marți, 15 iunie 2010

O zugraveala proasta

Exista cateva reguli de baza pe care femeile ar trebui sa le invete, daca nu de la mama, macar de la prietene sau din reviste.
In afara de minunata regula ce spune ca "daca nu esti pana la 11 in pat, treci acasa", o alta regula de baza si de bun simt spune sa nu iesi nemachiata din casa. Nu se stie niciodata cu cine te intalnesti si, chiar daca esti femeie maritata, tot trebuie sa pui niste "vopsea" pe fata, pana la urma nici sotul tau nu are nicio vina.
Pentru femeile care si-au lasat opincile la intrarea in oras si au descoperit prima data fondul de ten si pudra la buticul din colt, regula "nu iesi nemachiata din casa" mai are cateva amendamente.
Inainte de orice, alege fondul de ten potrivit. Dupa ce ti-ai scos opincile si ti-ai pus pantofii Musette, mergi "matale" la magazinul din mall, acolo unde te dai cu parfum gratis, si alege fondul de ten impreuna cu una din "bagatoarele de seama" de acolo. Femeile acelea nu au doar rol decorativ in magazin ci si informativ. Si ce poate fi mai placut decat sa o vezi pe una cum se plimba ca un catel dupa tine si se gudura cand intinzi mana spre o crema Vichy?
Te asezi in fata unei oglinzi si incerci sa fii onesta cu tine. Fata ta e cam bronzata, asa e naturelul tau sau poate ai trecut pe la solar. Nu incerca sa te transformi in inger si sa alegi cel mai deschis fond de ten. Poate sa fie mama lui de Lancome, Revlon sau cum s-o numi, asta nu inseamna ca o sa arati ca in reclama daca nu nimeresti culoare care trebuie. Repet, intreab-o pe "impingatoarea de aer" din magazin.
Sa spunem ca ai reusit sa alegi fondul de ten, cu ajutorul consilierei, si te indrepti victorioasa catre casa, sa platesti. Nu-ti cade falca cand vezi ca un tubulet minuscul de fond de ten costa cat pensia lu'bunica'ta, si scoti manda cardul de credit. Apropo, nu ti-a spus nimeni ce inseamna card de credit de esti asa fericita ca ti-a dat banca bani fara sa te intrebe cine esti si de unde vii? Nu conteaza, afli tu la un moment dat.
Dupa ce iti etalezi toate fardurile pe chiuveta din baie, ca asa ai vazut tu in filme si reviste, astepti nerabdatoarea sa vina dimineata si sa incepi zugraveala.
Ei bine, aici ai nevoie de cel mai important sfat din lume. Daca ai nimerit sau nu, dar mai ales daca nu ai nimerit fardul cel mai apropiat de nuanta tenului tau, intinde-l cu incredere pe toata suprafata fetei si in jos, pe gat. PE TOATA FATA SI PE GAT.
Fondul de ten sau pudra au prostul obicei de a se scurge vara, cand transpiri precum scroafa in cotet, motiv pentru care este indicat sa nu le folosesti. Mai trebuie sa spun ca pielea fetei ar trebui sa respire macar vara, pentru ca la 30 de ani sa nu se transforme in suprafata Lunii? Ei bine, am spus. Daca totusi cresterea ta aleasa nu-ti permite sa iesi din casa fara zugraveala aferenta, revin si spun, intinde zmacurile pe toata fata.
Cel mai important, dar cel mai important, nu folosi fonduri de ten si pudre la mare. Nimic nu e mai placut pe plaja decat imaginea paparudei cu spoiala intinsa pana-n sutien. Da. Asta e motivul pentru care toti barbatii se uita dupa tine pe plaja, arati ca o paparuda.
Daca totusi te crezi mult prea buna pentru a urma sfaturile acestea simple, poti doar sa speri ca ai niste prietene bune care-ti vor atrage atentia ca arati precum cioara vopsita.

Daca tu tot mai esti suprinsa ca atat barbatii cat si femeile se uita dupa tine pe strada, inseamna ca nu ai prietene bune si esti, nici mai mult nici mai putin, clovnul tuturor. Un clovn gratis pentru altii, scump pentru tine. In timp, oamenii se vor satura sa rada de cum te machezi tu doar pe jumatate de fata, asta daca nu vei aparea cu o alta abatere de la regula, cum ar fi bluza transparenta, fara sutien, la locul de munca.

Daca ai citit si ti se pare ca nu esti tu, ca tu ai iesit pe gaura direct in sandale Jimmy Choo, ca un fard scump se aplica, de la sine, asa cum trebuie si ca ai prea multe MBA-uri sa asculti orice sfat, atunci... iti doresc...

Niciun comentariu: