vineri, 31 iulie 2009

3 in una

M-am trezit si eu ca-i vineri. Ziua in care multi pleaca la mare, multi la munte, multi la tara, si ramanem al naibii de multi intre betoane.
Ma transform incet, dar sigur, intr-o soparla. Incepe sa-mi placa orasul asta vara, cand e gol, e incins de-ti raman tocurile in asfalt, cand, desi nu am miros, simt toate mirosurile posibile pe lume, cand vad burti pline de bere par plimbandu-se dezgolite prin fata mea. Ori devin soparla si stau la soare si nu ma mai atinge nimic din cele de mai sus, ori ... ori nu stiu.
Pentru ca e vineri si am chef de munca asa cum am chef sa invat chineza acum, mi-am dat seama ca mi-a disparut si ultimul dram de diplomatie si ca intrunesc toate "calitatile" de a deveni ... un pic mai intepatoare.
Am inceput ziua urmarind pasul gingas al unui urangutan de cartier. El, urangutanul, era intr-un sort deschis la culoare si fara tricou. Ce poate fi mai frumos decat sa incepi ziua "admirand" un tigan imputit si transpirat cu isi plimba pilozitatea debordanta, zambind ca idiotul si facand ochi dulci femeilor pe care le intalnea in cale? Toate femeile care iubesc alte femei ar trebui sa aiba o poza cu urangutanul asta si cand sunt intrebate de ce, sa raspunda aratand poza.
Tot dimineata, un negru imi face ochi dulci in benzinarie. Mirosea a "flori de mai", doar ca lipseau florile si maiul. Ca oamenii acestia au un miros specific, este demonstrat stiintific, dar inca nu s-a demonstrat stiintific de ce nu se spala.
La radio aud stirea ca evreii l-au iertat pe primarul cu nume de leguma pentru greseala de a purta o svastica mica- mica pe haina. Si stau si ascult in continuare stirile, dar nu vine si stirea prin care evrei isi cer iertare ca si-au cumparat tara de la palestinieni, nici aia prin care-si cer iertare ca ne-au bagat in ca**t, nici aia prin care sa ne spuna ca pleaca in pustiu asa cum scrie la carte.
Par eu xenofoba, rasista sau antisemita? Tiganul e tigan ca asa am invata la scoala si eu cred ca e bine ce am invatat la scoala, negru e negru ca doar n-o fi alb sau galben, iar evreul ... e coca-cola, adica "pretutindeni".

6 comentarii:

Anonim spunea...

Cu atitudine asta (tigan imputit), te suspectez ca vrei sa candidezi candva la presedintie :), " draga domnullllle :

Coana Zoitzica spunea...

@joker: asta e atitudinea de cartier ... ca a ajuns unu din cartier presedinte, demonstreaza ca sunt mai multi imputiti decat credem

Dili spunea...

Aoleu pai o soparlita stie foarte bine sa fie nesimtitoare si sa se miste numai cand e cazul, nu cum faci tu, pai nervi iti mai trebuie pe caldura si-n prafaraia asta?? Mai bine fuguta la un munte la un deal, hai nu te mai uita in jur!

Coana Zoitzica spunea...

@dili: mai mult decat pe muntele de gunoi sau dealul mitropoliei nu am unde sa fug. par eu nervoasa?

Dili spunea...

Cum, doar atata munte ai in universul tau? Hai ca si la mitropolie e loc cu umbra si racoare :P

Coana Zoitzica spunea...

@dili: dupa buget coane fanica :)