vineri, 18 iulie 2014

De vineri pana luni

In ciuda faptului ca nu am mai scris de mult timp, mi-a crescut audienta. Au dreptate batranii cand spun ca un "blogar bun e un blogar care tace". Ma mananca buricele degetelor de ceva vreme, dar evenimentele se succed cu atata rapiditate ca nici nu mai stiu cand a fost ieri si daca maine este aici sau a si trecut.
Dupa ani de zile in care toata lumea isi doreste ca absolventii institutiilor prestigioase din lume sa se intoarca acasa, sa-si construiasca aici cariere impresionante si, implicit, sa-si aduca aportul la cresterea Romaniei, au fost de ajuns 20-30 de secunde sa se arunce in derizoriu orice actiune a oricarui ins ce doreste sa studieze oriunde altundeva in lume. Nu vreau sa-mi imaginez cum putem deveni: "Ce studii ai urmat? - Finante la Stanford! - Neinteresant, sa vina unu' cu Bioterra!"
Am cunoscut oameni care au studiat afara iar marele lor defect este, dupa ani de gandit in engleza, franceza sau germana, ca folosesc expresii pe care noi nu le intelegem desi vorbesc romaneste.
Evenimentele importante sunt intotdeauna insotite de "iepuri", cam cum se intampla la maratoane sau ciclism. Exista un "eveniment iepure" care tine agenda publica si ochii nostrii departe de evenimentul important.
A fost campionatul mondial de fotbal, dar in timp ce unii "tiki-taka", altii "taca-taca" in Thailanda, unde a avut loc o lovitura de stat, instaurata legea martiala si nu s-a terminat "distractia" de acolo.
Se aresteaza un frate de presedinte si nu mai vedem decat tigani, in timp ce se modifica codul fiscal, cursul de schimb o ia razna, Enel vrea sa plece dar Electrica, desi listata, vrea sa-si tina banii pentru investitii in Moldova si nu o intereseaza oportunitatea din curte.
Este doborat un avion, in timp ce, la cativa km distanta, altii decid sa invadeze un teritoriu ai altora. 300 de oameni au murit cand a fost doborat avionul. 300 de oameni au fost omorati in Gaza.
Se spune ca programul HAARP se inchide. Il pot declara "mission accomplished". Din acest considerent, am decis ca vara aceasta sa urmaresc mai atenta starea vremii. Daca spun Jurca si Busu ca o sa fie soare, imi iau umbrela, iar cand anunta ploaie la mare, am plecat la plaja.

p.s. Articol fara diacritice, ca mi-au disparut de pe tastatura!

Niciun comentariu: