vineri, 12 iunie 2009

Unde te vezi peste 5 ani

... eterna si stupida intrebare pusa in timpul unui interviu. 

Imediat dupa ... hai sa-i spun Revolutie, asta pentru ca imi pare rau de cei ce au disparut atunci, devenise un prost obicei de a intreba pe oricine, ce a facut in ultimii 5 ani. Nu conta varsta persoanei, nu conta ca in ultimii 5 ani invatase tabla inmultirii si despartirea in silabe, trebuia sa fie intrebat.
Apoi s-a produs "schimbarea" ... "ce ai facut in ultimii 5 ani" a fost inlocuit de "unde te vezi peste 5 ani".
Cine nu a auzit intrebarea asta macar o data? Unii dintre noi, mai "norocosi", nu au auzit-o doar o data ci de nenumarate ori ... priceless, pentru restul exista mastercard.
Care este raspunsul corect la o astfel de intrebare?
1. Peste 5 ani ma vad sefa ta .... asta da aspiratie, daca nu tii interviul cu patronul.
2. Peste 5 ani, ma vad inca in viata ... asta dovedeste ca esti optimist.
3. Pe vremea asta, peste 5 ani ma vad pe malul oceanului, la umbra unui palmier, savurand o pina colada .... asta inseamna ca ai mari asteptari financiare si nu vrei sa-ti faci concediul la Sovata.
4. Peste 5 ani ma vad in concediu pentru nasterea celui de al 2-lea copil- sper ca am mentionat ca in prezent nu am copii .... asta ca sa se inteleaga ca nu iti propui sa te casatoresti cu firma.
5. Peste 5 ani ma vad la acelasi birou ponosit la care voi fi aruncata din prima zi .... sa se intelegeaca ca nu sabotezi si nu calci pe nimeni in picioare ca sa le obtii slujba.
6. Peste 5 ani sper sa fii disparut toti idiotii care pun o astfel de intrebare .... doar asa poti sa castigi interviul ... am spus interviu si nu slujba, pe care si-o poate baga undeva si sa ii intrebi daca peste 5 ani o sa reuseasca sa o scoata de unde au bagat-o.
Nu vad relevanta unei astfel de intrebari. 
Nu stii ce iti rezerva viata, nu stii ce ti se poate intampla cand iesi pe strada, nu stii daca nu castigi la loto, este ca si cum te-ar intreba ce masina vrei sa conduci sau unde vrei sa locuiesti ... totul relativ.
Sunt oameni care acum 5 ani dadeau cu sapa iar acum sunt directori, sunt oameni care acum 5 ani castigau finale olimpice si visau la urmatoarele iar intre timp s-au accidentat si viseaza sa mearga doar, sunt oameni care nu viseaza cariera si aparitii in tabloide dar iubesc viata, sunt oameni ... si oameni ... si visele fiecaruia nu trebuiesc filtrate de un soarece de birou.
Tu unde te vezi peste 5 ani?

13 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt niste mandre pe la Hr-uri de te apuca rasul.Ca dai cu ele interviul sau ca il dai cu R2D2 (robotelul din Razboilul stelelor) e tot aia. Au niste intrebari pregatite pe care unul care a fost la mai multe interviuri in viata asta, poate sa le-o ia inainte.
Da' chiar ...unde te vezi in urmatorii ani ?:P

Little Miss Sunset spunea...

@joker: 1,2,3,4,6 si nu neaparat in ordinea asta :))))
na, e vineri si visez si eu...
dar tu unde te vezi?

Anonim spunea...

in parc cu ala micu'... adica copilu' :)

good girl spunea...

La mine e foarte simplu. Se aplica varianta 2, peste 5 ani ma vad inca in viata. Pe urma stiu eu ce trebuie sa fac.
Nu ne-ai spus ce raspuns ai dat la aceasta intrebare...

Stelian Muscalu spunea...

stupid. eu stiu asa... maine ma vad la un tenis de camp si pe urma la un gratar... poimaine s-ar putea un pic la mare. Si cam atat. Peste 5 ani. Hai sa fim seriosi. Pur si simplu e o cortina trasa. Aaaa poate daca ar intreba fatucile ce ti-ar placea sa vezi peste 5 ani s-ar schimba o leaca povestea... si raspunsurile ar abunda in insule exotice, vase de croaziera si masini de lux

Coana Zoitzica spunea...

@joker: pai asa sa fie omule ... sa plimbi juniorul in carut si tu cu rolele

@good girl: o varianta 1 mai ocolita un pic :))) asa ca sa vad cum le piere zambetul de pe buze :)

@omule: pai limba romana e capcana curata pentru tinerele aspirante :))) crezi ca ar sesiza multe diferenta??

nina spunea...

Waw, eu nu stiu nici ce o sa fac saptamana viitoare....

Anonim spunea...

Peste 5 ani mă văd în 2014. întrebări?

Gand_licitat spunea...

nu e prima data cand mi se pune intrebarea asta... si culmea, cred ca de fiecare data am adaugat sau am uitat ceva in "lista" :))
imediat se face ora 2 noaptea...si intre juma de neuron adormit si juma ce se chinuie sa ramana treaz, incerc sa raspund la intrebarea ta. :)
ma vad undeva in jurul lui 29...pe fin-ele rezidentiatului...adica la un pas de "doctor cu acte in regula" in cel mai corect sens :) ma vad cu un EL langa mine si cu un copil, asta in cazul in care nu fac gemeni :)) ma vad alergand intre "slujba" de mama, sotie si doctorita...
si toate astea, doar in cazul in care Dumnezeu ma tine inca in viata...:)
sunt constienta ca viata nu ne apartine si ca, la un moment dat, toti suntem datori cu o moarte. cand va fi asta, nu stim sa spunem. insa... imi ramane doar visarea si speranta ca voi apuca 9 decenii :) si daca nu, atunci, e bine oricum, pt ca El le are pe toate calculate si "facute bune la vremea lor" :)

jock the rock spunea...

nu te mai gandi!

Little Miss Sunset spunea...

@nina: daca schimbi slujba, trebuie sa stii :))) ca nu-ti foloseste la nimic, asta e alta discutie.

@cristian: tu ai angaja pe cineva care iti raspunde asa?

@joujou: nu conteaza la ce rezidentiat, dar tot e bine ca nu ai spus ca te vezi ciopartind oameni :)))

@jock: eu nu ma gandesc, dar gasesc cate un nenic care sa ma intrebe

Anonim spunea...

@LMS: în primul rând nu aș pune întrebarea. În al doilea rând, dacă aș pune această întrebare DA, l-aș angaja dacă mi-ar răspunde așa, și mai ales dacă ar răspunde repede. Îmi place spontaneitatea.

Coana Zoitzica spunea...

@cristian: va raspunde asa daca nu este disperat dupa o slujba, altfel .... nu cred ca o sa-i reuseasca adunarea :))