vineri, 26 iunie 2009

10 lucruri de NEfacut in concediu

Indiferent de locul pe care il alegi sa-ti petreci concediul, asta in cazul in care iti mai poti permite o iesire din cotidian, ar trebui sa existe un set de reguli de urmat.
Ce trebuie sa iei in bagaj, ce trebuie sa faci, sa vizitezi, ce trebuie sa mananci si unde, ce trebuie sa ....
Dar ce nu trebuie sa faci in concediu, ce nu trebuie sa iei sau sa mananci sau sa spui, pentru astea exista un set de reguli nescrise?

Inainte de orice, daca ai reusit sa-ti iei concediu, considera-te fericit si ai grija sa NU faci nimic din ceea ce ti-ar putea distruge linistea.

1. Nu te duce la doctor, asta doar in cazul in care se intampla ceva in timpul concediului si necesita o astfel de vizita. O vizita la doctor, in timpul concediului, s-ar putea sa-ti strice toata bucuria zilelor libere si sa constati ca esti mai bolnav decat stiai cand ai plecat in concediu. Poti sa afli asta si in timpul serviciului, de ce sa strici niste zile senine?

2. Nu face reparatii in casa. Concediul a fost inventat pentru a fii liber si linistit, nu pentru smotru si munca. Pentru asta exista cele 365 de zile din an, cand poti sa combini munca silnica de la servici cu cea de acasa.

3. Nu incerca sa te odihnesti. Este inutil. Daca nu te intorci obosit din concediu, cum mai poti sa petreci primele zile de munca, doar citind mailurile si stand cu o cana de cafea in mana? Plus, nu vrei sa-ti atragi invidia colegilor ca te-ai odihnit in concediu.

4. Nu asculta stirile la radio, nu le privi la televizor si nu le citi in ziar. Chiar daca pica guvernul, nu-ti foloseste la nimic in concediu, poate doar sa te duca la prima regula, cea cu doctorul, asta doar daca nu te cheama Basescu. Si sigur nu te cheama.

5. Nu-ti cauta iubirea vietii tale prin cluburi si baruri, daca nu ai gasit-o in ultimele 11-12 luni, nu ai s-o gasesti in 5-10 zile, beata moarta pe nisip in Vama.

6. Nu raspunde la telefonul de servici, blackberry sau mail. Nu am vazut nicio firma care sa dea faliment ca nu a raspuns un trepadus la telefon sau mail. Exista un inceput pentru toate, dar sigur nu esti tu cel ce creaza precedentul.

7. Nu-ti petrece timpul cu oamenii pe care-i detesti. Ai tot anul la dispozitie sa stai langa colegi pisalogi, langa sefi incompetenti sau langa soacra cicalitoare.

8. Nu manca mai mult decat ai nevoie. Indiferent daca este concediul de vara sau de iarna, tot porcul se ingrasa si se taie, tu nu ai nicio scuza.

9. Nu te duce ca prostul la pomul laudat. Chiar daca toata gasca merge intr-un loc care tie nu-ti place, nu te lua dupa turma. Mai bine stai la birou decat sa stai intr-un loc care nu-ti place, e cam acelasi lucru.

10. Nu dispera daca nu ajungi la mare. Tot acolo va fi si la anu, crede-ma ca am testat.

Poate mai sunt si altele, dar eu de astea m-am lovit. Pentru restul, astept parerile voastre.


6 comentarii:

nina spunea...

Un ghid excelent. Sa-l completam zic:
- Ia-ti cu tine doar strictul necesar. Daca stai 10 zile nu lua 15 tricouri. Vrei sa faci altceva in concediu decat sa aranjezi si sa impachetezi haine,palarii sandale, pantofi, papuci, etc.

- Alegeti locul de vacanta in functie de buget. Nu te duce cu 300 de euro la Monte Carlo.

Sa mai auzim...

Coana Zoitzica spunea...

si tu pleci cu sifonierul in vacanta?
hai ca daca mai tine criza, o sa ne roage aia sa ne ducem la monte carlo, chiar si cu 300 de euro :))

Anonim spunea...

Nu incerca sa vezi toate atractiile unei locatii.Vei ajunge sa nu vezi nici unua asa cum ar trebui si nu ramai cu nimic

Nu fa 200 de poze pe ora.Amintirile trebuisc intiparite in cap si suflet nu pe PC

Dili spunea...

Ce-mi place cand ai posturi din astea care-ti demonstreaza clar puterea de sintetizare. Buna treaba, sa stii ca si cu smotru-n casa ai dreptate, chiar mi-o planuisem da acum vad ca e o prostie.

Nu-ti programa concediul in preajma vreunei nunti la care trebuie sa mergi, vei pierde timp pretios si-ti vei gauri bugetul cand nu e momentul.
Nu continua sa frecventezi blogul, ii va anula efectul relaxant care apare doar in zilele de munca.
Nu spune rubedeniilor cand esti inca in oras, ai timp sa le primesti vizita oricand altcandva.

Lup the Heavy Metal Dude spunea...

"5. Nu-ti cauta iubirea vietii tale prin cluburi si baruri, daca nu ai gasit-o in ultimele 11-12 luni, nu ai s-o gasesti in 5-10 zile, beata moarta pe nisip in Vama."

Asta-i criminala =))

Coana Zoitzica spunea...

@joker: pai si micul turist japonez ce face? ce viata trista sa vezi totul prin aparat, mai ales daca nu esti fotograf de profesie :(

@dili: cum sa faci smotru in concediu? asta cu blogul e de la sine inteleasa, iar cu nuntile...alea nici in restul timpului nu sunt o bucurie la buzunar

@dude: sad but true :))