vineri, 24 mai 2013

Good old times

Era o vreme cand la televizor vedeai concursuri de cultura general. Acolo au aparut asistentele. Apoi am trecut la concursurile de bingo, iar azi sunt la concursurile de incultura.
Pe unde muti butoanele telecomenzii ori ai scandalul unui divort dintre 2 ... Dinu Paturica, ca oameni nu sunt, ori discutii despre Guvern. 
Culmea este ca divorturile televizate sunt cu nenici "afaceristi" care stau mai mult pe la tv, asa ca nu ma mai mir ca nu mai merge nimic in tara asta daca "afacertisti" fac afaceri cu timpul cat le sta dorsalul pe o canapea dintr-un studio tv.
Dintre zecile de posturi tv romanesti, o treime vorbeste de divort, o treime de guvern, iar ultima treime de sportul pe la inchisoare. Abia acum inteleg rostul abonamentului fortat la TVR, de care am inceput sa ma bucur ca mai exista.
Apropo de inchisoare, circula pe net o petitie "Free Gigi". Inca nu am aflat daca este vorba de Gigi care a lucrat toata viata intr-o fabrica, pana cand a cumparat-o un nene doar pentru terenul de sub fabrica, iar Gigi s-a vazut somer la 50 de ani, fara posibilitate de reconversie profesionala si, dupa ce a furat o paine cu care sa-si hraneasca copiii, infunda puscaria. Ma tem ca nimeni nu-l cunoaste pe nea Gigi asta, ca sunetul matelor lui goale si ale familiei lui nu a razbatut pana la tv. Clar e vorba de un alt Gigi. Poate este vorba de Gigi care a primit si el mostenire de la parintii lui 2 acri de teren pe care a inceput sa cultive niste papusoi pana cand a aparut un nene care a tras un gard pe la jumatatea terenului, fara sa-l intereseze ca nu are acte si, cum nea Gigi, on simplu si de la tara, a mutat gardul cu de la el putere, infunda puscaria acum, doar pentru ca avea acte pe pamant dar a mutat gardul fara aprobarea primariei.
Astept cu mare nerabdare stirile de la malul marii, unde, invariabil, cameramanul ramene blocat pe o pereche de sani dezgoliti, de ai impresia ca la televiziuni lucreaza numai adolescenti plini de cosuri.

2 comentarii:

MMA spunea...

M-ai facut sa rad cu lacrimi....o zi buna.

Coana Zoitzica spunea...

@MMA; mersi la fel si scuze de intarzierea cu care raspund. In we nu ma prea ating de calculator :)