miercuri, 29 septembrie 2010

Smochina

Copil fiind... -paduri cutreieram-, imi placeau foarte mult smochinele, stafidele si curmalele. Nu cele proaspete, desigur, ca nu gaseai asa ceva nicaieri, ci fructele uscate si deshidratate.
Nu oboseam sa-i intreb pe cei mari cum se fac fructele asa, ca merele erau frumoase, dar smochinele... Cand reuseam sa-i inebunesc cu intrebarea aceasta, veneau cu explicatii populare de genul "daca nu bei apa, o sa arati ca o smochina", "nu faci sport, te faci cu curmaRe" si tot asa.
Tot ce am retinut este ca fructele acestea se deshidrateaza, ca, asemenea oricarui organism viu, au nevoie de apa si lumina (nu toate organismele vii au nevoie de lumina, dar nu asta-i ideaa) pentru a trai cat mai mult.
Dar astea erau in copilarie. Acum, adulta fiind, revine obsesiv neuronul. Cercetatorii britanici au descoperit ca neuronul se "smochineste" daca:
-te uiti la Cheeky girls (or stii ei ceva);
-asculti doar C.C. Catch;
-mananci fast-food (nu vad legatura, dar daca ei spun).
Dar cum se intretinere neuronul, ca la sala de forta cu siguranta nu il poti duce? Va puteti imagina unde ar fi fost Romania daca mergea chestia asta?
Un rebus, o integrama, un sudoku si un morcov?
Ma bucur ca ziarele au inceput sa vanda romanele care nu ar trebui sa ne lipseasca din biblioteca. Dar conationalii nostrii asta fac. Cumpara carte, o aseaza frumos in biblioteca si o sterge de praf saptamanal, in loc de pestele de pe TV.
Mai nou au aparut ziarele cu opere celebre. Dar cine mai asculta Verdi sau Mozart azi?
Cine sa cumpere piesele de teatru celebre ale lui Caragiale sau Musatescu?
De ce ai memora niste ani de domnie sau cand au inceput razboaiele mondiale cand exista google?
De ce sa citesti altceva in loc de "Libertatea"? Am spus citit? Voiam sa spun sa privesti pozele din "ziar".

Nimeni nu ne mai spune ca neuronul nu devine smochina daca-i dam din cand in cand cate ceva de "mancat", dar nu mici si carnati. Putem sa-l si udam cu Vivaldi in loc de Burger.

Acum ma intreb ce o sa inteleaga o "smochina" daca citeste postul acesta.
Tu ai inteles ceva?

un strop de ...

5 comentarii:

Georgi spunea...

hahaha!!!c c catch!!!e muuuult timp de cand nu am mai auzit NUMELE asta(deci sunt batrana rau)....nici nu mai tin minte ce si cum..;am sa-i dau un google (fara ironie,ca nu ma simt cu musca pe caciula,sunt destul de citita si ascult destula muzica buna,clasica,etc ca sa nu-mi fie teama sa spun in gura mare ca dau un google pe c c catch).Era o formatie?O tipa?Parca imi vine in minte o fata blonda...si ce cantece cantau?Merci ca mi-ai adus aminte!!

Georgi spunea...

pfiuuuuu!!!C C Catch-so laaaameeeee!!:)))

Little Miss Sunset spunea...

@georgi: nu se pune google cand cauti o melodie sau un filmulet, dar cand vrei sa vezi un este vietnamul pe harta, ca iti amintesti de la geografie ca e fix langa caraibe...
si ne intrebam cum naiba s-au imbogatit fondatorii google :))))
mujer, nu te mai ascunde dupa deget ca inainte de revolutie c.c.catch, sandra si sabrina erau mai tari ca lady gaga :)))))

Georgi spunea...

hehehe!eu dau google ca mai intai ma uit pe wikipedia,apoi la fotografii si apoi pe youtube!daca mai e cazu'!nu-mi traumatizez creierii (smochina,deh!)din prima,fara warning!
cat despre lady gaga O DETEST!!!!!!!!!!ca si pe cc catch,modern talking,si gasca...cine o mai canta in stilul asta!si cat a fost el de mare artist chiar si pe Michael Jackson nu l-am putut inghiti niciodata. Mare artist,jos palaria,dar stilul lui nu mi-a placut niciodata. iar cand lumea asculta cc catch, eu ascultam Nick Cave ca eram adolescenta rebela si sumbra!ma jur pe ce vrei tu ca nu am avut niciodata vreo caseta cu cc catch,sabrina,modern talking...you name it

Coana Zoitzica spunea...

@georgia: ma pregateam sa-ti urez bun venit :D
ce faci mujer, te ascunzi sub alte identitati??
mi-ai amintit de nebunia de anul trecut cu m.j., cand nu puteai sa ... intorci capul ca auzeai de el.