miercuri, 14 noiembrie 2012

La luptă, la datorie sau la muncă?

S-a dat drumul la compania de colectare a deşeurilor, strângerea maculaturii, vopsitul gardurilor şi adunarea sticlelor de bere goale, generic denumită "campanie electorală".
Sportul favorit în fiecare dimineaţă şi seară este colectarea maculaturii din cutia poştală. Şi adunăm maculatura cam cât taie nenea "Otilo" într-o săptămână. Dar nu-i bai, că mai avem 2-3 păduri şi pentru alegerile viitoare.
Între timp, toate afişele primite îndeamnă ba la luptă, ba la datorie, ba pe ei, n-am primit încă afişul care să ne îndemne la muncă. Munca nu foloseşte nimănui, e mai simplu şi câştigi mai mult cerşind la colţ de stradă, dar mă gândes ca or mai fi 2-3 nebuni în ţară care vor să muncească, doar că nu-i îndeamnă nimeni la aşa ceva.
Într-o ţară "becalizată" unde suntem chemaţi la luptă sau la datorie (care o fi şi asta) şi unde, statistic vorbind, sunt mai multe femei decât bărbaţi, unde toţi au râs de oierul european, am ajuns să ne transformăm încet, dar sigur, într-o stână cu mulţi oieri.
Că tot se poartă campania iniţiată de BNR cu chipul unei personalităţi feminine din România pe o bancnotă, combinată cu campania de luptă, mă gândesc la chipul Ecaterinei Teodoroiu care ne-ar reprezenta numai bine.
Parcă şi văd toate Cateluţele cum "dăi şi luptă, şi dăi şi luptă, mai ceva ca la paş'opt". O să fie foarte frumoasă toamna aceasta.

Niciun comentariu: