miercuri, 19 octombrie 2011

Le clănţăne ... în gură

Teoretic, suntem toţi egali. Practic, unii sunt mai egali decât alţii.
În luna aprilie a acestui an, când afară crescuresă temperaturile până la 20 de grade, iar în casă aveam lejer 30 de grade, l-am rugat pe administrator să închida căldura la bloc. Nu numai eu, mai eram câţiva care luptam contra sistemului. O să spuneţi că pot să-mi închid caloriferele, dar eu am centrală şi nu pot să închid ţeava care trece prin casă. Să ne fie foarte clar de la început, plătesc pentru bucăţica de ţeavă de-mi trece prin casă mai mult decât plătesc pentru gaze.

sursa

Şi cum îl rugam eu frumos pe administrator să închidă totuşi căldura, că nu inteţionez să o plătesc când afară poţi merge în tricou, iar el îmi spune că a primit solicitări să nu închidă căldura că sunt copii mici şi bătrâni care au nevoie. WTF???

Acum, după atâtea zile de frig de ţi-e frică să te atingi de perete să nu rămâi lipit de el la cât de rece este, căldură oha. Îl sun, din nou, pe administrator cu intenţia de a întreba când are de gând să-mi scadă factura la gaze, că m-am săturat să-i încălzesc pe vecini pe gazul meu (de unde şi vorba "arzi gazul degeaba"). Fericit nevoie mare, îmi spune că vecinii au solicitat să nu se deschidă căldura, că e scumpă.
Deci, la 25 de grade ziua şi 10-12 noaptea, stăm cu căldura deschisă că ne-am obişnuit să plătim.

La 12 grade ziua şi 3-5 grade noaptea, nu o deschidem că e scumpă.

Ce s-a întâmplat cu copiii din primăvară? Au crescut atât de mult că nu mai au nevoie de căldura şi se mulţumesc cu căldura părintească?
Dar moşii şi babele de voiau să stea prin casă numai în budigăi, ce au păţit? Au întinerit subit sau au plecat în locuri mai călduroase?

Ştie cineva cât costă un tratament în caz de gripă? Sau medicamentele şi alifiile de reumatism, de se dau moşii la oase? Nici tratamentele "băbeşti" nu se mai pot aplica că e scump oul, laptele, oţetul sau spirtul (asta deja e băutură alcoolică şi nu se consumă inutil pe o răceală).

4 comentarii:

Gregorie Casă spunea...

Sper că nu te duci la ei cu sorcova de Sărbători.

Coana Zoitzica spunea...

@Gregorie: eu sunt plecata de ceva timp cu sorcova si nu stiu daca am sa ma intorc acasa de sarbatori :)

Masaj erotic Arad spunea...

cred ca ai exagerat putin...traim intr-o comunitate si nu poti multumi pe toata lumea asa ca te supui majoritatii!

Coana Zoitzica spunea...

@ masaj ...: mda. tu glumesti cu "nick-ul" acela? si daca nu, nu e cam departe Aradul?