eternul feminin? Cu misterul, cu enigmele? Oare unele le vand asa de ieftin pentru ca sunt cu mult mai multe femei decat barbati, si deci competitia este acerba, sau sunt doar proaste?

Coana Zoitzica spunea...

@ anonim: ma bucur ca ai ajuns aici si recunosti. stima mea.
@ georgi: sunt destept si stiu ca dragostea trece prin burta sau sunt proaste.

MissHope spunea...

Hehehe... ma recunosc in una din gauri, da' ce te faci cand prietenii iubitului tau ii spun: "lasa ca mai sunt gauri, te ajutam sa-ti faci rost de alta" si nu se mai intoarce sau mai rau(o sa razi da' sunt si barbati din astia), mai bine cu prietenii si fara gauri care ii strica imaginea in fata lor. Clar iti face cel mai mare bine dar tot ramai cu un gust amar.
Pana la urma tot noi, gaurile, suntem responsabile de comportamentul barbatilor intr-o mai mare sau mica masura.De ce? Ca noi ii facem pe ei (suntem mame) si avem posibilitatea sa ii si formam pana la 7 ani, putem sa ii ferim de lucrurile care ii pot transforma pana ajung la stadiul asta. Ca odata ajunsi maturi ii suportam ca iubiti si ii primim inapoi(cand nu merita)de frica ca nu mai gasim altul sau ca toti sunt la fel si altul mai bun nu exista. Buni, rai, pana la urma sunt ai nostrii. Fara ei nu se poate.
Cum spunea Ionel Teodoreanu in "Lorelei" : "Dragostea arde, dar lipsa ei usuca".

Coana Zoitzica spunea...

@ cristina: sa nu confundam o proeminenta cu dragostea. nu este necesar sa cumperi tot porcul pentru un carnat. daca exista dragoste, ramane, daca nu, unde este pierderea?

Georgi spunea...

super bancul!!Ne-a placut mult. O sa-l facem sa circule si pe aici!;)

Anonim spunea...

Da. E adevarat in mare parte.Care este insa punctul slab al gaurii negre?

Coana Zoitzica spunea...

@ anonim: daca nu l-ai aflat pana acum, imi pare rau. este cunoscut de toata lumea, pardon femeile, dar barbatii se incapataneaza sa mai caute.