sâmbătă, 21 iulie 2012

Cere si ti se va da

Acum o lună, îi ceream  președintelui în funcție să ne schimbe agenda zilnică și să ne lase cu tentativa de suicid a lui Adrian Năstase. Pe principiul "cere și ți se va da", am primit o schimbare a agendei zilnice. Dar ce schimbare!
Sute de mii de români au răsuflat ușurați când nu l-au mai văzut zilnic pe Năstase cu fularul lui de firma", iar alte sute de mii își smulg părul de pe cap văzându-l zilnic pe Băsescu. O fi din spirit de solidaritate?!
Suntem în mijlocul lumii și avem de toate, suntem o țară emergentă, cu o democrație mai puternică decât la Washington, cu o lovitură de stat mai ceva ca la Kinshasa, cu tot cu Mobutu, cu o populație la fel de colorată ca pe străzile din New Delhi și la fel de nemișcată ca orice vacă de pe acolo, cu muzică cântată cum numai în Brasilia mai auzi, nimic nu ne lipsește. Poate doar un președinte.
Să mai spună cineva că nu se gândesc politicienii la noi. Tocmai ce au mărit euro cât să nu mai plecăm în vacanță în străinătate și să fim cu toții aici, la referendum. Acum, că vedem ce se întamplă în jur, oare nu au dreptate? De ce să ridicăm economia Greciei și să plecăm cu toții acolo? De ce să-i ajutăm pe bulgari și să ne petrecem week-end-urile acolo, mai ales că ne-au furat tot puietul de sturion din Dunăre? De ce să plecăm la spanioli când ei sunt ocupați cu mitinguri și nici nu s-ar uita la banii noștrii cheltuiti prin hotelurile și restaurantele lor? Ne-au dat drumul la autostrăzi, și nu mai contează că faci din București până la Predeal cât ai face cu avionul până la Viena, cu tot cu drumul la aeroport și ajuns în mijlocul orașului.
Ajung la părerea ca noi, populația acestei țări, suferim de o boală gravă - Cârcoteala. Nimic nu ne mulțumește, deși toți politicieni de la Iliescu și până la Antonescu, în cele 50 de minute când e președinte, și-au dat silinșa să ne satisfac doleanțele.
Data viitoarea, aveți grijă ce vă doriți, că au fost mulți care au crezut că Antonescu ar fi un bun președinte sau că ne-ar fi mai bine fără Băsescu sau că o să răsuflăm ușurați că am scăpat de PDL.
Când au spus băieții aceia că vor o țară ca afară, n-au specificat cu coordonate exacte pe GPS la ce "afară" se refereau. Că văd că ne îndreptăm temeinic spre Africa, cu tot cu căldura și nisipul Saharei pe noi.
Oare ce supriză ne mai rezervăm la referendum?

Niciun comentariu: