joi, 8 martie 2012

Romania orgasmica

Nu mai reiterez ideea de ce nu pleaca multi dintre romani din tara. Raman la parerea ca, in ciuda tuturor sondajelor internationale, noi suntem un popor cu un dezvoltat simt al umorului. Ca simtul umorului poate fi definit ca hazul de necaz sau ce-am avut si ce-am pierdut, tot simt al umorului se cheama.

De la limba pe care o vorbim care ne ofera o gama extraordinara de sensuri pentru fiecare cuvant pe care-l pronuntam, de ajungem sa radem cand spunem "boc", pana la piscina olimpica din satul care nu are apa curenta sau canalizare, in tara aceasta gasesti hilarul la fiecare colt.
In cate alte tari poti sa razi de presedintele care te reprezinta asa cum poti sa razi la noi? La un moment dat, pe vremea cand Bush Jr. era comicul de serviciu, americanii ne depasisera la chestia asta. Dar am venit noi din urma si le-am aratat ca putem mai mult. Atlfel nu-mi explic de ce tot vin prin tara noastra si nu mai pleaca, ca doar nu suntem colonie americana.
In cate alte tari, de categoria celor in care ne dorim sa ne aflam si noi, mai vezi atatia judecatori si avocati arestati pentru abuzuri de putere? Acum, e adevarat ca le dau drumul pe usa din dos, dar macar au ras in barba cativa prosti care s-au parlit cu justitia.
In cate alte tari din lumea civilizata poti sa spui ca mergi pe o autostrada de 15 km cum mergi la noi? Cand au anuntat la ninsori ca au inchis autostrazile, dupa un prim moment de stupoare ca sunt mai mult de 2 autostrazi si eu nu stiu, am ras cand au anuntat ca pe cele 2 le-au inchis. Pai daca se intampla asta in Germania, nu aveai timp sa razi, ca trebuia sa iei harta si sa cauti autostrada inchisa din mamunchiul de autostrazi.
In Valea Jiului fac greva niste (cam 3.000) mineri, ca nu primesc banii si ca le inchid minele. La Bucuresti, ala de ne face zilnic sa radem (haz de necaz) spune ca ar trebui sa se deschida minele si sa fie exploatat mai bine carbunele. Care-i nebunul aici? Aia 3.000 care spun ca vor fi dati afara in curand sau ...?
De cateva zile ni se spune ca se reduce contributia la pensie cu 2-3%. Eu, de cand lucrez, nu-mi amintesc sa fii fost mai mica contributia asta la pensie, dar tinand cont ca suntem tot mai putini oameni ai muncii, si din banii aia de la pensie se mai duc ceva si la fondurile private, mi se pare comic/tragic/criminal sa diminuezi contributia aceasta. Pana am scris fraza, m-am prins si acum rad ca mi-am amintit ca asta e an electoral. Pana-n la toamna alearga si cainii cu covrigi.

Apropo de covrigi, in Romania alearga cainii cu covrigi pe coada. Imi pare nespus de rau ca nu am un telefon cu o camera performanta si nici viteza de reactie necesara sa pozez o "gasca" de caini care se tineau dupa covrigul unuia. Covrigul se afla pe spate, aproape de coada, dar tot se pune.
La tot pasul vezi o siminigerie. Cobori din autobuz, covrigarie, urci la metrou covrigarie, ajungi la spital, doctorul cu covrigul in gura. Covrigariile au aparut ca ciupercile dupa criza si cred ca sunt solutia economica de a scoate Romania din criza financiara.
Cand te asezi la o coada imensa, asteptand sa cumperi un covrig aburind si vezi cum se cauta fiecare in buzunar pentru 1 Ron, ajungi la casa si:

"- Cu ce sa fie domnu'? Cu sare, mac, susan?
- Azi doar gaura, sa ajunga la toata coada covrigii.
- Atunci sa fie doua gauri, ca avem destule."
Habar nu ai de ce cand raspunde se uita in Click sau Cancan, dar daca primesti 2 gauri, ce mai conteaza.
Asta spirit civic, atitudine antreprenoriala, gandire verde si salvarea Romaniei.

Toti doctorii, fie ei romani sau nu, spun ca este sanatos sa razi, ca rasul are efect relaxant, iar in cantitati mari are asupra corpului efectul unui orgasm.
Tu cand ai avut ultima data orgasm? Intrebarea este adresata romanilor care nu traiesc in Romania si strainilor care se incapataneaza sa traiasca in Romania. La restul stim raspunsul, azi dimineata.

8 comentarii:

good girl spunea...

Asta cam asa e! Norocul nostru ca romanul e inzestrat cu simtul umorului si ocupatia lui de baza e hazul de necaz. :))
Iata o mostra:
De ce strange prezervativul?
Bine ca esti tu smecher!

Coana Zoitzica spunea...

ar putea fi o sursa de energie alternativa rasul la romani.
dezi si tu ai avut orgasm dimineata? ;)

MMA spunea...

Intradevar romanul are umor, mai ales tu! Am ras grozav de articolul asta. Felicitari!

Coana Zoitzica spunea...

MMA: noroc cu noi, romanii, ca suntem intinsi pe tot globul, ca altfel nu ar sti ceilalti ce-nseamna orgasmul din ras.
spune tu ca daca nu-i mai comica Romania decat Canada :)

MMA spunea...

@Coana Zoitzica: Canada? pai canada nici macar umor negru nu are.....Tot Romania e cea ma cea...

Coana Zoitzica spunea...

MMA: ce saraci sunt daca nici umor negru nu au :(
eu cred ca de la frig si lipsa de vodca li se atrofiaza simtul acesta al umorului, nu crezi? uita-te la rusi ce veseli sunt :))

MMA spunea...

Ei, am cam exagerat putin! Aia din Quebec, latini ca noi au umor, restul nu prea au....
E vina lor, ca in loc sa bea vodca ca rusii sau ca noi, ei o amesteca cu sucuri.......Ha,ha,ha!

Coana Zoitzica spunea...

@MMA: normal ca e un pic exagerat, canadienii sigur au simtul umorului, altfel ar fi invadat SUA la cat misto fac de ei :)))))