marți, 11 decembrie 2012

Caritas vs PP-DD

S-au terminat alegerile şi avem şi o idee despre cum va arăta viitorul parlament al României.
Interesant în toata povestea alegerilor este că un partid născut din Elodia şi Ciumac a intrat în parlament la o diferenţă de câteva puncte în spatele unui partid care a stat la guvernare ani de zile. De fapt, nu este interesant ci este doar o imagine a ceea ce înţeleg conaţionalii noştri din politică.
Nu trebuie să fi absolvent de studii politice ca să inţelegi că un ţambalagiu, un lăutar sau un buticar nu te pot reprezenta pe tine în parlament. Trebuie doar să ai ceva între urechi şi să nu consumi aerul şi apa unora care ar înţelege.
După 20 de ani de la renumitul joc Caritas, în ţara asta mai au succes jocurile de noroc de felul acesta.
După nenumărate ţepe cu maşinile de cusut Singer, oamenii încă mai cred în această escrocherie.
După ce au privit la televizor nenumăraţi "politicieni" cu cătuşe la mâini, după ce au fost minţiţi şi înşelaţi de toţi aspiranţii la un loc de primar sau parlamentar, oamenii mai cred în poveştile de adormit copiii spuse de cei de la partidul bâlbâiţilor.
Îmi amintesc ce glume şi ce distracţie era pe seama celor de la PRM, acum câţiva ani, când mai intrau în parlament prin nume precum Irina Loghin, Ion Dolanescu sau Mitzura Arghezi. Măcar pe aceştia îi ştiam cu toţii, acum, unii dintre noi, au handicapul de a nu se fi uitat la OTV.
Am o singură nelămurire. Dacă ai majoritate parlamentară, o majoritate destul de relaxantă, de ce-ţi mai trebuie şi ungurii?

Niciun comentariu: