Este epidemie de prostie.
Din păcate, companiile farmaceutice nu au găsit încă un vaccin care să trateze aceasta boală. Se pare că studiile medicale o indică ca fiind ereditară, transmisibilă pe cale orala, foarte contagioasă, dar fără să facă victime în rândul celor care suferă de aceasta boală. În schimb, statisticile făcute de OMS arată că, pe timp de vară, cresc simțitor cazurile de sinucideri în rândul celor care intră în contact cu oamenii contaminați.
Prostia, ca boală, are o rată de mortalitate între 0-0.2 % în rândul purtătorilor acestui virus. Cele mai multe decese datorate prostiei nu au fost înregistrate în fişele medicale ca fiind “deces din prostie”, ci, în aproximativ 90% din cazuri, “deces prin electrocutare după ce a băgat degetul în priză să verifice dacă e curent alternativ sau curent continuu” sau “deces survenit în urma izbirii de o suprafața de asfalt, după ce a sărit de la etajul 10 agăţat de o umbrelă” sau “deces survenit în urma izbirii unui zid de beton pentru a trece cu capul prin el”.
Desigur, gravitatea sau ingeniozitatea de care dau dovadă cei contaminaţi cu prostie ating uneori limite inimaginabile. Un caz care încă stârnește reacții pro şi contra este cel al lui Gheo, care, odată ajuns la maturitate, şi-a dat mama în judecată că i-a administrat lapte matern stricat, motiv pentru care, începând cu vârsta de 10 luni, el nu mai putut suporta laptele matern, nici măcar pe cel al soţiei lui.
Cei care nu au fost contaminați devin o comunitate din ce în ce mai mică şi caută mijloacele necesare îngrădirii, dacă nu înfrânării, acestui flagel. Doctorul Ciomu, un reprezentant de marcă a comunităţii celor necontaminați cu prostie, a fost dovedit ca fiind contaminat, atunci când încercarea lui de a stopa înmulțirea prostiei s-a transformat într-un spectacol mediatic pentru proşti.
Putem spera să treacă valul de prostie, împreună cu valul de căldură, dar virusul prostiei se dovedește imun la frig, căldură, foc sau apa.
Până când companiile farmaceutice vor înțelege că un vaccin pentru prostie este mult mai important decât unul pentru virusul transmis de capuşe, cei necontaminați trebuie să înveţe să trăiască cu prostia lângă ei, în pat, la birou, în autobuz, la televizor.
2 comentarii:
Si cum ne dam seama daca am fost sau nu contaminati cu acest virus atat de periculos? :))
@vienela: In ziua in care prietenii pe care noi ii consideram destepti ne vor privi cu mila, am fost infestati :))
Trimiteți un comentariu