duminică, 12 iulie 2009

Hit the road Joe

Ma arde casa la talpi, cum spune prietena mea.
E o senzatie ciudata, as pleca departe de toti oamenii pe care ii cunosc, as inchide telefonul, si m-as bucura de restul. Doar cu hainele de pe mine, m-as sui in masina si as conduce incotro vad cu ochii, pana cand s-ar termina drumul sau benzina.
Nu stiu de ce sunt judecata pentru ca .... nu sunt la fel de bolnava ca ei, pentru ca, uneori, am 3 lei in plus in buzunar fata de ei, pentru ca nu fac alegeri de dragul de a face, pentru ca nu merg cu orice barbat, iar apoi nu ma plang ca am mana proasta, pentru ca ....
Ne-am obisnuit sa judecam oamenii dupa aparente. Daca vedem o persoana mereu vesela, avem teninta de a crede ca nu are niciodata probleme, daca vedem un om bogat il credem si fericit, daca vedem un om bolnav il credem mort.
Toti oamenii poarta masca. Unii poarta masca fericirii pentru a masca tristetea interioara, altii poarta masca bunastarii, pentru a masca saracia din suflet, altii poarta masca inteligentei, pentru a masca prostia intelectuala, altii poarta un zambet sa ascunda lacrimile.
Ma sperie lejeritatea cu care oamenii isi deschid sufletul sau parte din el in fata mea. Devin martora muta a vietii lor. Postul Maicai Tereza a fost ocupat, asa cum spune prietena mea, dar nici nu-l vreau.
As pleca pe un drum unde sa pot sa arunc toate povestile altora si sa raman cu ale mele. As lepada fiecare poveste precum Baba Dochia cojoacele si as ajunge la o primavara pentru mine.
As .... de ce tot folosesc conditionalul???
WTF .... mi s-au tocit pantofii si nu mai am chef sa fug, plus ca, de fiecare data cand fac asta, ceva mai rau se intampla si trebuie sa o iau de la capat.
Deci ..... Gogule, probleme mah? Ca mie clar nu-mi ajunge soseaua, dar tu ce scuza ai?

18 comentarii:

good girl spunea...

Nu stiu ceilalti, dar mie nu-mi ajung banii din cont. Ultima oara cand am verificat, aveam 5 euro. Imi lipsesc celalti 245 de euro pentru minivacanta visata...
E buna scuza asta?
Acum lasand gluma la o parte, toti facem uneori greseala de a judeca cartile in functie de coperta.
Pe de alta parte, daca iti asumi rolul de maica Tereza, nu te astepta la recunostinta din partea tuturor. Unii vor crede ca ii asculti sau vrei sa ii ajuti pentru ca ai un motiv ascuns si te vor judeca aspru. Exista si riscul de a te pierde pe tine incercand sa ii ajuti pe ceilalti. E complicat... Important e sa ramai tu un om bun si sa tii minte ca oricine arata cu degtul uita ca celelalte trei sunt indreptate catre el.

Little Miss Sunset spunea...

@good girl:nu-mi asum rolul de maica tereza, pentru ca nu-l caut.
nu-mi doresc recunostinta, imi doresc ca oamenii sa invete din greselile lor si sa nu le mai repete.
cand arati cu degetul, 3 spre tine si unul in sus.... toata lupta se da intre tine si cel de sus, nu intre tine si restul.....si nu vb de tine, good girl, ci in general

sabina spunea...

in general sufletul si-l deschid "nevorbitii".
altii si-l deschid in speranta ca tu,care-i asculti,o sa fii atfel fata de cei in fata carora a facut-o pana acum.
altii se trezesc vorbind,iar la jumatatea frazei isi dau seama ca poate nu e cazul,dar au spus deja prea multe ca sa mai dea inapoi.
iar altii...toate la un loc!

sabina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

In afara de protectie ..ce-ti mai ofera masca? Imi vei spune ca probabil ti-ai luat cateva suturi si nu vrei ca povestea sa se mai repete. Ok , de acord...dar, daca ramai prizonierul masti? Merita sa platesti oare sa platesti atata ?

Ana-Maria spunea...

Pai daca te man'ca talpa,pleaca!Conteaza asa mult ce spun altii?!:-))
Cat despre statutul de Maica Tereza..nu-mi aminti,e grea crucea asta si am io o vaga banuiala ca ne-ao atribuie ursitoarele la nastere,habar nu am pe ce considerente,dar o dau cu bunavointa la terti...
:-D
Iti doresc zile bune!

Dili spunea...

As completa .... si altii poarta masca victimelor, pentru a fi compatimiti si a cersi atentie - din astia am eu cei mai multi in jur :-)))
Hai mai, de ce sa te sperie lejeritatea cu care se deschid unii? Uite, eu o mai comit nu fiindca astept ceva, ci fiindca obosesc sa port masti inutile, si atunci se scurg informatii si-n afara. Receptacii saracii o inghit fiindca prea le-o servesc direct, si atunci da, ma catalogheaza uneori fie ca nebuna, fie ca naiva, fie ca prostuta. Ceea ce ma bucura insa e ca reusesc sa mai scap de tensiune nitel :P
Acum, daca ti s-au tocit pantofii, descalta-te dar tot pleaca, uneori regreti ca n-o faci mai multi decat dac-ai fi facut-o, si nu e pacat?? Hai ca te pup, copil ce esti... curaj si fa ce-mi zicea odata mie un prieten: nu mai pierde vremea cu autoanaliza si da-i drumul instinctual!

Little Miss Sunset spunea...

@sabina: altii toate la un loc si nici una.

@joker: ramai prizonier cand nu mai stii care este realitatea.

@ana: ursitoarele alea nu aveau alta treaba? probabil am sa plec...se cere :))

@dili: si eu am victime pe langa mine si ma scot din sarite.
plec mujer, doar ca nu ma lasa sanatatea

jock the rock spunea...

mie imi place poza1

Little Miss Sunset spunea...

@jock: mie mi-a placut plimbarea ;)

Anonim spunea...

O postare interesantă. Mărturisesc că și eu îmi descarc uneori sufletul așa cum și alții se descarcă la mine. Promit să o fac cât mai rar.

Anonim spunea...

sunt unii care isi deschid sufletul in fata cuiva pentru ca au fost oarecum provocati sa o faca...si intr-o incercare de a fi intelesi au fost intrebati...si iarasi intrebati...si-atunci pentru a te face mai bine inteles in ochii interlocutorului tau..si chiar daca nu dispui de acea lejeritate in ati varsa intimitatile...o faci...fara a te gandi vreo secunda ca il vei pune in postura de a simti o mama dolores asupra caruia se revarsa probleme ce nu-i apartin si nici nu-l intereseaza...
cred ca in momentul in care am asasinat pe cineva cu problemele mele m-am facut la fel de "vinovata" ca si cel care m-a provocat sa o fac intrebandu-ma in mod insistent...

Anonim spunea...

@ LMS

Pai mi se pare mai tragic sa ramai prizonierul propriei masti decat sa-ti iei uneori niste suturi in popou pe motiv ca ai fost sincera si te-ai deschis catre o persoana nepotrivita.

asdfgh spunea...

offtopic: care merge la mare in weekend??? fara fitze si figuri, in costinesti ma duc :)

Little Miss Sunset spunea...

@criatian: nu face astfel de promisiuni, uneori e bine sa-ti descarci sufletul in fata unui necunoscut.

@impropriu: uneori, esti intrebata pentru ca-i intereseaza pe cei din jur ce se intampla cu tine, alteori de dragul conversatiei (aici te prinzi cand este cazul) si alte ori pentru ca sunt platiti (aici te duci singura) :)) si unul si altul sunt "vinovati" daca vrei sa fie cineva vinovat.

@joker: suturile in fund sunt pasi inainte, nu?

@rox: e on topic mamicule, ca si eu as rupe poarta, dar in w/e am program deja. saptamana viitoare e mult mai sigur.

Anonim spunea...

@ LMS

Pasi inainte plus ca ai mari sanse sa stii clar cu cine stai de vorba

Georgi spunea...

EVENIMENT!!! Dupa foarte, FOARTE multa vreme am reusit si eu sa intru pe blogul tau, si MINUNE, sa las si un comentariu....!!!!Dar cum sunt prea multe de spus pentru toate posturile pe care abea acum pot sa le citesc, nu am sa comentez decat: sa ai o vara SUPER!!!

Little Miss Sunset spunea...

@georgi: mersi mult. si voua va doresc o vara asa cum vreti voi.
ma gandeam eu cum de nu spui tu nimic... ca doar nu ai ramas fara opinii de la caldura ;)