marți, 13 noiembrie 2018

De ce să nu vizitezi Africa de Sud

Există nenumărate locurile pe care le poţi vizita în lumea aceasta mare, depinde de buget, timp şi gradul de aventură pe care îl are fiecare dintre noi.
Aşadar Africa de Sud, ţara de la capătul continentului african, poate fi o destinaţie de vacanţă dacă poţi să treci, ca român, peste unele chestii nu tocmai obişnuite prin bătrâna Europă.
În primul rând, îţi trebuie viză dacă vrei să pleci către această ţară. Dacă poţi să treci peste faptul că îţi trebuie un maldăr de acte, printre care şi o adeverinţă de la angajator, ca să ajungi într-o ţară "bananieră",  şi mai plăteşti şi taxa de viză, înseamnă că trebuie să citeşti mai departe.
Nu vizita Africa de Sud pentru că nu există zbor direct din Romania, aşa că trebuie să rezişti unui zbor de 10-11 ore, după o escală prin Amsterdam, sau unui zbor de 6-7 ore după o escală prin Dubai. Dacă ţie îţi plac zborurile lungi până în Thailanda sau Mexico, un zbor aşa scurt nu este pentru tine.
sursa
Nu vizita Africa Sud dacă îţi plac marea şi nisipul. Imensele plaje şi nisipul acela enervant de fin sunt udate ori de oceanul Atlantic ori de oceanul Indian şi sunt atâtea golfuleţe unde te poţi ascunde la umbra copacilor şi a stâncilor, în liniştea valurilor, încât este greu să te hotărăşti unde să te opreşti. Pe multe plaje o să găseşti surferi cu plăcile lor enervant de colorate, că nu o să poţi să te strecori în ocean să înoţi cu peştişorii. Au peştişori mai mari, rechinul alb, şi chiar mamifere, balena albastră şi caşalotul, prin apele acelea curate.
Nu vizita Africa de Sud dacă îţi plac drumeţiile montane. Au un munte în mijlocul oraşului Cape Town aşa că traseul pe muntele de aproximativ 1.800 m este destul de "plictisitor" şi nu oferă deloc satisfacţii când ajungi în vârf. E un vârf plat, localnicii îi spun Table Mountain, şi ai o privelişte dezamăgitoarea asupra oraşului aşezat pe malul Atlanticului.
Nu vizita Africa de Sud dacă îţi plac animalele sălbatice. Nu ai ce vedea aici, cei 5 mari ai Africii nu îi poţi vedea într-o zi şi într-un loc. Trebuie să mergi kilometrii întregi prin savană ca să zăreşti un leu sau un leopard şi până atunci te saturi de văzut girafe, antilope şi elefanţi. Există şi zone unde babuinii cu progeniturile în braţe s-ar putea să te atace şi să îţi fure senvişul sau mărul din mână.
Nu vizita Africa de Sud dacă îţi place vinul. O să pleci dezamăgit din această ţară cu o varietate de vinuri noi. E posibil să fii dezamăgit şi să găseşti vin ieftin, fără mulţi sulfiţi, şi o să urăşti vinul roşu care nu îţi strepezeşte dinţii.
Aşadar, nu vizita Africa de Sud dacă îţi doreşti doar un safari sau doar o degustare de vin. Este o ţară atât de mare şi atât de frumoasă încât este foarte  greu să te decizi ce să faci. Nu se afă nici pe prima pagină a broşurilor agenţiilor de turism, nici printre preferinţele prietenilor.
Şi să nu uit! Africa de Sud este mai ieftină decât este vândută de agenţii.

Niciun comentariu: