vineri, 23 martie 2012

Reabilitarea pe banii altora

Nu stiu cum este in alte sectoare ale capitalei, dar nenea de la sectorul 1 face reabilitatea pe banii ... altora, adica nu pe banii locatarilor.
Desigur, carcotasii or sa sara si or sa spuna ca nenea respectiv sigur spala niste bani, dirijeaza sume imense catre firmele care fac reabilitarea ca apoi sa-i ajunga lui in buzunar, ca sumele din deviz sunt mai mari fata de alte sectoare, ca...
Pe mine, locatar si beneficiar al reabilitarii "gratis", ma lasa RECE acest aspect, atata timp ca eu nu dau niciun leu din buzunar.
De ce ma lasa gratis si nu ma intereseaza cati bani baga in buzunar nenea primarul?
1. Platesc acelasi impozit la locuinta ca si anul trecut, iar acest impozit este reglementat prin ordonante, hotarari de consilii ale primarie capitalei, si alte balarii care nu au nicio legatura cu muschiul primarului "reabilitator". Deci platesc acelasi impozit, indiferent de cum se plateste reabilitarea.
2. Reabilitarea este facuta la fel de prost sau bine, indiferent daca platesti sau nu. Asta nu tine de primar si deviz, ci de muncitor, si stim ca totii ca nenicii care repara o priza, dau cu bidineaua sau pun un obertain sunt mesteri cu Politehnica terminata la zi. Aceeasi mesteri stau si pe schelele platite de locatar si pe schelele platite de primar.

sursa

3. Inca nu m-a infiat Bill Gates ca sa nu-mi pese cati bani dau din buzunar, iar in cazul acesta prefer sa nu dau, chiar daca primarul isi umple conturile. Pe principiul "daca ma furi 4 ani, macar un leu sa se intoarca la mine".

Dar Romania e plina de carcotasi, de conspiratori si conspirationisti, de maringea santului si de analisti financiari. De cand au inceput reabilitarea, toti comenteaza culorile in care au fost vopsite blocurile. Daca e verde, e prea praz, daca e rosu, e prea sangeriu, daca e albastru, e prea turcoaz, daca ... 20 de ani de zile ne-am plans de cutiile de chibrit gri ale comunismului. Ne-am prins, dupa atata timp, ca orice apartament de bloc tot cutie de chibrit este doar ca trebuiau sa vina constructorii de afara sa ne dea cutia pe 'jde mii de euro, ca atunci devine penthouse, chit ca tot 40 de metri are. La culori inca nu ne revenim, oricum nu ne place gri-ul comunist, dar nici verdele legionar nu merge. Chiar si cand nu dam bani comentam, pentru ca putem, iar cand dam bani, ne deranjeaz aculoare si nu ne uitam pe factura.

Sa nu-i dai dreptate lu' ala de se uita dupa colt, mai bine sa plece din tara nemultumitii? Undeva in Africa, vorba altui inteligent, ca acolo oricum nu sunt multe culori.

2 comentarii:

good girl spunea...

Raspuns final, da! :)

Coana Zoitzica spunea...

@good girl: adica-i dai dreptate lu' nenea de priveste dupa usa?