joi, 3 septembrie 2009

Ani de liceu

Incepe scoala. Simtim si noi, cei care nu avem copii, cei care nu alergam dupa rechizite si dupa uniforme, cei care nu ne facem trasee pentru drumul cu masina catre scoala.

Ma macina melancolia. Nu stiu cum a fost la voi, si nu stiu daca ati fost si voi mintiti ca in facultate vor fi cele mai tari distractii, dar la mine liceul a fost "mo money, no problem, but fun as hell".



Incercam un exercitiu azi, in timp ce stateam in trafic, si ma gandeam cu m-as imbraca eu in prima zi a clasei a XII-a. As avea telefon si mp3? Dar zorzoane si ojuta si rujulet? Dar hainele?

Nu cred ca m-as incadra deloc in noile tendinte, nu m-am incadrat nici la momentul oportun, dar acum? As pune pe mine blugii albastri tociti si rupti in genunchi, cu un tricou negru, probabil cu Judas Priest, bocancii negri de armata si rucsacul cu role. Nu ar lipsi nici cei 5 cercei din urechi, ceasul, bratarile din piele adunate din Vama si de la Sighisoara, si ...cam atat. Fara telefon, ca doar nu trebuie sa stie mama unde sunt, fara mp3 ca vorbesc cu Florica tot drumul pana la liceu si doar banii pentru biletul de autobuz (asa stia mama, dar de fapt erau banii pentru filmul de vineri de la Patria sau Studio)) si berea cu cola din Herastrau. As intra in clasa si as pune vesnica intrebare "unde mergem?".

Voi va mai amintiti cum erati in liceu? Cum v-ati imbraca acum sa mergeti in prima zi de clasa a XII-a? Mai stiti ceva de prietenii de-atunci?


P.S. Pe vremea aceea nu existau aparate digitale (nu la noi, cei cu banii de suc si bilet ratb), asa ca fara comentarii privind calitatea pozelor.

4 comentarii:

nina spunea...

Bascheti albastri, blugi clasici, tricou alb sau albastru,esarfa in ton, geanta pusa pe diagonala, parul neprins.
Nu garantez ca nu as avea telefon. Mp3 nu.
Deh, ce vremuri...

P.S. Maica, tu loca ai fost de mica, ha?

Little Miss Sunset spunea...

@nina: de unde ai tras tu concluzia ca de mica...?

nina spunea...

cum de unde? dupa moaka ta din poze.

Little Miss Sunset spunea...

@nina: sa spun multumesc sau nu?