joi, 18 noiembrie 2010

Mai aveati dubii?

Suntem prosti sau suntem prosti, noi ca natie, noi astia de ne dam de neclintit de pe meleagurile astea, noi astia de ne-am nascut iobagi si murim sclavi?
S-a discutat legea pensiilor si au hotarat unii sa iesim la pensie cu picioarele inainte. A iesit careva in strada, cum au facut francezii? Ati vazut voi picior de romanas sa caraie ca nu munceste pana la 65 de ani??? Eu nu, dar poate nu vad eu bine.
Acum se discuta modificarile la Codul muncii. A trecut mai bine de un an in care spuneam asta, dar nu ma gandeam ca o sa avem si lege.
Caraie vre unul? Macane careva pe strazi? No... dormiti linistiti, guvernul are grija de voi.
Nu e de ajuns ca toti isi toarna lipici pe scaun si nu scot un sunet in fata seful, doar ca sa-si pastreze locurile de munca. Culmea nesimtirii e ca in multinationale se face abuz pentru ca ... deh, lucrezi in multinationala si tre sa spui saru'mana ca ai ajuns acolo, iar la firmele de la coltul blocului se face abuz ca n-are biznismenu bani sa plateasca toate taxele la stat.
Mi-ar placea sa vad o mobilizare, sa vad cum ies corporatistii si vanzatoarele pe strada si spun ca nu vor ziua de munca de 12 ore, ca muncesc si acum 12 ore cand ar trebui sa munceasca 8, si nu le sunt platite orele suplimentare.
Dar n-ai cu cine.
Natie de idioti ce suntem si ne meritam soarta.

Niciun comentariu: