marți, 27 octombrie 2009

Ce trebuia demonstrat

Acum mult timp, am capatat prostul obicei de a inchide telefonul noaptea, am povestit pe blog cum am ajuns in faza asta.
Zilele trecute m-au lasat definitiv bateriile, motiv pentru care mi-am permis nesimtirea unor zile de concediu. Somn mult, citit carti, plimbat, fara internet, blog si alte dependente de felul acesta. Cum socoteala din targ nu se potriveste niciodata cu cea d-acasa, partea cu somnul mult a ramas la stadiul de dorinta. Am uitat sa inchid telefonul noaptea si joi dimineata, prima zi de concediu, suna din toate colturile bateriei lui la ora 9. Dupa ce am trecut peste livrarile de dimineata, ca deh, eu si cu baiatul cu smantana (pentru cine stie bancul), raspuns buimaca. Nici acum nu stiu ce am spus la telefon, stiu cu cine am vorbit ca m-am uitat dupa ce am facut ochi ca omul in apeluri, dar ce am spus....habar nu am.
In general mi se spune ca sunt jidanca, ca am apucaturile specifice, ca pot sa scot bani din piatra seaca. Eu nu cred, desi mama imi tot spune ca m-a nascut cu un doctor jidan, mi-e greu sa cred ca se ia "jidania". Eu cred ca am apucaturi de scotianca, desi nu merg des la vulcanizare.
Joi, dupa trezitul cu noaptea-n cap (in concediul de somn, ora 9 e noapte-n cap, DA?) ajung, insotita de cea mai buna prietena, la un magazin mare de mobila . Motivul? Nu cautam mobila, am renuntat la sportul asta, dar cautam fotoliile de masaj. Gratis, nu ca alea din centrele comerciale unde platesti. Gol fiind magazinul, am avut placerea unor 10-15 minute de masaj si dat in balansoar. Daca ar fi fost dupa mine, ma prindea noaptea acolo, dar prietena mea care nu are apucaturi de jidanca, scotianca sau orice alta "anca" s-a simtit rusinata si a vrut sa plecam. Nu spun numele magazinului, ca doar nu vreau sa gasesc fotoliul ocupat cand merg la masaj in week-end.
Vineri dimineata, ora 9, telefonul suna din nou. De ce naibii nu l-am inchis de seara???? Probleme de servici. Am capat "prostul" obicei sa las toate probleme de la birou la birou, asa ca oricine ma suna dupa program sau in concediu se loveste de un simplu "nu stiu", "cauta in hartii".
Sambata noaptea, dupa un finalul apoteotic al unui joc de .... am avut o discutie si mai apoteotica.
Oamenii joaca rolul pe care cred ca trebuie sa-l joace pentru a-i multumi pe altii. Nu trebuie sa fim cei mai frumosi sa fim iubiti de parinti, nu trebuie sa fim cei mai destepti sau cei mai bogati. Un parinte ar trebui sa-si iubeasca copilul indiferent daca este puscarias sau no.1 in top forbes, parerea mea.
Daca mai trebuia sa demonstrez inca o data de ce inchid telefonul noaptea, mi s-a demonstrat in concediu.
Daca mai are cineva dubii in privinta originii mele, anunt ca nu sunt jidanca, dar am fost scoasa afara de unul.
Daca mai crede cineva ca voi fi o mama "anormala", care-si va lua copilul in concediu si la restaurant inainte de-a face primii pasi... timpul ne va demonstra.
Indiferent de ziua saptamanii in care ma intorc din concediu, tot de "cacao" mi se pare situatia. Cineva ar trebui sa se ocupe de acesta problema si sa exista o perioada de acomodare intre concediu si serciviu.... O prima zi de lucru de maxim 3 ore, ziua a doua de maxim 4 ore, si tot asa pana la cele 8 ore (pe hartie).

9 comentarii:

Anonim spunea...

da, clar...ba chiar cate o zi libera intre zilele de 3 si 4 ore.

Dili spunea...

1. nu stiu bancul cu baiatul si smantana!
2. ca sa nu mai uiti sa inchizi tel, tine-l pe vibratii non stop
3. cand planuiesti copil? :DDD
Auzi, cel mai dulce concediu e ala cu bebele in carut, poti manca sau dansa linistita in timp ce doarme daca stii cum sa-l fraieresti, dupa ce incepe sa mearga aleluia!
4. si la Cora sunt doua fotolii de masaj :D

Little Miss Sunset spunea...

@joker: uite o propunere de bun simt :))

@dili: 1. ti-l spun particular ca este mai dezbracat.
2. nu-l tin pe vibratii ca am obiceiul sa-l bag in buzunarul de la pantaloni ;)
3. pana la 38 de nai vine si copilul :D
4. fotoliile din cora sunt cu bani, eu vorbesc de cele gratis, unde nu sta prostul sa se uite cum salta camasa pe tine :)))

Dili spunea...

1. aha, smantana..
2. fricoaso :D
3. sa fie!
4. io-s clar tuta, nu vazui pe nimeni care cere vreo taxa si-am zis ca-s moca. Bai da' ce le-a pus asa in mijloc.. era odata o fomeie inauntru si avea asa o fericire orgasmica in fiece por al sunculitelor ei incat nu poti rata asa spectacol. Zici ca prin Ghencea gasesc gratis? :D

Coana Zoitzica spunea...

@dili: nu spui unde, dar nu ghencea :)
dar ce te faci cand "suncile" sunt mai sus de mijloc si se uita ghiolbanu la tine ca la virtina de la sexshop???

nina spunea...

@Dili- sunt la Ikea, mamica.

Coana Zoitzica spunea...

@nina: nu trimite, bre, femeia pe drumuri degeaba :)

Dili spunea...

aha, esti secretoasa si nu lasi nici pe altii, sarumana, sa zica... mai bine zi ca bateai a propos de cadou de casa noua :D

Coana Zoitzica spunea...

@dili: nu bateam niciun apropo. m-am gandit sa-mi iau unul in casa, sa invit pritenii sa vina si sa-mi scot investitia :))) nu de alta, dar n-am bani de o canapea si atunci iau fotoliul si iau si canapeaua mai tarziu, din banii scosi cu fotoliul. ai inteles ceva??? :)))