joi, 18 iunie 2009

Fara femeile puternice

.... care se ascund in spatele oricarui barbat, fara ele, cum ar fi lumea?



Sunt inconjurata de femei frumoase, destepte, independente, puternice, rafinate, dar singure.
Vad zilnic femei care se prostitueaza fizic si intelectual langa un barbat care le ofera doar un statul social, acela de femeie maritata. Este atat de important sa fii o femeie maritata, o femeie la casa ta, o femeie in randul lumii?
Eu cred ca este important sa fii fericita, maritata sau nu, la casa ta sau a lui, in randul lumii sau nu, trebuie sa fim fericite.
Da, ma includ aici, ma includ in cele cateva zeci de femei pe care le cunosc si la care se adauga zilnic altele si alte femei care nu stiu sa fie mironosite, femei care au invat sa fie femei, femei care au terminat mai mult de o facultate, femei care nu sunt sugativa la buzunarul unui barbat, femei care stiu sa infileteze un bec, femei care stiu sa citeasca o harta, femei care merg pe stadioane, femei care beau bere, femei care bat un cui .... femei care au uitat sa fie FEMEIE.

Barbatii spun mereu ca isi doresc o femeie independenta, o femeie cu cariera, o femeie care sa aiba banii ei, o femeie care sa bata un cui, o femeie cu care sa bea o bere, o femeie care sa ii fie prieten .... atunci care mai este scopul barbatului?
Dar care este scopul femeii?
Probabil trebuie sa incetam sa fim femeia-barbat, sa incetam sa schimbam roata la masina si sa asteptam sa se ofere un barbat, sa incetat sa avem pareri si sa ne luptam pentru ele cu barbatul pe care il dorim, sa incetam sa fim independente si sa avem nevoie de ajutor, sa incetam sa bem bere si sa ne intoarcem la martini si gin, sa incetam sa mancam mici si sa revenim la salata, sa incetam sa reparam calculatorul, sa incetam sa reparam robinetul, sa incetam sa credem ca le putem face pe toate singure.
Putem sa facem orice ne dorim, dar la finalul zilei ... atunci cand asteptam sa fim luate in brate si mangaiate, atunci cand asteptam sa ne plangem de probleme si sa fim stranse in brate, atunci ne dorim o mangaiere si un sarut, atunci cand asteptam ca el sa ne spuna sa fim calme ca se rezolva totul ... atunci, el nu este.
L-am inlocuit cu nevoia noastra de a invata, l-am inlocuit cu nevoia de a demonstra la servici ca suntem la fel de competente, l-am inlocuit cu un televizor si un radio, l-am inlocuit cu prietene care ne asculta, fiind si ele in aceeasi situatie, l-am inlocuit cu straini care apar si dispar din viata noastra, l-am inlocuit cu ... noi insane.
Vreau sa redevin, daca am fost vreodata, mironosita. Vreau sa uit ca stiu sa joc biliard si sa il las pe el sa-mi arate cum, vreau sa uit unde este cricul la masina si sa vina el sa ma ajute, vreau sa il las pe el sa avanseze, iar eu sa-l felicit, vreau sa redescopar gustul ginului tonic si sa uit gustul hameiului, vreau sa uit cum este fotbalul si sa-mi explice el, vreau sa uit cum se planifica o vacanta si sa o faca el, vreau sa am o zi a mea cu prietenele si nu toate zilele cu ele, vreau sa invat sa-mi placa florile, vreau sa uit cum este sa fii barbat.
Vreau inapoi diminetile ploioase, in bratele lui, vreau inapoi cafelele in varful patului, vreau inapoi in dreapta soferului, vreau sa-l vad cum se topeste in lacrimile mele.

Am obosit sa fiu femeia barbat, am obosit sa vad aceeasi privire in ochii prietenelor mele, am obosit de barbatii declarati burlaci pe viata, am obosit ... all by myself...



Am redescoperi ca, in final, totul se reduce la un EL si o EA. Prefer o lume de mironosite fericite unei lumi de femei puternice triste.

46 de comentarii:

Anonim spunea...

as putea scrie 1 mie de chestii legate de postul asta, dar o sa ma rezum la un trist si frustrat "well said..."

Stelian Muscalu spunea...

hmmm concluzia este una discriminatorie... totul se poate rezuma la un EL si o EA sau la o EA si O EA sau la un EL si un EL sau la...

Little Miss Sunset spunea...

@edith: bun venit.
din pacate, sunt 1 mie de chestii care se pot spune, dar eu incep prin a recunoaste ca ceva e gresit la mine ... :)

@omule: nimic discriminatoriu, ma refeream la mine si oamenii din jurul meu .... si chiar si la ea si ea sau el si el, exista un el si exista o ea.

Georgi spunea...

esti femeie barbar pt ca esti o fememie-femeie singura, pt moment :) Stai linistita, un barbat adevarat stie sa recunoasca o femeie adevarata si sa-i aprecieze valoare, si nu se impiedica in scuze de genul - nu e destul de feminina, o vreau mai mironosita, nu ma face sa ma simt destul de barbat..;astea sunt scuze cand un ratat care a dat de o femeie adevarata nu-i poate face fatza si o paraseste ascunzandu-se dupa motive puerile, si lasand biata fata confuzata, de nu mai stie pe ce lume e si cu cea gresit, sau ce e in neregula cu ea! Din nefericire, sunt tot mai putin barbati adevarati, deci logic, sunt tot mai multe femei adevarate singure...:)dar, cum spui si tu, mai bine singura decat "incurcata" (caci chiar iti incurca viata un idiot) cu un "impotent" sufleteste sau mental, sau cine stie (sunt multe femei care fac compromisuri tribile de dragul statutului)chiar impotent fizic (sau toate trei!). Totul este sa nu renunti la a crede ca povestea de dragoste desavarsita ti se poate intampla si tie,caci daca renunti la asta, iti vei inchide usile, si atunci poate sa te traga si de maneca, ca nu-l mai recunosti tu pe cel ce ti-e pereche, si e pacat!

Georgi spunea...

tocmai am vazut ca am facut cam un milion de greseli pe cm patrat (scuze...viteza...). A se citi femeie barbat si nu barbar (hahaa), apoi femeie si nu fememie,ce-a gresit si nu cea gresit...astea-s toate?? ok...

Coana Zoitzica spunea...

@georgi: eu bag de seama ca barbatul se cam sperie de o femeie puternica, vrea o sugativa la portofel, o muta la masa si un manechin la petreceri....dar el ce face sa ne cucereasca? sau a uitat barbatul modern ca femeia trebuie cucerita si nu pica din pom?

Coana Zoitzica spunea...

@georgi: lasa greselile, am simtit ca ai scris cu pofta ... :)) sper sa se simta mai bine luca si sa plecati linistiti in concediu.

Ana-Maria spunea...

Missy,io nu am obosit sa fiu femeia-barbat si ma simt bine in pielea mea.Asa mi-am castigat respectul in fata celorlalti...In plus, a trebuit sa fiu asa,asa am fost educata,de mica si mi s-a picurat zi de zi in ureche ca viata este o lupta continua in care daca nu dai din coate,nu razbesti si ca daca vrei ceva,trebuie sa muncesti,nu sa stai cu mana intinsa,caci la pomul laudat nu mergi cu sacul.
Si fara a ma lauda,barbatii din viata mea s-au bazat intotdeauna pe mine,indiferent de relatia mea cu ei:ca am fost fiica,nevasta,prietena,cumnata,colega si asa mai departe...si poate tocmai pe chestia ca am fost femeia barbat si am independenta mea.
Am fost casatorita,am vazut cum este...nu mai vreau...in momentul de fata,pentru mine,o hartie nu poate egala stabilitatea si fericirea in care ma lafai acum...
Si o parere stric personala,fara suparare,creeata si observata de mine de-a lungul vietii mele de pana acum:femeile gingase,femeile femei,sufera...se inchid in ele...plang si cad in depresie;pe cand femeile barbat,plang,dau cu pumnul,rationeaza in momente de cumpana si trec mai departe cu fruntea sus si zambetul pe buze,si rezolva problema!
Te pup si...iti doresc sa te simti bine in pielea ta in orice situatie din viata!

asdfgh spunea...

Si femeile puternice plang, doar ca atunci cand nu le vede nimeni. Si ele au nevoie sa fie protejate, alintate, rasfatate, doar ca rareori o recunosc. Nu as schimba pentru nimic barbatul din mine, dar imi place la nebunie sa fiu femeie.

P.S. Nu am ajuns aseara pentru ca eram in afara Bucurestiului. Off! Cum fu?

Anonim spunea...

Depinde la ce esti dispusa sa renunti, depinde cat de bine prioritizezi ceea ce faci, depinde cat de real e targetul...si o mai depinde de multe. Cel mai mult depinde insa de noroc ...sigur

Georgi spunea...

da, Luca se simte mai bine, se vede ca sunt mai relaxata.;oh, mai avem pana la concediu...mai avem un hop de trecut, la sfarsitul lunii vin "astia" sa ne schimb toate geamurile! trei zile de "fucking mess", dar ma bucur ca o sa avem geamuri duble!! Insa ce o sa fie in cele trei zile, si dupa aceea (deranj,curatenie, etc), asta nici nu vreau sa ma gandesc!Eh, barbatii nu prea stiu ce vor! Da, cred ca le place o sugativa la buzunar, nu pt ca e sugativa, ci pt ca-i face sa se simta bine cand pot oferi ceva femeii pe care...as spune "o iubesc", dar poate...o au in pat...nu stiu, si eu una nu mai imi bat capul! Mi l-am batut destul, eu si Pascal am avut a very bumpy road in the beginning, dar acum urmeaza dulcele calm al vietii line.

sabina spunea...

barbatii vor femei puternice!teoretic.practic,cand au langa ei o femeie independenta care nu-i cere bani de pantofi,ci si-i plateste singura,cand zice"in seara asta ies cu fetele",o femeie care s-a descurcat singura,si a facut-o chiar bine,inaintea lui,atunci se sperie si pleaca.
barbatul vrea sa fie indispensabil,ori langa o femeie independenta devine un pic frustrat.
de ce ne-am transformat in barbati(femei independente)?
1.am auzit de-atea ori ca barbatilor le plac,ne-am transformat,ca sa ne dam seama mai tarziu ca de fapt nu e asa
2.cand nu exista un el langa tine tu tre sa strangi surubul,sa repari lustra,sa dai gauri cu bormasina si mai ales sa te tii singura in brate seara si sa te "imbarbatezi",tot singura,cand plangi.
si eu imi doresc sa nu mai fiu barbat,dar se pare ca deja am pornit pe un drum fara intoarcere

Anonim spunea...

Un bărbat este puternic prin femeia lui. Și invers. Atunci când există dragoste adevărată, te completezi cu cel de lângă tine, îl simți, îl înțelegi fără să vorbească. Un simplu gest al persoanei iubite se transformă într-o poruncă pe care nu o poți declina iar dorințele tale nerostite dar ghicite sunt mai presus de lege pentru ea. Dragostea ei mă face puternic, mă simt un rege care a plecat să cucerească imperii pe care să le aștern apoi la picioarele ei, regina mea. Înțelegere. Devotament. Sacrificiu. Asta e tot ce contează. carieră... independență... Bărbații INDEPENDENȚI care vor o femeie INDEPENDENTĂ de fapt nu vor nimic altceva decât un animal de companie. masturbation de'l esprit.

Coana Zoitzica spunea...

@ana-maria: ma simt bine in pielea mea, dar m-am cam saturat sa fiu wonder woman si sa rezolv tot. call me fool, dar vreau sa mai rezolve si el probleme si sa imi amintesc cu e sa fii femeie ... si sa ma bucur de pantofii cu toc.

@rox: suntem prea puternice sa fim schimbate, dar cred ca putem sa devenim mai putin salbatice :))) fu bine, foarte bine, dar s-a schimbat locatia, inca nu stim una sigura :))

@joker: si cum norocul si-l face omul cu mana lui ... depinde :))

@georgi: ma bucur ca au trecut obstacolele...nu ramane decat sa va bucurati de luca si poate de un fratior sau o surioara :))

@sabina: mujer, eu cred ca ne-am lasat influentate de reclame si filme. la ce naiba imi foloseste ca stiu sa schimb o roata la masina? crezi ca-s fii nefericita daca ar schimba-o el? sau sa spele el masina?- asta da problema :))

@cristian: adevara graita-i cu animalul de companie. cred ca ne-am cam incurcat noi circuitele si fugim dupa iubiri de-o noapte in loc sa cautam linistea de-o viata.

Anonim spunea...

@ LMS

...hmm asta cu "norocul si-l face omu' cu mana lui", o spune ala care deja a avut noroc si se vede cu sacii in caruta.

Coana Zoitzica spunea...

@joker: o spun si restul, doar ca termina fraza cu "lucru manual"

Anonim spunea...

cum s-ar spune, rau cu rau dar mai rau e fara rau.

Little Miss Sunset spunea...

@anonimi: cum s-ar spune, da

Anonim spunea...

uite asta mi s-a servit mie acum vreo doua ore.."inteleg ca esti o femeie inteligenta, stapana pe sine,inflexibila si poate chiar dura - dar nu desteapta - tu nu ai invatat pana acum sa faci un barbat sa se simta bine - ce vrea un barbat - chiar si daca e pe aceeasi pozitie cu tine - va fugi - pt ca asa e dat - barbatii fug de emanciparea femeilor - prefera una mai putin inteligenta si mai pisi cum zici tu - poate si una mai putin statornica( cu timpul se schimba) - barbatul vrea ori sex ori dragoste de la femeie..." si mai continua dar nu vreau sa ocup spatiul inutil..

in alta ordine de idei..
eu sunt laura si sunt femeie-barbat! si nu pentru ca asa am fost dintotdeauna si nu pentru ca mi-o doresc si in nicun caz pentru ca imi face vreo placere senzationala.
am devenit femeie-barbat pentru ca imprejurarile si oamenii care i-am avut pe langa mine m-au fortat sa devin asa, pentru ca atunci cand am urlat ca mi-a explodat o priza nu m-a auzit nimeni si nu mi-a ramas decat sa o mesteresc singura, pentru ca de cate ori mi-am permis luxul de a ma arata femeie am fost condiderata slaba si lasata in urma, pentru ca ori de cate ori am renuntat la armura de vajnic luptator cu viata mi-am luat-o peste ochi de-mi tremura si acum falcile.
pentru ca altfel nu as fi supravietuit, nu as fi facut niciun pas inainte, nu mi-as mai fi pastrat echilibrul...

Little Miss Sunset spunea...

@impropriu: bun venit in club laura.
emanciparea femei nu a fost insotita si de emanciparea barbatului, dar macar noi ne dam seama.... in curand inchid clubul si nu mai lasa pe nimeni sa intre, ci doar sa iasa :))

Unknown spunea...

Hei, super tare postarea...
M-am regasit aproape in totalitate :)
Barbatii isi doresc langa ei "femei adevarate" (si spun asta pentru ca cei mai buni prieteni ai mei sunt barbati, am discutat de multe ori pe aceasta tema). Desi isi doresc... se sperie (exact cum zicea si sabina) cand au una "gen" langa ei - si asta pentru ca le place sa se simta "necesari" (si chiar sa auda asta... cata nevoie avem noi... de ei)...
Si eu sunt femeie-barbat! Si ma bucur ca nu-s o "mironosita", pentru ca, datorita atitudinii mele am "supravietuit" si (zic eu) inca sunt intreaga la minte la 30 de ani :)) Ma bucur ca-s femeie-barbat pentru ca nu vreau sa depind de niciun barbat, vreau sa cred ca pot fi puternica si independenta. Si da, sunt singura, tocmai din cauza ca in g-ral barbatii vor papusi langa ei (frumoase, fara creier si...mute). Si nu, nu-s o urata (inca mai intoarce capul lumea dupa mine...cand n-o s-o mai faca...o sa intru-n panica:D) dar am o mare problema: barbatii vor mai degraba sa-mi fie prieteni decat iubiti... De ce? Pentru ca e bine sa aiba un aliat din "partea cealalta" care sa le dea sfaturi si care sa-i ajute sa le inteleaga pe femei (de parca noi ne-am intelege :D )...
Ar fi multe de spus, doar ca-s un pic "busy" ca-s la munca si "curg" mail-urile ca apa la robinet... :)

Ideea e ca ma bucur c-am dat peste acest blog (promit sa-l citesc regulat) si ca sunt femeie-barbat (si asa voi fi mereu, vreau ca barbatul care-mi va fi alaturi sa stie de la bun inceput ca are langa el o femeie care-i poate fi iubita, amanta, mama la copii si cel mai bun prieten cu tot ce-nseamna "cel mai bun prieten"! - in fond, nu asa trebuie sa fie o FEMEIE?!) ;)

Va pup, o zi frumoasa!
Gabby

jock the rock spunea...

de ce exista aceasta eterna discutia barbat vs femeie? oare cele doua mari rateuri din viata mea, ar putea sa ma duca la o asemenea stare incat sa scriu sau sa am pareri contra femei? e prea feminist acest blog! cred ca e scris in urma unor neimpliniri venite din partea unora din confratii mei! dar evita sa o dai pe clishee si sa generalizezi!

desi am suferit si eu ca si un caine in urma unei femei, si eram la mama dracului intr-o unitate militara intr-un cur de romanie, flamand, nespalat, parasit de iubirea vietii plus cu un incarcator de pistol mitraliera la purtator, si eram la un pas sa fac prostia vietii, tot am sa sustin intotdeauna ca femeia este tot ce se poate intampla mai frumos in viata unui barbat, ca merita sa fie iubita, respectata, alintata etc. Avem mare nevoie de ele la fel cum au si ele nevoie de noi! Nimic nu se poate compara cu ea! Nimic!

Anonim spunea...

@jock the rock, iertata'mi fie interventia la care anume generalizare din acest post te referi?

jocktherock spunea...

nu o sa raspund la intrebare, ca sa evit polemici etc! sunt intr-o perioada a vietii destul de ZEN asa, si incerc sa evit alunecarea in discutii in contradictoriu!

desi mi-ar placea sa se generalizeze idea de: femeia e cea mai frumoasa intamplare in viata unui barbat! ar fi o generalizare draguta! :)

Coana Zoitzica spunea...

@gabriela: si eu tot la femeia de 30 de ani ma refer, femeia invatata sa nu depinda de un barbat.
nu ma pot abtine sa nu ma ntreb, daca suntem atat de destepte si frumoase, de ce naibii toate uratele si proastele sunt maritate si fericite????

@jock: m-ai facut sa mai citesc o data ce am scris. nu am generalizat, m-am referit la mine si la femeile de langa mine, asemeni mie.
ideea nu era femeie vs barbat, era tocmai femeie + barbat.
si in cazul in care nu ai inteles, nu dadeam in voi, ci in noi, femeile alea "puternice".
daca ti se pare ca frustrarile mele datorate unor barbati refuleaza aici... te inseli amarnic, nu am frustrari datorate barbatilor, ci amintiri frumoase.

Ana-Maria spunea...

Pai Missy,cine te opreste sa spui verde in fata chestia asta,sa faci stanga=mprejur pe calcai si sa=ti vezi de ale tale?!:-D
Cat despre aea proaste,urate si maritate...hehehehe....eu nu le-as invidia,parole!:-)

Coana Zoitzica spunea...

@ana: nu invidiez pe nimeni, dar nu prea inteleg....
nu m-am prins la ce te referi cu verde-n fata? asta fac mereu si-mi atrag multe "simpatii"

jock the rock spunea...

se poate ca am citit printre randuri! promit ca recitesc! pls no offence! deal? ;)

Coana Zoitzica spunea...

@jock: not taken...
eu imi turnam cenusa-n cap :)

Ana-Maria spunea...

Cu invidiatul,vroiam sa spun ca sa nu crezi ca daca is maritate asta se cheama ca sunt si implinite sufleteste,social,financiar,emotional si asa mai departe....Iar cu verde in fata,ia cuvintele mots-a-mots....pur si simlu...io asa fac:nu-mi convine,spun drept in fata si gata...si astept acelasi lucru din partea alor mei...Referitor la ce iti poti atrage daca esti direct in exprimare...te rog,nu-mi aminti..:-D,e karma vietii mele...hehehehehe...

Coana Zoitzica spunea...

@ana: de la verde-n fata ni se trage :)))

Ana-Maria spunea...

Daaaaaaaa,Missy....hahahahahahahaha...seamana a verde de Paris....hahahahahahaha...Sa fim noi sanatoase!:-D

Gand_licitat spunea...

hmmm.... eu sunt o femeie puternica :) si ma regasesc aproximativ in totalitate in descrierea ta. si culmea, sunt singura. dar nu ma deranjeaza :))
in plus, chiar nu ma simt femeia-barbat. chiar deloc, sunt doar o femeie puternica, independenta, ce se poate descurca singura in orice situatie, dar in acelasi timp, am in mine sensibilitatea ce ma defineste ca femeie.
nu mi-au placut niciodata femeile mironosite. le vad false, inodore si insipide. supravietuiesc prin simbioza. nu e un EL care sa le alimenteze, mor. unde-i fericirea?
fericirea e acolo unde gasesti placere in a infileta un bec in caz ca EL nu e langa tine, si nu atunci cand suni ca o pitzi si spui: iubi, stau pe intuneric pana la 12 cand ajungi tu acasa, pt ca eu nu stiu sa infiletez un bec.
fericirea o gasesti atunci cand privesti la tine si-ti spui: chiar nu traiesc degeaba! chiar nu sunt un parazit al societatii!
barbatii adevarati se dau in vant dupa femei puternice. pt ca langa ele, viata e simpla. si greul il impart la 2.
restul barbatilor, frustrati de insusi existenta lor, se simt bine langa o pitzi( mironisita) pt ca astfel isi pot pune in evidenta barbatia lor ( care in realitate lipseste cu desavarsire). si-n plus, drept consecinta, n-au cu cine sa imparta greul :))

si punct. revenim la urmatoarea provocare...;)

Coana Zoitzica spunea...

@joujou: urmatoarea provocare? ai grija ce-ti doresti :)

Anonim spunea...

@joujou: Bravezi. Mult.

Tree spunea...

Din ce am citit pe aici observ ca e o lipsa acuta de "barbati", de un El care sa poata face o femeie sa se simta protejata, care sa fie langa ea in momentele mai putin bune, un el care sa o tina in brate. Daca schimbi o roata sau schimbi becurile singura nu inseamna ca ai pierdut statultul de femeie. O femeie care spune ca nu are nevoie de un barbat este o femeie careia ii este frica sa mai aiba o relatie, ii este frica sa mai iubeasca si se amageste cu faptul ca e bine singura.
Un barbat care isi doreste o pitzi care sa fie doar pt decor iar nu este un barbat adevarat, este un las. o femeie frumoasa, inteligenta si emancipata este poate ce isi doreste orice barbat dar frustrarea unora se fereste de astfel de femei. Cred ca singura problema in toate aceste discutii este incredrea. Nu mai avem incredere in oameni si asta ne obliga sa ne descurcam singuri fie ca esti barbat sau femeie.

Little Miss Sunset spunea...

@tree: trebuie sa-ti dau dreptate cu increderea...sau lipsa ei
nu am mai auzit nimic de tine...totul ok?

Tree spunea...

Ok? pai am terminat de renovat casa sau ma rog ce ne-am propus, s-au mutat si prietenii la mine....ar trebui sa fie ok din punctul asta de vedere. Numai ca mie nu imi este frica sa afirm ca atunci cand nu ai inima impacata nu poti avea mari satisfactii.

Little Miss Sunset spunea...

@tree: primii pasi sunt facuti spre "realibilitare" :)))
iese soarele si pe strada ....noastra, ca "e" multi si multe dupa cum observi :)

nina spunea...

Eu is una din cele, citez: "uratele si proastele sunt maritate si fericite"
Poate am gasit omul potrivit la locul potrivit, poate am fost mai putin femeie barbat si mai mult femeie femeie, insa cred sincer ca nu asa rezolvati situatia.
Pana iti gasesti OMUL, e musai sa-ti porti de grija, numai ca nu insuruba tu becul (desi noi toate stim cat e de simplu) cheama un vecin, care are un prieten, care....
Eu sunt convinsa ca pentru fiecare exista cineva. Nu va mai faceti griji, nu-l mai cautati si el o sa apara sigur. Intre timp incercati sa fiti exact asa cum va vine.

Anonim spunea...

Poti sa fii femeie-barbat prin felul de a te imbraca, de a te purta etc, sau poti sa devii femeie-barbat, cand barbatul de langa tine e un mosmodit, nu aveti poate acelasi ritm, si atunci, pui tu mana pe problema, ca sa zic asa, si incepi sa te descurci. Lasa-ma, nene, pana bati tu un cui, sau pana repari tu chiuveta... imbatranesc, dracului! Si, uite, asa, devenim femeia-barbat. Ca, lasa, ca plec eu cu copilul, lasa ca fac eu ordine in sifonier, lasa ca spal eu baia, lasa, lasa, lasa.... Poate e nevoie de o scoala de mironosite, intr-adevar, ca sa invatam sa fim femeile pisicoase, neajutorate, asteptandu-l pe EL sa ne scoata din impas. Ei, cunoaste cineva asa o scoala?????

Dili spunea...

Cred ca o femeie adevarata trebuie sa fie si mironosita si apta de a trai independenta in acelasi timp. Totul e sa stie cu cine sa se "mironoseasca" si cand. Daca trebuie batut un cui, sa-l bata, dar sa nu uite sa-l bata cu gingasie si sa se prefaca neajutorata cand are ajutor in preajma :P

Coana Zoitzica spunea...

@nina: ma bucur ca ti-ai gasit omul, sau el pe tine...dar lasa-l in colo de bec, ca ne descurcam noi sau era vorba despre altceva?

@anonim: nu esxista o astfel de scoala, dar ma gandesc serios :))

@dili: adica sa-si dea cu ciocanul peste degete sa para mironosita?

Anonim spunea...

eu va prefer asa cum sunteti... ma revolta doar alegerile aiurea... vorba ta... lipsa mobilizarii si a dorintei de a cauta fericirea... tot asa ma enerveaza si sacrificiul tampit pe care il faceti langa cineva.. pe care tot voi il spurcati cu cateva zile inainte... dar tot ramaneti logodite... sau impreuna... pentru ca aveti o misiune... sa duceti la capat ce ati inceput...

cum sa duci la capat nefericirea? asa prostie nu am auzit...

Xelomon spunea...

O discutie lunga si interesanta.
Femeile au inceput sa devina femei-barbati cand si-au dat seama ca trebuie sa se bazeze pe ele. Ce inseamna a fi Femeie barbat, totusi?
Zicea Cristian Gheorghe ca "Bărbații INDEPENDENȚI care vor o femeie INDEPENDENTĂ de fapt nu vor nimic altceva decât un animal de companie."

Un barbat independent, care se cunoaste pe sine, nu are nevoie de o pitzi. Ii trebuie o femeie adevarata, la inaltimea spiritului sau. O femeie-floare, dependenta de el, l-ar sacai si plictisi prin incercarile ei de a-l lega. Mai degraba o astfel de femeie e animal de companie.
Greseala femeilor barbat, dupa parerea mea, e ca, de la un punct incolo, prea vor sa le faca ele pe toate, sa fie Wonderwoman. Ele cresc copiii cu o mana, sterg pe jos cu alta, completeaza documente cu alta mana, conduc cu alta si tot asa. Nu doar ca par a nu mai avea nevoie de barbat, par a nu mai avea nevoie de nimic pe lume. Devin un soi de robotei care vor sa faca aia, si aia, si aia.
Si e pacat, ca trece viata pe langa ele. Nici mironosita nu mi se pare ok..
Vedeti - diferenta dintre femeia puternica si barbatul puternic e ca femeia tot se raporteaza la barbat, oricat de independenta si puternica ar fi. Pe cand barbatul se raporteaza la alti barbati.
Suntem condamnate sa ne raportam mereu la barbati?

Little Miss Sunset spunea...

@xelomon: bine ai venit.
nu suntem condamnate, suntem educate sa ne raportam la el.
un echilibru intre mironosita si wonderwoman ar trebui sa existe.