vineri, 1 martie 2013

Dimineata devreme

Imi incep diminetile cu gandul la Calinescu, Mihai Calin, Andi Moisescu sau Teo. Erau acele vremuri cand diminetile incepeau cu aroma de cafea proaspata si cu zambete, mai un concurs, mai un banc, mai un horoscop.
Acum diminetile incep cu mascati, crime, violuri si furturi, cu o singura exceptie, dar si acolo este o crima sa ma uit.
Stirile de seara, printre violuri, crime si furturi, fac reclama stilului de viata tiganesc si ne prezinta imagini de la nuntile lor. "De la nasu' mare pentru lautari, tot PIB-ul Romaniei pe 3 luni". Si la mesele pline de mancare pe care unii nici macar la televizor nu o vad, ca nu au televizor sau electricitate, calcand pe sutele de euro sau dolari aruncati in batjocora, "savurand" direct din sticla un Remy Martin, cefele late se lafaie in haine "de firma". Totul sub stricta supraveghere  protectie a politiei.
A doua zi, dimineata, vedem iar mascatii cum trezesc nuntasii din somn. Pe unii nu-i mai gasesc, ca au plecat de mult, ii mai pot vedea doar in inregistrarile de la nunta care s-au transmis chiar si la stiri.
De ce nu-i ridica de la nunta direct, sa ne scuteasca pe noi sa-i vede in fiecare dimineata?
Intr-o buna zi, am sa las numarul de telefon pe blog, ca in cazul in care se trasmit imagini de la nuntile lu' Mercedesa sau Semafor si mascati se hotarasc sa-i ridice pe toti de acolo, sa pot sa alerg la un televizor sa vad si eu o stire adevarata.
Atunci sa vedem, sunt "lantele" alea din aur si rup mascatii in doua sau sunt din "aoleo fratili meu ca e si noi saraci, da sa manance si gura mea o paine". O actiune de genul acesta, in care sa le incalcam drepturile, asa cum fac si francezii sau englezii, si sa vezi cum o sa intram noi si in ... acolo unde nu am intrat inca (varianta cu mamele nu este valabila).
Daca ma gandesc mai bine, nu mai las numarul de telefon, ca o sa tipe toate magraoancele de o sa se auda pana la Strasburg cum ei, cetateni europeni, nu sunt lasati sa aiba si ei o nunta civilizata.

Niciun comentariu: