miercuri, 15 septembrie 2010

Ramane intrebarea

A fost o vara frumoasa, mai ales in orasul acesta aproape plin in restul anului.
Nu stiu daca intamplator sau nu, dar cum se termina scoala se goleste orasul si cum incepe scoala incep blocajele in trafic. Ma macina chiar un sentiment de invidie pe copiii si adolescentii tarii gandindu-ma ca ei se plimba cu masini din clasele primare, pe cand noi nici sa mergem pe picioarele noastre nu reuseam. O alta explicatie logica nu vad pentru ceea ce se intampla in Bucuresti cand incepe sau se termina scoala.
A devenit fensitrensi sa-ti duci copilul la orice alta scoala decat cea din coltul blocului. Nu conteaza ca in noua scoala sunt numai copii de bani gata si lipsiti de chef de scoala, nu conteaza ca salariul tau ca parinte nu depaseste, uneori, banii de buzunar pentru o zi a unei odrasle, nu conteaza calitatea educatiei, important este sa ai copilul acolo. Multi dintre copii ce provin din famili nu tocmai instarite, dar cu pretentii de mari bastani, devin complexati datorita lipsurilor la care proprii parinti i-au trimit sa le constinetizeze sau, mai rau, devin cobai celor cu bani, incercand sa le faca pe plac acestora vor face tot ce altii nu au curaj. Si atunci ramane intrebarea de ce-ti supui inutil copilul unor lectii de viata prea aspre la o varsta prea frageda?

Pentru ca tot vorbeam de cum se transforma orasul pe perioada verii, nu pot sa nu observ numarul mare de masini de provincie care au aparut in Bucuresti.
Orasul acesta nu este un oras frumos, nu este cel mai cel si nici nu cred ca are pretentii. Nu am sa intru intr-o polemica cu cei care locuiesc aici si nu am sa raspund la comentariile tendentioase, dar ramane intrebarea de ce, dupa ce il injura si il balacaresc, toti vin la Bucuresti precum mustele ...?

Vara asta am incetat sa ma mai uit la 3 posturi tv romanesti. Inversunarea cu care prezentatorii acelor posturi incearca sa ne spuna ca adevarul este cel prezentat de ei si modul in care repeta obsesiv seara de seara aceleasi si aceleasi bazaconii m-au determinat sa ii sterg din lista de favorite. Orice neica Nimeni devine analist politic, atata timp cat le sustine bazaconiile. In curand si Romica Jurca o sa devina analist politic daca mai continuam in ritmul acesta. Si atunci ramane intrebarea daca toti suntem analisti politici, cine mai munceste-n tara asta?

Niciun comentariu: