miercuri, 5 octombrie 2011

Carte? Care carte?

Săptămâna trecută era mare euforie pe bloguri, promovându-se un eveniment pentru week-endul 1-2 Octombrie. Săptămâna aceasta nu vad nimic despre eveniment pe bloguri, cel puţin pe cele pe care am ajuns eu. Să fii fost vremea de afară de vină pentru lipsa de interes sau faptul că evenimentul nu-şi avea rostul.
A fost "Noaptea bibliotecilor". Aţi citit bine, BIBLIOTECI.

sursa

Adica poţi să mergi în mai multe biblioteci în câteva ore? Şi dacă poţi, de ce ai face-o? Biblioteca a devenit loc de vizitat? Mergi printre rafturi şi citeşti cotoarele cărţilor şi bifezi cartea la "citite"?

Înteleg "Noaptea muzeelor", când se duce tot românul să vadă muzeele gratis, se aşează frumos la o coada de câteva ore şi, aliniaţi în şir indian, se învârt în muzeu preţ de câteva minute, apoi repede la alt muzeu.
Ştiu că românii nu au bani şi că atunci cănd spun că merg la muzeu se referă la alimentară, dar, contrar aparenţelor, muzeele sunt deschise 6 zile pe săptămână, mai ales în week-end. Să mai spun că preţul de intrare este echivalent cu preţul unei beri autohtone?
Dacă unuia obişnuit cu sunetul foii întoarse, cititul unei cărţi îi poate ocupa câteva ore şi nu are nevoie de o noapte speciala pentru asta, cât timp îi poate lua unui adolescent roman citirea unei cărţi?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Vor sa se promoveze si ei cumva si nu stiu cum.

Coana Zoitzica spunea...

@anonim: carcotas sau carcotasa?

Anonim spunea...

carcotasa

Coana Zoitzica spunea...

@anonim: niciodata :P