luni, 3 decembrie 2012

Tinem post, selectiv

Anul acesta, ca în fiecare an, am văzut îngrămădeala şi ciomăgeala pentru fasolea cu ciolan.
Ştiu că suntem o naţie săracă, dar să te baţi pentru o fasole şi un ciolan, îmbrăcat în haină de piele, costum şi cravată, pentru ca apoi să fugi la supermarket să umpli coşurile cu tot felul de lucruri care nu-ţi folosesc, nu are legătură cu cât de săraci financiar suntem, ci cu cât de săraci cu duhul suntem.
Şi anul acesta ca şi anii anteriori, că aşa are prostul obicei Ziua Naţională, sărbătorim 1 Decembrie în plin post al Crăciunului (ştiu că postul nu are legatura cu Crăciunul, dar trebuie să înţeleagă toată lumea).
Suntem bisericoşi, poate prea bisericoşi, şi avem marele păcat de a judeca pe alţii înainte de a ne uita la noi. Mulţi dintre cei ce tocesc pragurile bisericilor pe 30 Noiembrie, se îmbulzesc apoi la fasole cu ciolan de 1 Decembrie.
Dacă tot ne plac petiţiile, mă gândesc că putem să facem ceva pentru noi, direct. Putem lansa o petiţie care sa ajungă la Biserică prin care să-i rugăm pe prelaţi să se dea dezlegare la ciolan pe 1 Decembrie.
Aşa, nu vom mai aveam mustrări de conştiinţă şi ne vom îngrămădi mai cu spor, iar înjurăturile vor curge precum Dunărea primăvara.

Niciun comentariu: