miercuri, 7 octombrie 2009

O greva ca la carte

Ma trezesc dimineata ca un cetatean model si ma pregatesc sa plec la birou. La radioul din bucatarie se aude o stire "bomba"- participantii la greva se aduna la intrarea de pe A1 in Bucuresti pentru a fi condusi, in mod organizat, catre centrul orasului.
Cum drumul catre centru trece prin fata blocului meu, imi iau haina si geanta in graba "mica" (ieri am avut un accident la glezna cu reluare, o treapta nesemnalizata si apoi o castana- nu sunt cu capul in nori...e plafonul prea jos) si fug la birou.

Ma urc in masina si incerc sa ies din parcare... si incerc... dupa 15 minute tot la incercare sunt. Privesc cum curg autocare si microbuze cu demonstranti.... dupa alte 20 de minute si o tigare reusesc sa ies din parcare si sa ma asez frumos pe bulevard. Si stau...si ma uit la autocare si microbuze si masini de provincie si mai fumez o tigare. Dupa aproape 40 de minute de cand am plecat de acasa, sunt la 2 statii de autobuz distanta de bloc, motiv pentru care schimb traseul normal si caut stradute intortocheate, scurtaturi si cate un trotuar.
Dupa o ora de la plecare sunt la 2 strazi de birou. Incerc sa traversez soseaua Kiseleff, nu am cum sa o evit decat pe la Constanta, iar azi nu am chef de plimbare. Un politist opreste circulatia pe strada arh. Mincu si lasa participantii la greva sa treaca.


... si trec imbracati in tricouri rosii cu sepci rosii, in tricouri albe cu sepci albe, in tricouri albastre cu sepci albastre.
... si tot trec. Nu credeam ca in Romania anilor 2000 se mai pot face astfel de greve. Nu credeam ca mai exista spiritul solidaritatii in noi. Dar uite ca se poate.
Cand m-a oprit politistul, primul instinct a fost sa-i injur cu greva lor, apoi m-am gandit ca pot fi si eu in situatia aceea sau parintii mei sau prietenii mei sau...chiar TU.
Trec de Kiseleff si ajung la Aviatorilor. SOC. Zeci de autocare si microbuze cu grevisti. ZECI.

Inainte de-ai injura pe grevisti, gandeste-te ca poti fi si tu acolo. Gandeste-te ca maine poti ramane si tu fara slujba si ai vrea sa faca cineva o greva sa-ti strige nemultumirile.
Un strop de solidaritate omoara Romania?

10 comentarii:

Anonim spunea...

Hmm..sa fim solidari zic.Mai poate fi solidar romanul?Nu-si vede doar farfuria lui?

Little Miss Sunset spunea...

@joker: cat o mai vedea-o. si dopo?...isi baga degetul in nas, se aseaza pe canapea si injura guvernantii

ioana spunea...

buai, nu mai instiga oamenii.

Little Miss Sunset spunea...

@ioana: mujer, nu instig pe nimeni...incerc sa-i trezesc din letargie :P

Anonim spunea...

@ LMS

Bine ca nu-si baga degetul in nas si apoi merg sa se puna pe calea ferata sa se taie la deget :P

Little Miss Sunset spunea...

@joker: pai tu de ce crezi ca au deraiat trenurile alea? :P

Anonim spunea...

Ufff si le-am si zis sa nu mai faca bilute pe sine :))

Little Miss Sunset spunea...

@joker: sa l faca pe autostrada, dar n-au =))))))))))

alk spunea...

Am si eu o intrebare: benzina si motorina autocarelor cine o plateste??

Little Miss Sunset spunea...

@alk: bine ai venit p-aici.
motorina si benzina e platita de sindicate, din banii adunati de la membrii. conform legii sindicatelor, toti "publici" platesc cotizatia, mai putin cei care n-au dreptul la sindicat :P