miercuri, 28 aprilie 2010

Mini-vacanta

Habar nu aveam ca vine mini-vacanta de 1 Mai, noroc cu presa din Romania ca mi-a amintit.
De la inceputul anului, de cand am primit un calendar pe 2010, incerc sa-mi pastrez zilele de concediu pentru mini-vacante: mini-vacanta de 1 Mai, mini-vacanta de 15 August, mini-vacanta de Craciun si mini-vacanta de Revelion.
Toate aceste mini-vacante, asa cum se vede in calendar, sunt de fapt weekend-uri. Este posibil ca unii dintre noi sa nu fie asa norocosi si sa fie nevoiti sa lucreze sambata, dar de aici pana la a transforma un weekend normal intr-o mini-vacanta este cale lunga.
Ar trebui sa ne mentinem in spiritul guvernantilor, cei care doresc ca prima pensie sa se transforme in ajutorul de inmormantare, si sa consideram ca avem prea multe mini-vacante in timpul anului, 52 mai exact. Ar trebui sa dam dovada de solidaritate sociala si sa mai renuntam la aceste mini-vacante, sa muncim mai mult si sa nu mai bate drumurile patriei, alea care mai exista.
Daca facem un calcul rapid, avem 52 de mini-vacante adica 104 zile libere, plus zilele de concediu inca 21 minim, plus zilele cu sarbatori legale, 11 mai precis, ajungem cam la 136 de zile libere pe an. La asta se mai adauga un concediu medical neverificat de politisti- alte 5 zile, o nunta, o inmormantare- alte 2-5 zile, si ajungem sa lucram numai 200 de zile din cele 365 ale anului. Nu mai punem la socoteala o delegetie sau o vizita a actionarilor si nici cazul extrem cand pica server-ul si toata lumea citeste presa sau face cuvinte incrucisate.

Mi se pare mie sau chiar au dreptate FMI-sti cand spun ca muncim prea putin?



Voi ce faceti in aceasta mini-vacanta? 1 Mai il petreceti in drum spre bulgari si 2 Mai in drum spre casa sau faceti un mare gratar si lasati urme sa vedem si noi la TV cum a petrecut romanul mini-vacanta de 1 Mai?

5 comentarii:

Dili spunea...

chiar vine 1 mai??? uau...

Little Miss Sunset spunea...

@dili: asa spun unii, dar eu nu-i cred :)
tu ai inceput munca sau tot concediu?

Dili spunea...

nuuu, io incep munca odata cu vacanta voastra si a copchiilor. Nu stiai ca io-s pe invers? Ca neoamenii nene.... da tot mai bine-i la serviciu :D

Little Miss Sunset spunea...

@dili: adica incepi munca in septembrie, ca atunci am eu vacanta? :)))

Dili spunea...

nu soro, incep in iunie, da nici tu nu esti om normal asa ca nu te lua de etalon :DDD