joi, 24 mai 2012

Câştigăm la Eurovision 2012

Ca orice european, care mai crede în concursurile de muzică, m-am uitat la semifinala în care a participat şi Romania. Era imposibil să nu ne calificăm, deşi concurenţa era accerbă.
În fiecare an am aceeaşi nelămurire, ce caută Israel la concursul Eurovision, adresat ţărilor din Europa, dar geografia "aplicată" nu are nimic comun cu geografia de la şcoală, aşa că Israelul este unde vrea ... muşchiul lui, ori în Europa, ori în Orientul Mijlociu, ori în America. Aştept cu interes momentul în care o să participe şi la concursurile organizate exclusiv pentru ţările continentului African, şi ar avea tot dreptul că doar au stat în pribegie prin Egipt ani mulţi, spun ei.
Dar revenind la Eurovision şi tot ce presupune el, de la voturile pe cumetrie până la costurile imense presupuse de un asemnea concurs, am sentimentul că anul acesta ne detaşăm în câştigători încă dinainte de a începe finala.
De ce?
Care ţară, cu o populaţie şi conducători normali la cap, ar mai dori să câştige concursul în condiţiile în care criza este peste tot? NOI. Noi vrem să câştigăm, lăsaţi-ne pe noi să câştigăm, serios. Avem o relaţie bună cu FMI, BM, şi orice alt cămătar internaţional, putem să ne mai împrumutăm puţin, să punem şi noi de o cântare, să ne vindem brandul de ţară, să vadă tot europeanul că avem metrou, avem Casa Poporului, avem Centrul Istoric şi cam atât, dar avem.
Şi cum nimeni nu vrea să-şi cheltuie banii pe concursuri care nu le aduce nimic bun, nemţii, francezii, italineii, danezii, au turisţi şi fără Eurovision, grecii s-au lecuit şi nu le mai trebuie, ungurii nu cred că vor (melodia lor e chiar interesantă), ruşii au trimis circ, dar n-au pâine, deci noi avem şanse să câştigăm.
Oricum, cine câştigă anul acesta, este rezolvat. Votul acela geo-politic de care vorbesc toţi la Eurovision, anul acesta poate fi o ghilotină, şi de fapt să arate pe cine urăsc cel mai mult şi nu afinităţile.

Aşadar, facem şi noi un Eurovision pe banii FMI? Mă tem să nu facă ăştia băşcălie şi să câştige Moldova Eurovisionul.

p.s. nu oricine se califică, iar melodia asta sună chiar bine şi asemănător de mult cu ceva, doar că nu-mi dau seama cu ce.

10 comentarii:

good girl spunea...

Mie mi se pare ca Sinplus - Unbreakable - seamana foarte tare cu una din piesele celor de la The Killers.
Asteptam si alte opinii.

Coana Zoitzica spunea...

@good girls:care opinii? numai noi 2 citim blogul asta :))

good girl spunea...

Gresit! Mai e si staff-ul de campanie al unui anume nene http://locapersiempre.blogspot.com/2009/10/dictatura-celor-3-lene.html

Coana Zoitzica spunea...

Uitasem de ei, ca bine zici. Dar ai uitat ca tinta sunt alegerile prezidentiale, nu scriu eu pentru d-astea mici, locale si parlamentare :))

Georgi spunea...

Mie mi-a placut albaneza mult de tot! ;)

Coana Zoitzica spunea...

@georgi: a fost o aparitie, recunosc.
Ai terminat cursurile?

jock spunea...

foarte multe greseli de ortografie si dezacorduri grave dpdv gramatical.

pacat.

iti umbresc textul.

Coana Zoitzica spunea...

@jock: bine ai revenit!
am prostul obicei de a scrie/spune dintr-un foc, fara sa fac analiza pe text :)

Georgi spunea...

nuuuu,sunt in marile focuri ale examenelor finale...

Coana Zoitzica spunea...

@georgi: bafta multa! abia astept sa-mi spui cum a fost.