vineri, 11 ianuarie 2013

Murim pe capete

Ma incearca o raceala de cateva zile bune, chiar saptamani, as spune. Am tratat-o asa cum face fiecare roman cu ceai fierbinte, cu fervex/coldrex, fular si manusi. Cum nu am fular Bulgari si nici manusi Chanel, raceala a invins armele mele inainte de a le depune eu si s-a transformat intr-o ... "raceala racelilor".
Mi-am luat eu mucii virusii, cu gatul in pioneze, nasul in sarma ghimpata si ochii iesiti din orbita de la atat tuse si m-am prezentat la spital, la camera de garda. In mod normal, m-as fi dus la medicul de familie, dar mi-a spus ca ma poate programa peste 10 zile, timp in care nu stiu in ce se mai putea transforma "raceala racelilor". Pentru ca tuseam de-mi sarea camasa de pe mine, imi cadeau ochii pe linoleul albastru si-mi proiectam plamanii pe panoul cu medicii de garda, am avut intaietate la control, imediat dupa o doamna foarte batrana, foarte alba si foarte slaba. Linistiti-va, nu era doamna cu coasa ca era imbracata in alb, asa se bucurau asistentele!
Un control simplu, un pumn de pastile si da-i drumul acasa, cam asa decurg lucrurile la doctor daca nu ajungi cu bratul atarnand intr-o vena. Dupa 5 zile de tratament, ma prezint la doctorita si o rog, cu cei mai "puppy eyes" pe care-i pot face, sa-mi dea ceva de gat, inainte de ramane singura in bloc de la atata tusit in miez de noapte. "Dar nu aveti nimic pe gat" imi spune in cel mai dulce grai "rezidential" blonda de la ORL. Adica sunt proasta si tusesc de mi se sparg vase de sange prin ochi, doar ca sa ma dau interesanta.
Oricat am insistat eu, se vede treaba ca nu am facut amandoua aceeasi scoala, caci eu, sigur, nu pricep ca nu am nimic in gat desi tusesc.
Asa-mi plac doctorii care te expediaza acasa, spunandu-ti ca nu ai nimic, iar cand revii la ei cu plamanii in tava te apostrofeaza ca nu ai venit la timp. "Pai nu m-ai dat afara din cabinet, doctore?".
Apropo de sistemul acesta medical, sublim dar complet ineficient, daca am nevoie de un control, intai trebuie sa merg la medicul de familie, cand are el timp. Si apoi, sa merg la medicul specialist, cand are si el timp. Pai nu mai bine ma duc direct la camera de garda si scutesc 1 drum si o ciocolata?

p.s. mi-au disparut diacriticele de pe tastatura.

2 comentarii:

MMA spunea...

Insanatosire grabnica!
Si eu am una de o saptamana si tot cu tuse de imi ies ochii din cap, dar o tratez singura, nu mai pierd timpul pe la doctori, ca aici chiar ca nu mi-ar da nimic, ca ar zice ca e virus.

Coana Zoitzica spunea...

@MMA: multumesc la fel!
Tie ti se pare care mi-au dat ceva, inafara de vant pe scari? :))) bun si ala ca e iarna si mi-e cald ;)