Mai in gluma, mai in serios, cred ca a venit momentul sa schimbam Codul Muncii.
Criza nu mai este doar la vecini ci si la noi, iar miile de taxe si impozite pe care trebuie sa le platim din salariile mai mici ne vor forta sa ne schimbam tabieturile de angajat.
Este foarte clar ca actualul cod al muncii, facut pe vremea cand PSD-ul conducea tara, si cand liderii de sindicat erau parlamentari (nu ca nu ar mai fi acum), este mult depasit de realitatile economice. Mai concret, codul muncii nu-ti permite tie, angajat, sa ai mai multe slujbe "curate", adica sa ai mai multe contracte la care sa platesti taxe si impozite. Codul muncii are grija de tine, angajat, asa cum "statul protejeaza familia", sa nu te surmenezi muncind mai mult de 8 ore pe zi sau 5 zile pe saptamana.
Ei bine, in situatia in care am ajuns, poate eu si multi altii, care mai avem o bruma de bun simt, dorim sa avem mai multe slujbe, slujbe la care sa platim taxe si impozite, nu sa incurajam economia subterana.
De ce statul nu ar accepta? Pentru ca ne imbolnavim? Pentru ca nu mai apucam pensia?
Si in prezent, statul suporta doar partial serviciile de sanatate, iar pentru a fi siguri ca nu iesim din spitalele Romaniei cu picioarele inainte, dam plicul (neimpozitat) la doctor. Muncind 16 ore din cele 24 ale zilei, nu avem timp sa ne imbolnavim si sa stam pe la spitale, nu avem timp sa ne gandim la politica, nu avem timp sa vedem ce fac ei.
De ce sa nu modificam codul muncii? De ce sa nu muncim pana iesim pe poarta "fabricii" cu picioarele inainte? De ce sa mai asteptam pana la pensie, pe care nu stim daca o vom mai apuca? De ce, daca eu vreau 10 slujbe sa-mi iau 4 pereti de caramida intr-un bloc din '30, sa nu pot sa-mi iau 10 slujbe?
8 comentarii:
dragutza, am intrat din curiozitate pe blogul tau si mi-a placut tare mult; sincer am ajuns la tine de pe blogul lui stelian muscalu, un blog care a devenit din pacate foarte discriminator si afiliat politic fata de psd! dreptul omului a-si zice, dar nu inteleg sa faci dreptate numai avand drept reper o fata a societatii; te-am deranjat pt ca esti socotita una dintre prietenele lui si doresc sa stiu cum se impaca filosofia ta de viata cu incrancenarea lui...de "stanga". eu inteleg ca omul poate o fi suparat dar nu am inteles dece a fost atat de mincinos cu noi restul de proprietari si dece ne indeamna la actinuni care nu au finalitate! poate tu il cunosti mai bine...
o sa te citesc tot venind de pe blogul lui:) - o zi buna!
@anonim: bine ai venit!
nu il cunosc pe stelian incat sa ne numim "prieteni", dar asta nu ma impiedica sa-l citesc si comentez cand simt nevoia.
am sa raspund la intrebarea ta, desi nu inteleg la ce filosofie de viata te referi, si am sa spun ca fiecare e liber sa faca ce vrea pe blogul lui, si fiecare e liber sa citeasca ce vrea, dar si mai mult, omul este liber sa creada in ceea ce simte si vrea.
bine te-am gasit!:) ai dreptate - "fiecare e liber sa faca ce vrea pe blogul lui, si fiecare e liber sa citeasca ce vrea, dar si mai mult, omul este liber sa creada in ceea ce simte si vrea." atat timp cat nu incerci" sa speli mintea cuiva" folosindu-te de o situatie generala, defavorizanta si ascunzand anumite lucruri despre tine! este greu sa fii Isus cand esti inteles cu Iuda sau poate chiar asa au stat lucrurile pt a implemanta o noua religie? ok acum am terminat subiectul stelian m. - m-am lamurit ce fel de "prieteni" sunteti...! o sa te citesc cu placere in continuare si sper ca nu ai nimic impotriva sa raman anonim:)
@anonim: nu am sa comentez situatia respectiva pentru ca nu stiu despre ce este vorba :D
daca te simti mai "lejer" in anonimat, ce as putea eu sa fac? :)
o baie la vama veche? ... dar cu o masina a timpului care sa ne duca in 1987-1995! eu asa vad anonimul "un om in pielea goala" - textila numita nickname ma enerveaza la culme, ca toti ascund ceva sub ea... mai bine gol ca hainele imparatului:)
si acum ceva legat de postarea ta: romania a fost si a ramas o inchisoare pt cetenii ei; daca inainte de 1989 era o inchisoare politica acum este o inchisoare economica, tinuta la distanta de lumea civilizata prin barierele naturale numite bulgaria si ungaria! cum aeropoarte internationale nu prea avem, iar trenurile circula ca pe vremea lui cuza...; intrebare de baraj: crezi in continuitatea dacica sau esti promotoarea romanismului? poate asa s-ar explica anumite tradari de la decebal incoace...
scuza-mi greselile gramaticale:)))) eba ma molipseste:))))
@anonim: sa nu discutam despre vama acelor ani, ca ma apuca pansul cand imi amintesc cum este acum. cui incerc sa-i explic semntimentul de vama, se uita la mine ca la urs, pentru ca nu intelege um se putea asta, cand acum este atat de tragic.
cred ca suntem balcanici pana-n maduva oaselor, dar cu pretentii de civilizati. vrem sa traim ca in vest, sa muncim ca pe vremea lui ceasca si sa primim bonusurile de la lehman brothers. mai cred ca brucan a fost un mare naivi cand ne-a creditat doar cu 20 de ani, ca generatiile de sacrificiu nu se vor sfarsi cat timp avem "miorita", ca noi am inventat "capra vecinului" si o sa murim cu ea de gat, ca francezii, cu salutul lor, ne-au facut un "bine", ca avem conducatorii pe care-i meritam si ca vom fi ramane un ghimpe in coasta tuturor pentru ca la noi nu se aplica nimic din teoriile politice, economice, sociale si culturale pe care le invata unii la oxford, yale sau harvard.
Trimiteți un comentariu