miercuri, 10 august 2011

Bate vantu, frunza-n dunga

Ma tot gandesc ce rima ar merge in continuare, judecand dupa ce se intampla in jurul nostru, dar cred ca fiecare are imaginatia necesara sau nervii necesari pentru asta.
Spun unii ca a a revenit criza. Eu nu stiu sa fii plecat criza, dar poate se mai simtea criza doar in Romania si in restul lumii nu.
Ceea ce este foarte amuzant este cum au reusit nenicii de peste mari si tari sa strice ploile in Romania, tocmai in an electoral. Acum trebuiau sa se redeschida robinetii la miere si lapte, sa vedem prin orase cainii cu covrigi in coada, sa ne schimbam masinile cu totii, sa ne caram salariile cu roaba, dar nu.
Trebuiau sa vina vina niste nenici si sa spuna ca SUA au niste probleme, care SUA au hotarat sa-i caute de galci pe acei nenici (exprimare eronata intentionata). Cata ironie poate fi in acest caz? Adica eu, cea mai mare natiune din lume, te avizez pe tine sa lucrezi si te platesc si te fac mare, dar intr-o zi te hotarasti sa ma arati cu degetul. Si, evident, eu incep sa te controlez ca mi se pare ca nu iti faci treaba bine si m-ai aratat cu degetul degeaba.
Si uite cum din cauza unora care stau in fata calculatorului, se zguduie un glob intreg.
Dar cu Romania ce-ati avut?
Am vazut profesorii in Piata Victoriei, asteptau sa primeasca salariile marite cu 50%, erau si functionarii publici acolo, aia 10.000 anuntati de ministru ca vor primi concediu nelimitat, mai in spate erau pensionarii care nu mai stiu ce sa faca cu pensia ca e criza si ei nu mai pot pleca in croaziere asa ca o doneaza guvernului, pe flancuri erau cei din sanatate care vor sa dea la Crucea Rosie tot ce le prisoseste prin spitale, ba chiar or sa dea si spitale pentru lumea a III-a, si cu totii erau incercuti de tinerii absolventi de licee, aproaspat admisi la Harvard, Yale, Oxford si Sorbona.
Iar o sa spuneti ca e guvernul de vina dar el, saracu, chiar nu facea nimic cand a revenit criza. Dar chiar nimic.
Stiu ce rimeaza cu titlu si se termina in "in punga".

2 comentarii:

sabina spunea...

"Baga-ne-am...in ea de punga!" ?!

Coana Zoitzica spunea...

@sabina: tz tz tz, nu stiu ce ai vrut sa spui cu puncte puncte ;)