marți, 9 martie 2010

Mai tare si mai tare

Oamenii in varsta au o problema cu auzul, si din acest motiv vorbesc tare. Ca vorbesc tare, de se aude si la Sascut ce au ei de spus nu-i bai, dar ca vorbesc tare pentru a fii auziti la Sascut, e deja o problema.
Azi ma aflam intr-o institutie publica unde, cu deja caracteristicul sictir, functionara de la ghiseu ii refuza actele unui domn trecut de mult de prima tinerete. Ca i-a refuzat actele nu a fost o surpriza, suntem obisnuiti sa ni se refuze actele pe care dorim sa le depunem, din varii motive. Noi suntem prosti ca nu avem abomanet personal la Monitorul oficial sau ca nu cunoastem toate chichitele legale, dar de, nu puteam sa fim toti romanasii avocati. Domnul respectiv o intreaba pe functionara ce ii lipseste de nu poate depune actele. Functionara ii raspunde cu sictir ca de o saptamana, in institutia lor, s-a dat o "rezolutie interna" prin care se mai solicita niste vize de la diferite departamente pe actele respective.
Domnul incepe sa vorbeasca tare, nu sa se certe cu functionara ca el nu cunoaste rezolutiile interne. Si vorbeste tare si-si roteste capul in jur, privind drept in ochi pe cei de la coada, asteptand sa il sustina cineva. Si tot vorbeste tare, se mai uita in jur si nimic. Nimeni nu-l sustine. Oamenii il asculta dar nu raspund.
Nu e prima data cand vad asta, oameni carora le place sa se auda vorbind, dar sa-i observe si altii.
Tot acesti oameni sunt aia care soptesc in autobuz sau la coada, dupa ce au vorbit tare si au atras atentia asupra lor, cum ii doare cotaitoarea sau au probleme cu prostata.
Ei bine, eu nu inteleg de ce nu vorbesc tare si atunci? Adica unde ar fi rusinea sa aflam si noi ca ei se duc la wc din 2 in 2 minute? Pai daca le place sa se faca observati, sa o faca cu stil,nu?
Voi mai tineti minte cand ati auzit ultima data o baba care vorbea de alegeri prin autobuz, atat de tare incat se auzea si le Cotroceni? Nu mai tineti minte, dar sigur v-ati fi amintit daca baba ar fi spus cum o pune mosul seara si cam cat dureaza.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bre, mosalaii sunt o specie aparte. Astia fac un sport din a pierde timpul pe la "diferite cozi" si a se baga aiurea in seama

Little Miss Sunset spunea...

@joker: si cand te gandesti ca si noi o sa ajungem asa... :))
dantura sa o avem frumoasa, ca de povestit avem noi ce,nu??